La 16.03.2013

SM-sarjan play-off karsintoihin!

Joukkue lunasti tänään Eliittisarjan lohkovoittajana paikan karsintoihin ensi viikonlopulle. Ennakkolaskelmissa tämä vaatisi kahta voittoa sekä Erän pientä jeesiä. Kaikki tähdet olivat tänään kohdillaan ja näinhän siinä kävi, että Erä niputti ensin Rangersin ja kun Inkkarit nuijivat selkein lukemin Granin ja Blackbirdsin niin Westendissä juhlitaan tämänkin ikäluokan osalta play-off karsintapaikkaa.

B - Pojat Edustus

Huomenna vielä otetaan lungisti ja illalla kannustetaan A-junnut voittoon Erästä SM-puolivälierässä. Maanantaina alkaa keskittyminen viikonlopun peleihin ja alkuviikosta myös selviää ketä joukkueita karsinnoissa on mukana ja missä kolkassa matsit käydään.

Indians – GrIFK 8 – 1 (3-1,4-0,1-0)

Rangers tosiaan hävisi ennen ekaa peliä Erälle ja tulos tiesi sitä, että nyt piikkipaikka olisi omissa käsissä. Rentous Grani peliin löytyikin heti alussa kun aikaan 4.02 lukemat olivat 3-0 Inkkareille. Häkkiä heilutti aluksi Aaltio Lehkosuon passista ja jälkimmäiset maalit merkattiin akselille Johansson-Dahlqvist. Jälkimmäinen pari oli kakkosviisikossa kummassakin pelissä hyvällä pelipäällä ja vielä kun ketjun kolmas lenkki Makkonen tasapainotti kavereiden pelaamista niin trion askellusta oli kiva katsoa. Vaikka alku oli numeroiden valossa selvää niin täytyy sanoa että ilman Vanhalan tärkeitä torjuntoja Inkkari-maalilla peli olisi hyvinkin voinut saada toisenlaisen käsikirjoituksen. Niko hoiti tonttinsa mallikkaasti ja rauhallisella esiintymisellä sai myös pakkiosaston heräilemään peleille alun pienen hapuilun jälkeen. Ottelun ainoa isompi miinus tulee aikaan 14.59 kun viimeisellä sekunnilla katsotaan digitaaleja eikä Grani-peluria joka summerin soidessa iskee 3-1 kavennuksen.

Toinen erä oli selkeää Inkkari-hallintaa ja tasaiseen tahtiin iskettiin maaleja. Tasaisuus merkkasi myös sitä, että kaikki kolme viisikkoa osallistuivat maalitalkoisiin ja sehän vaan merkkaa hyvää jatkoa ajatellen eli syvyyttä löytyy. Näränen, Aaltio, Väyrynen ja Isoksela tekivät ja passit tarjoilivat Harjula, Näränen ja Makkonen. Isokselan 7-1 maali oli itse asiassa päivän ainoa Inkkari-maali, johon ei syöttäjää löydetty.

Viimeinen erä oli hitusen jo verkkaisempaa tekemistä ja vaikka tarjolla oli kaksi YV-tilannetta niin kummastakaan ei pystytty ratkaisua tekemään. Jäähyjen välissä toki Isoksela heittää Helasterän syötöstä loppulukemat 8-1. Toimituksella oli tässä kohtaa pieni tutina, että Isokselan poika olisi tänään varsinaisella hurlumhei-päällä ja sehän tietäisi vaan hyvää Blackbirdsiä vastaan…


Indians – Blackbirds 9 – 1 (2-0,1-1,6-0)

Rangers oli voittanut toisen matsinsa ja näin voitolla Inkkarit olisivat suoraan menossa play-off karsintoihin. Toimitus oli aavistanut yhden pelurin olotilan prikuulleen oikein: pelikello näyttää aikaa 16.05 ja peli on Isoksela vs Mustarastaat 3-0! Eikä se tähän hattutemppuun jäänyt vaan kun kaveri oli ensin kaventanut 3-1 niin jälleen Isokselan vuoro iskeä neljäs peräkkäinen häkki YV:llä. Neljäs maali vei lopullisenkin uskon vastustajalta vaikka vaarallisesti pääsivät erityisesti vastahyökkäyksistä uhkaamaan Inkkari-maalia. Toivonen oli pelivuorossa maalilla ja tässäkin pelissä nähtiin, että veskariosasto on ainakin kuosissa kun takataskusta löytyy vielä Vesakin, joka kamppailee myös peliajasta. Isokselan heitettyä hanskat tiskiin maaleja pääsivät iskemään välillä muutkin: Nykänen ja Väyrynen kahdesti ja Näränen kertaalleen. Eritoten Väyrysen tykkejä oli nautinto seurata. Ensin etuyläkulmaan ja toinen takakulmaan tolpan kautta ilman että kaverin mokella oli mitään toivoa keretä torjumaan. Tasapainoinen suoritus joukkueelta kokonaisuudessaan vaikkei nyt ihan sata lasissa mentykään. YV oli myös kuosissa kun neljästä jäähystä kolmesti iskettiin mustarastas ennen aikojaan pois boksista. Huomionarvoista myös se, että jokaiseen yhdeksään maaliin löytyi eri syöttäjä: Kivilä, Helasterä, Westeren, Makkonen, Peltonen, Harjula, Isoksela, Johansson ja Lehkosuo.

Eliittisarjassa tahkottiin 14 peliä saldolla 11 voittoa-2 tasuria-1 tappio. Maalieron ollessa komea 90-36. Huomio keskittyy eritoten päästettyjen maalien määrään joka on todella pieni. Näin kai se sitten on, että puolustamisen kautta voittoon. Tästä joukkueesta ja ylipäänsä Inkkari-pelitavasta puhuttaessa on syytä muistuttaa että luvut ovat tulleet VIISIKON kurinalaisen pelitavan noudattamisen kautta. Puolustamiseen osallistuu pakkien ja maalivahtien lisäksi myös hyökkääjät ja vastaavasti hyökkäyspäässä monesti saattaa ylimpänä ahertaa pakin tontilta noussut peluri. Viikko aikaa hioa peliä entisestään, koska tosiasiahan on että vastus sen kuin kovenee. Ensi viikonlopulla on valtakunnan haastajakerma koolla ja kahdeksasta joukkueesta koulitaan ensin kaksi jengiä, jotka kohtaavat SM-sarjassa 7. ja 8. sijoittuneet. Näiden ottelujen voittajat etenevät sitten SM-puolivälieriin. Jos tuntuu monimutkaiselta niin ei hätää, seuraamalla joukkueen uutisointia pysyt kyllä ajan tasalla. Viikolla laitetaan vielä ennakkopakettia kasaan ja annetaan tarkat nuotit mistä osoitteesta netistä tulospalvelua pystyy seuraamaan.


// BE Tiedotus