To 25.04.2024

Heimon prosessi jatkuu tutun rungon ja neljän huippuhankinnan siivittäminä – Työteliäisyys ja sitoutuneisuus pysyvät Heimon ohjenuorina kaudella 2024–25

Westend Indians jatkaa hyväksi todetulla kehityspolullaan kohti salibandyn absoluuttista huippua kaudella 2024–25. Neljänneksi sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä sijoittuneen ryhmän runko pysyy ennallaan, ja mukaan liittyy neljä liiga- tai jopa maajoukkuetason huippupelaajaa.

Myös päävalmentaja Antti Vartiainen jatkaa tehtävässään. Heimon strategia on jo pitkään ollut kehittää toimintaa kaikilla osa-alueilla. Edustusjoukkueen osalta kyseessä on pitkäkestoinen prosessi, vaikka totta kai kunkin kauden voi nähdä myös projektina, jonka tavoitteena on mestaruus.

– Päättynyt kausi oli askel oikeaan suuntaan pelillisesti ja tuloksellisesti, vaikka emme päässetkään tavoitteeseemme, Vartiainen totesi.

– Saimme palautteen siitä, että teemme oikeita asioita. Pelaajien sitoutuminen ja työnteko ovat hyvä yhdistelmä, jonka varaan voi rakentaa.

Jännittävien pudotuspelien vaiheita muistelemalla voi todeta, että menestys voi lopulta tiivistyä hyvinkin pieniin asioihin, yksittäisiin hetkiin ja tapahtumiin. Tämä luonnollisesti sillä edellytyksellä, että pohja on kunnossa.

– Analysoidaan päättynyt kausi. Siellä on juttuja, jotka on tehty hyvin ja jatketaan niitä. Varmasti myös kehityskohtia löytyy esimerkiksi hyökkäyspäässä. Ja totta kai ensi kaudella myös  puolustetaan vähintään yhtä hyvin, Vartiainen veti yhteen.

– Pienen tauon jälkeen vedetään taas kengännauhat kireälle, ja aletaan tehdä töitä, jotta voidaan pudotuspeleissäkin kääntää ne pienet asiat eduksemme.

Joukkue palaa harjoituksiin jo toukokuussa. Mutta millä porukalla sitä duunia syksyllä painetaan?

Heimoon liittyvät vanha tuttu maajoukkuepuolustaja Otto Lehkosuo parin Sveitsin vuotensa jälkeen, TPS:ssä lopullisen läpimurtonsa aivan eliittitasolle tehnyt puolustaja Jere Niemelä, Ruotsissa viime kaudella torjunut entinen Oilersin maalivahti Joonas Kaltiainen sekä LASBin viekas pelinrakentaja Tatu Havula.

– Kaikissa uusissa pelaajissa pelitaidot ja osaaminen ovat kohdallaan. Heillä on halu tulla tekemään hommia. Samalla joukkueen sisäinen kilpailutilanne vahvistuu,  mikä voidaan kääntää vahvuudeksi, Vartiainen sanoi.

Valmennusryhmään tulee muutoksia fysiikkapuolelle, mutta pelillisesti jatketaan Vartiaisen ja kumppanien opeilla. Esimerkiksi puolustukseen on tyrkyllä koko joukko maajoukkueessa esiintyneitä pelaajia ja loputkin ovat ehdottomasti vahvaa liigatasoa.

– Palapeli selviää pikkuhiljaa tapahtumien myötä, Vartiainen tyytyi toteamaan.

Heimo on tehnyt sopimuksen myös omien junnujensa Setti Roimelan ja Markus Marosen kanssa.

Joukkueessa eivät jatka ikiheimolaiset, aina Westend Indiansin liigataipaleen alusta saakka mukana olleet Mikko Kirvesniemi ja Sami Niskanen. Kaksikon jatkosuunnitelmiin palataan myöhemmin. 

Päättyvällä kaudella joukkueen  sisäisen pistepörssin komeilla pisteillä voittanut Petr Majer siirtyy muualle, eikä myöskään Teppo Saloa nähdä syksyllä harjoitusringissä.


Miikka Kareinen jättää pelihommat, mutta hän on jatkamassa Heimossa valmentajana.

Seura kiittää kaikkia panoksestaan vuosien varrella ja toivottaa mitä parhainta jatkoa.

Vartiaisen mukaan jatkajat ja uudet pelaajat olivat selvillä jo melko hyvissä ajoin. Etenkin joukkueen rungon pysyminen koossa on tärkeää prosessin kannalta.

– Päästään tekemään hommia jatkuvuuden kautta, mikä on hyvä asia urheilussa. Jatkuvuus auttaa meitä kehittymään, AV tiesi kokemuksiinsa pohjaten.

Leveä ja pääosin samana pysynyt rinki ovat sellainen voimavara, josta Heimossa halutaan pitää kiinni ja ottaa kaikki irti. Vartiainen muistutti, että pudotuspeleissä voi olla 21 ottelua puolessatoista kuukaudessa.

– Tavoitteena on menestyä myös Suomen Cupissa, Vartiainen sanoi.

Runkosarjan ottelumäärä on ensi kaudellakin 33, ja Heimo harjoittelee laadukkaasti käytännössä läpi vuoden. Treeni on tehokkainta silloin, kun toimintaan osallistuu riittävä määrä kyllin hyvin urheilijoita, jotka kirittävät toinen toistaan yhä parempiin suorituksiin.

– Kauden päätyttyä on ensin pari viikkoa huilia ja sitten pari viikkoa omatoimisesti fysiikkaa. Kokoonnumme seuraavan kerran 13. toukokuuta, ja siitä pitäen tarkoitus on harjoitella määrällisesti paljon ja laadullisesti kovaa kesällä, AV suunnitteli.

Kovalla treenillä tähdätään ennen kaikkea työteliäsyyden ylläpitämiseen. Tämä on se arvo, jonka Vartiainen haluaa Heimossa nähdä.

– Harjoitteluun sitoutuneisuuden pitää jatkossakin olla priimaa, jos halutaan kehittyä, joukkueen hyvin tunteva koutsi totesi luottavaisena.

– Tämä kausi kesti 51 viikkoa. Lähdetään venyttämään ensi kaudesta vieläkin pidempää!

 

Heimo 2024-2025

Alatalo Pieti

Auranen Leevi

Auvinen Jasper

Dumpis Markuss

Forss Onni

Harjula Tuomas

Harjula Eero

Havula Tatu

Huppunen Julius

Huppunen Samuli

Jokisalo Juuso

Junnila Samuli

Junkkari Jonatan

Kainulainen Valtteri

Kaltiainen Joonas

Kekki Juuso

Lahti Jere

Lehkosuo Otto

Lindholm Joonatan

Maronen Markus

Niemelä Jere

Ohvo Jonni

Pasanen Rasmus

Rauhala Jani

Rautakoura Ville

Rintala Toni

Roimela Setti

Roth Anton

 

Vartiainen Antti

Ekroos Joel