La 22.02.2014

Tappio SPV:lle - pudotuspelipaikka varmistui!

Westend Indians kohtasi hallitsevan Suomen mestari SPV:n lauantai-illan liigaottelussa Otahallissa. Kaksi ensimmäistä erää Indians oli varsin hyvin pelissä mukana, ja taipui runkosarjan voitosta taistelevalle SPV:lle vasta kolmannen erän nukahduksien myötä. Loppunumerot kirjattiin 4-9, mutta tappiosta huolimatta muiden paikkakuntien tulosten myötä Indians varmisti paikkansa puolivälieriin ensimmäisellä liigakaudellaan.

Keskiviikkona jatkoaikavoiton Loviisasta hakenut Indians ei ollut kokoontunut pelin jälkeen ennen lauantain ottelua kertaakaan. Kahden päivän tauko oli tehnyt joukkueelle hyvää. Ottelun ensimmäisen ja toisen erän aikana Indians esitti varsin vahvoja pallollisia vaihtoja ja laittoi SPV:n tiukille.

- Hyvä lähtö saatiin peliin vaikka oli erilainen valmistautuminen otteluun. Kahden ensimmäisen erän pelaamiseen olen tyytyväinen. Kahden erän pelaaminen ei vaan tällä tasolla riitä, vaan pitäisi pystyä pelaamaan koko 60 minuuttia, muistuttaa Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Indians lähti kolmanteen erään maalin tappioasemassa, mutta erän puolivälissä Indians taipui peräti neljästi ja tulostaululla komeili vieraiden 2-7-johto. Tämän jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat vielä kahdesti ja ottelu päättyi lopulta vieraiden 4-9-voittoon.

- Viimeiset 12 minuuttia, kun häviät ihan pystyyn pelin niin tulos on tämä. Siihen ratkesi, että pelimiesten kymppi oli tänään kokeneemman joukkueen. Mutta ei laiteta päätä pensaaseen vaan otetaan opiksi tästäkin.

- Seuraavan kerran päästään näyttämään taitojamme SSV:ta vastaan ja ihan mukavaa, että vastaan tulee taas huippujoukkue, ennakoi Laurikainen.

Tulokset miesten Salibandyliigan muista otteluista takasivat Indiansin pudotuspelipaikan varmistumisen kaksi kierrosta ennen runkosarjan päättymistä. Indians tulee olemaan sijoilla 6-8 runkosarjan päättyessä 28.2.2014.

- Olen tyytyväinen siihen, että tänään varmistui play off -paikka. Nyt voidaan alkaa valmistautua niihin ja kaksi peliä on aikaa treenata play off -vauhtia ja tempoa, kertoo Laurikainen.

Indiansin runkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan maanantaina 24.2.2014. Puolivälierissä Indians aloittaa vieraissa ja pelaa vähintään yhden kotiottelun. Puolivälierät pelataan paras viidestä -menetelmällä. Pudotuspelien runkopelipäivät ovat pe 7.3., su 9.3. ja ke 12.3. sekä tarvittaessa pe 14.3. ja su 16.3.

Westend Indiansin runkosarjan viimeiset ottelut:

  • Maanantaina 24.2. 18:00 Westend Indians - SSV
  • Perjantaina 28.2. 18:00 Koovee - Westend Indians

Kuvia SPV-ottelusta.


// Sofia Rancken