Pe 19.11.2021

Teppo Salon kesä Teksasissa vaihtui paikkaan uudessa huippuketjussa – "Pystyimme kantamaan tulosvastuuta"

Yksi Westend Indiansin onnistuneen alkukauden takuumiehistä on ollut hyökkääjä Teppo Salo. Kirkkonummelta salibandyn huipulle ponnistanut Salo pelaa Heimossa kolmatta kauttaan, ja paikka edustusjoukkueessa on löytynyt sekä kuvainnollisesti että konkreettisesti.

– Olemme päässeet hyvissä ajoin työstämään peliä ja yhdessä juoksemaan kentällä, Salo selitti ilmiselvästi toimivaa ketjukoostumusta, jossa hän pelaa oikealla laidalla Leevi Aurasen ja Samuli Huppusen kanssa. 

Joukkuelajien viehätys on muun muassa siinä, että eri tilanteissa ja eri otteluissa esiin nousevat aina vain uudet sankarit. Tai ainakin heillä on siihen mahdollisuus. Westend Indiansissa viime vuosina pisteiden tekemisestä ovat vastanneet eniten Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala

Tämä duo on jälleen lämpenemässä omalle huipputasolleen, mutta alkukaudesta keltamustille pinnoja hankki juuri Salon ja kumppanien viisikko. 

– Joukkueen kannalta on hyvä, että voimme antaa taustatukea, jos heillä tökkii. Pystyimme alkukauden peleissä kantamaan tulosvastuuta, Salo kertasi. 

Useamman kerran nähdyssä kuviossa Salolle avataan nopeasti oikeaan laitaan. Sieltä hän jatkaa nopeasti poikkisyötöllä avopaikkaan hakeutuneelle Auraselle. 

– Se on onnistunut hyvin. Kun pallo tulee, ehdin katsoa, missä Leevi viilettää, ja hän kyllä laittaa hyvällä prosentilla sisään. 

Aurasen liikkeellä tekemä tila, Huppusen rytmittävä sentteripeli ja Salon hyökkäyspään monipuoliset kyvyt ovat selvästi hyvä kombinaatio. 

– Toki meillä on vielä tekemistä ja paljon kehitettävää, Salo muistutti. 

Hän pääsi pisteille kauden yhdeksässä ensimmäisessä ottelussa nakuttaen niissä tehot 6+6. Putki katkesi Happeen vieraana marraskuun alussa. Samalla Salo joutui luopumaan joukkueen parhaan pistemiehen Tupla-paidasta. 

– Sen jälkeen pisteitä ei ole tullutkaan. Pitää vähän skarpata siinä suhteessa, hyökkääjä hymähti. 

Eipä sillä, että hänellä olisi mitään erityisiä pistetavoitteita asetettuna itselleen. Salo haluaa "olla parempi kuin viime kaudella", mutta sitä ei mitata pelkästään pisteillä. 

– Isossa kuvassa ja joukkueena olemme nyt kehittäneet puolustuspeliä. Hyökkääjänä omat kehitystavoitteet kohdistuvat taas sinne hyökkäyspäähän, Salo pyöritteli. 

– Ei minulla ole sillä lailla teemoja treenaamisessa, mutta meneehän se sillä lailla aaltoina. Jos esimerkiksi vedot eivät tunnu uppoavan, niin koitan harjoitella niitä enemmän. 

Kuluvan vuoden kesä oli erilainen kuin Salo vielä keväällä suunnitteli. Hänen oli tarkoitus lähteä Kirkkonummen Rangersin aikaisen pelikaverinsa Atte Silvennoisen kanssa Yhdysvaltoihin pelaamaan sinne kaavailtua salibandyn NAFL-sarjaa. Joukkue olisi ollut valmiina Teksasissa Fort Worthissa. 

– Olisimme tosiaan menneet sinne kesäksi. Kaikki oli jo pitkälle järjestetty, oli sovittu jo omat yhteistyökumppanit ja muut, mutta sitten tuli päätös, ettei tänä vuonna aloiteta sitä sarjaa. Oli varmasti hyvä, ettemme lähteneet riskeeraamaan, Salo sanoi. 

Sarjan peruuttamisen syynä oli tietenkin koronaepidemia. Ensi kesänä NAFL yritetään tiemmä polkaista taas käyntiin. Sen verran alkuvaiheen asiat kuitenkin ovat Pohjois-Amerikassa, että rapakon takana pelaaminen on suomalaispelaajille yksinomaan henkilökohtainen projekti, jossa toki riittäisi koettavaa. 

– Olisi se kiinnostavaa tulevaisuudessakin, mutta ei tiedä vielä, onko aikaa ja mahdollisuutta. Konsepti on hyvä, ja jos amerikkalaiset jostain innostuvat, niin siitä voi tulla isompikin juttu joskus. 

Salo sairasti kesällä myös koronan, jonka myötä treenaamiseen tuli kuukauden tauko. 

– Hoidimme paluun treeneihin fiksusti fyssarien kanssa pienin askelin, eikä siitä tullut jälkitauteja tai muuta. Peiliin katsomisen paikka se tietenkin oli, aina voisi olla vastuullisempikin. 

Tapahtumapitoisen vuoden jälkeen Salo on tällä hetkellä tyytyväinen pelaamisen mahdollistavaan elämäntilanteensa. Siirryttyään kaksi vuotta sitten Heimoon hän muutti "Kyliltä" Tapiolaan ja aloitti samalla tuotantotalouden opinnot. 

– Puolitoista vuotta on vielä koulua jäljellä. Vaikka koronatilanne on helpottunut, on jätetty mahdollisuus opiskella edelleen paljon etänä. Voi joustavasti valita, mennäkö aamutreeneihin vai tunnille. Kävellessä hallille vaikka sitten Teams-palaveri kännykästä, Salo kuvaili arkeaan. 

Salibandyssä arkikin voi olla juhlaa, ainakin pelipäivinä ja vieläpä lähes paikallisvastustajaa vastaan. Heimo kohtaa tänään perjantaina Tiipiissä EräViikingit. 

– Junnuvuosista asti samat kaverit ovat useasti olleet vastassa. Jo silloin ne ovat olleet hyviä vääntöjä, niin varmasti nytkin. Tuttuja on kaikissa joukkueissa, mutta onhan tässä yksi napsu enemmän tunnetta. Katsomoon on tulossa hyvin porukkaa, Salo intoili ottelun aattona aikeenaan katkaista kahden matsin pisteetön putkensa heti alkuunsa.


HEIMO–EräViikingit perjantaina 19.11. klo 18:30 Otahallin Tiipiissä. Kaikki mukaan!

Liput Floudista!