To 27.04.2023

Jokisalolla ja Junnilalla pettymys vaihtui mestaruusjuhliin – "Junnukulta ei tarkoita, etteikö olisi kehitettävää"

Westend Indiansin edustusjoukkue on ollut kesälomilla F-liigasta kuukauden päivät, mutta osalla pelaajista kausi 2022–23 päättyi vasta aivan äskettäin ja vieläpä juhlatunnelmiin. Heimon alle 22-vuotiaiden eli perinteisesti A-juniorien edustusjoukkue nimittäin nappasi upeasti SM-kullan, joka oli seurahistorian toinen kirkkain mitali.

Joukkueen runko oli pysynyt samana jo pitkään ja edellisellä kaudella nuoret olivat jo hopealla SM-sarjassa. F-liigassa marinoituneet huippupelaajat toivat tällä kertaa tarvittavan lisäbuustin, ja Heimo kukisti loppuottelusarjassa Classicin otteluvoitoin 3–0. Matkalla finaaleihin kaatuivat OLS ja EräViikingit ottelusarjoissa, jotka kumpikin päättyivät voitoin 3–1 espoolaisille. 

Yksi kultajoukkueen pudotuspelisankareista oli ehdottomasti maalivahti Juuso Jokisalo, joka kantoi pääosan torjuntavastuusta myös F-liigassa. Nykyisin 20-vuotiasta kassaria on marinoitu myös nuorten maajoukkueissa, joten kokemusta alkaa löytyä ihan kivasti. Mestaruus tässä vaiheessa uraa maistui makealta. 

– Kyllä jäi todella hyvä fiilis mestaruudesta, sen tulee muistamaan pitkään. Tuli hyviä onnistumisia itseltä sekä koko joukkueelta, Jokisalo kertasi muutama päivä kultajuhlien jälkeen. 

Hän oli maaliskuun lopussa kokemasta karvasta tappiota F-liigan puolivälierissä TPS:lle. Miesten joukkueen kausi päättyi viidennen ottelun jälkeen Turussa, mutta Jokisalon ei tarvinnut jäädä piehtaroimaan pettymykseen. 

– Minulta tultiin paluumatkalla kysymään, että onko kiinnostusta seuraavana päivänä mennä pelaamaan 22-vuotiaiden puolivälierän nelospeliä. Ei siinä paljon tarvinnut miettiä. Siellä oli hyvä mahdollisuus päästä korottamaan viime vuoden hopea kirkkaammaksi.

Ja näinhän siinä kävi. Jokisalon ja kumppanien liityttyä mukaan Heimo hävisi pudotuspeleissä enää yhden ottelun. Vajaan kuukauden lyhennys kesälomaan ei tunnu missään kultamitali kaulassa.

– Nyt otetaan hetki huilia ja nautitaan alkukesästä. Sitten laitetaan taas haalarit niskaan ja kovaa duunia tulevaa kautta varten, Jokisalo suunnitteli. 

On oleellista korostaa, että P22-joukkue suoriutui sangen mallikkaasti jo ennen kuin miesten liigapelaajat liittyivät mukaan. Esimerkiksi latvialainen vasta 17-vuotias Markus Dumpiss nakutti kymmenessä ottelussa mukavat pisteet 5+8=13. 

Välierissä ja finaaleissa hän pääsi pelaamaan kämppiksensä Petr Majerin kanssa, kun tšekki tuli muiden liigajoukkueen nuorisokaartilaisten kanssa joukkueeseen. Parivaljakon esittelyjutun viime syksyltä voi lukea tästä

Heimon paras pistemies pudotuspeleissä oli kuitenkin Samuli Junnila. Miesten liigassa jo kaudella 2019–20 debytoinut hyökkääjä oli junnupeleissä elementissään ja teki kahdeksaan peliin hienot pinnat 11+6=17. Ratkaisevassa kolmannessa finaalissa Bläk Boksissa Junnila nakutteli hulppeat tehot 4+1. 

– Kyllä tuosta pääsi vähän korvailemaan sitä pettymystä, mikä miesten kauden päätöksestä jäi, Junnila totesi. 

– Mutta ovat ne kuitenkin kaksi eri asiaa, eikä junnukulta tarkoita lainkaan, etteikö olisi kehitettävää. Muuten se on ehdottomasti hienoin asia tähän mennessä sählyurallani, ja tunnetta ei vielä ehkä tajuakaan.

On selvää, että Junnila mielii jatkossa pelaamaan pitkiä keväitä miesten joukkueessa, vaikka iän puolesta 20-vuotias nuorukainen voisikin esiintyä junnuissa vielä jonkin aikaa. Kevät jatkuu hänen osaltaan kiireisenä varusmiespalvelussa, vaikka salibandystä hän ottaakin pienen hengähdyksen ennen kuin taas mennään. 

– Kesäsuunnitelmat ovat varmaan aika reenipainotteiset, päivisin urheilukoulussa ja iltaisin sitten Heimon hommia. Nyt on pari viikkoa huilia ja mahdollisesti pientä juhlistamista vielä, kun pääsee armeijan leivistä irti. 

Miesten liigajoukkueen treenit ovat jo käynnissä päävalmentaja Antti Vartiaisen johdolla. Ryhmään liittyy muutama uusi pelaaja, joista enemmän ensi viikolla.

Teksti: Erno Rautarinta