La 12.10.2024

SPV tyly isäntä Heimolle Pohjanmaalla – "Aika kädenlämpöinen suoritus"

Heimo jatkoi vierasotteluiden kyllästämää alkukauttaan lauantaina, kun se oli matkannut Seinäjoelle kohtaamaan Peli-Veljet.

Viime viikolla kolme niukkaa tappiota F-liigan huippujoukkueille kärsinyt Heimo ei ollut nytkään helpossa paikassa. SPV on laatujoukkue, joka mittelee tasapäisesti ketä tahansa vastaan.

Ja niin vain Heimokin sai tuta seinäjokisten tason. Hyvin puolustanut kotijoukkue piti keltapaidat enimmäkseen poissa maalitaululta ja iski itse tylysto saamistaan paikoista. SPV korjasi lopulta 4–2-voiton. Neljäs perättäinen tappio sai varmasti Heimon pelaajat ja valmennuksen mietteliääksi.

– Viimeistelyä voidaan parantaa, ja siihen liittyy vahvasti päättäväisyys miten lähdetään otteluun. Ei toivota, että asiat kääntyvät meidän eduksemme, vaan laitetaan ne kääntymään. Ja edelleen painotetaan sitä, ettei yhtään maalia anneta ilmaiseksi, päävalmentaja Antti Vartiainen tiivisti.

–Huomenna uusi peli, ja mennään sitä kohti!

Ensimmäisessä erässä Heimo sai pidettyä palloa vastujaansa enemmän, mutta maalit iski kotijoukkue. Ensin osui Juuso Keskinen ylivoimalla, ja sitten vielä Eero Karjanlahti matalalla vedollaan 20-minuuttisen lähetessä loppuaan. Maali espoolaisille olisi voinut kääntää ottelun suunnan, mutta kuten Vartiainen totesi, toivominen ei riitä.

Eikä siis sillä, etteikö joukkue yrittäisi. Toisen erän alkuun Heimo saikin pään auki, kun Tatu Havula löi Jere Niemelän pomppusyötön ilmasta verkon perukoille. SPV:n Konsta Haukkala kuitenkin palautti nopeasti kahden maalin johdon isännille.

Vieraat pitivät edelleen enemmän palloa, mutta tiettyä suoraviivaisuutta siltä puuttui. Ylivoimapelikin oli vaisua. SPV pelasi toki hyvin, se ei antanut juuri käännön paikkoja ja puolusti keskustan tiukasti. Kun erän lopussa Jukka-Pekka Pelto-Arvo pääsi harmittavasta käännön käännöstä lyömään käytännössä tyhjiin 4–1, oli espoolaisryhmä melkoisen vuoren juurella.

Ei muuta kuin kipuamaan, tuumivat espoolaiset. Heimo nosti prässiään ja pyrki nopeampiin ratkaisuisuihin. Se saikin hyviä maalipaikkoja, jos ei nyt solkenaan, niin ainakin useampia heti päätöserän ensimmäisillä minuuteilla.

Viimeistelystä puuttui kuitenkin viimeinen tarvittava terävyys. Osa kunniasta kuuluu SPV:n maalilla hyvin torjuneelle Teppo Liukkoselle. Tilanteen hernostuttavuus näkyi hetkittäin siinä, että pallo poltti Heimon pelaajien lavoissa, eikä riittävä pelinopeutta saatu kerättyä hallinnasta huolimatta.

Uskoa tuovaa kavennusmaalia kirin pontimeksi ei siis kovasta yrityksestä.huolimatta saatu ajoissa tehtyä, ja peliaika kului vääjäämättömästi. SPV jäädytti pallon saadessaan peliä fiksusti.

Ajassa 56:59 Otto Lehkosuo viimein onnistui tuikkaamaan pallon SPV:n maaliin Havulan hyvästä syötöstä. Heimo pelasi tällöin kuudella viittä vastaan Joonas Kaltiaisen tultua maaliltaan vaihtoon.

Kolme minuuttia olisi hyvin voinut riittää kahden maalin tekemiseen, mutta SPV:n puolustus piti loppuun saakka. Heimo lähti Pohjanmaalta tyhjin käsin ja suuntaa sunnuntaina Turkuun hakemaan kauden toista vinstiä FBC:n kustannuksella.

– Aika kädenlämpöinen suoritus. Terävämpää defua ja röyhkeyttä maalintekoon huomiseen niin hyvä tulee, vakuutti jo kauden viidennen maalinsa tehnyt Otto Lehkosuo.

SPV–HEIMO 4–2 (2–0, 2–1, 0–1)

04:44 Juuso Keskinen (Riku Hakanen) 1–0 yv.
14:42 Eero Karjanlahti (Jeri Heikkilä) 2–0
24:27 Tatu Havula (Jere Niemelä) 2–1
27:52 Konsta Haukkala (Juho Repo) 3–1
38:27 Jukka-Pekka Pelto-Arvo (Janne Autio) 4–1
56:59 Otto Lehkosuo (Havula) 4–2 im.