To 16.01.2014

Sunnuntaina sarjakärki Classic Otahallille

Westend Indians isännöi sunnuntaina, kun sarjajohtaja Classic saapuu ensimmäistä kertaa Otahallille. Runkosarjan uskomattomasti 11 peräkkäisellä voitolla aloittanut Classic kärsi ensimmäisen tappionsa vasta joulukuussa. Tällä hetkellä molemmilla joukkueilla on alla voitot, kun Indians haki pisteet jatkoajalla Oulusta ja Classic puolestaan voitti maanantaina kotonaan Oilersin.

Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen tietää Classicin olevan joukkueellensa sarjan kovin mittari. Ensimmäisellä kierroksella Tampereella pelatussa ottelussa Classic löi avauserässä 4-0-lukemat taululle eikä Indians toipunut shokkialusta, vaan hävisi lopulta lukemin 9-5.

- Hirveästi ei jäänyt kerrottavaa Tampereen vierailusta, oli kyllä sellainen peli, että siinä ei ollut käytännössä mahdollisuuksia voittaa. Oltiin eka erä sellaisessa myllyssä, että silloin tuntui, että ollaanko valmiita tähän sarjaan ollenkaan, muistelee Laurikainen.

Ensimmäinen Classic-kohtaaminen oli Heimolle vasta viides liigapeli kautta aikain, nyt pelejä on takana 17. Tampereella Indians sortui liialliseen vastustajan kunnioittamiseen ottelun alussa.

- Kolmas erä oli jo ihan mallikasta pelaamista silloin ja jos sillä tasolla pystyttäisiin pelaamaan tuleva peli kokonaan, olisin siihen tyytyväinen. Varmasti molempien joukkueiden peli on kehittynyt siitä. Uskon, että tulee laadukkaampi peli kuin mitä edellinen oli, arvioi Laurikainen.

Tampereella pelatussa ensimmäisessä kohtaamisessa peli alkoi luistaa vasta kolmannessa erässä.


Classic on sarjassa oikeutetusti ykkösenä, sillä joukkue on iskenyt eniten maaleja ja maaliero on sarjan joukkueista paras. Indians on pelannut kaksi ottelua Classicia vähemmän, mutta on tehdyissä maaleissa peräti 70 osumaa perässä.

- Classic pelaa laajalla materiaalilla. Vaatii meiltä onnistumista jokaisella osa-alueella. Ykkönen oli Oulussa ainoa, joka tuotti 5vs5-pelissä maaleja, ja nyt meidän pitää saada ainakin toinen kenttä tekemään maaleja sunnuntaina, tietää Laurikainen.

- Kaverin hyökkäysarsenaali on pelottava. Meidän pitää olla omissa paikoissa tehokas ja pallottoman pelin pitää onnistua täydellisesti. Jos ne hoidetaan ja pelirohkeus on sama kuin kolmannessa erässä ekassa kohtaamisessa, niin pystytään taistelemaan hyvin. Ei missään tapauksessa lyötynä lähdetä peliin, vaikka on sarjajohtaja vastassa.

Tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattu edellinen kotiottelu jätti joukkueelle paljon parannettavaa kotiyleisön edessä esiintymiseen.

- Edellinen kotipeli Happeeta vastaan oli kaksi erää niin huonoa, että kotijoukkue on kyllä yleisöllekin velkaa, että pitää pystyä esittämään parempaa peliä, muistuttaa Laurikainen.

Sunnuntain erikoisuutena ottelussa nähdään latvialainen erotuomarikaksikko. Miesten Salibandyliigassa kahden ottelun verran vieraileva kaksikko jakaa oikeutta lauantaina Loviisan Tor - OLS -pelissä ja sunnuntaina Indians - Classic -ottelussa.

- Pitää valmistaa joukkue siihen, että linja on todennäköisesti sama kuin kansainvälisissä peleissä. Varmaankin saa vähän kovempaa pelata, odottaa Laurikainen.

Sunnuntaina 19.1.2014 kello 15:00 Westend Indians - Classic

Tervetuloa!


// WI Tiedotus