Ke 20.02.2013

SM-sarjan ennakko 24.2. Tapiola

Westend Indians järjestää sunnuntaina 24.2. kotiturnauksensa C-tyttöjen SM-sarjassa. Ottelut pelataan Tapiolan Urheiluhallilla. Päivän aikana pelataan neljä todella kovatasoista ottelua, Espooseen saapuu SM-sarjan neljä kärkijoukkuetta!

C - Tytöt Edustus

13.00 Indians – M-Team

Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden sarjapeleissä jo kolmesti. SM-karsinnoissa M-Team oli parempi maalein 3-2 ja 8-3. SM-sarjan ensimmäisen ottelun M-Team voitti 4-1. Lähtökohdat tähän otteluun ovat siis selvät, sarjassa toisena oleva M-Team on ehdoton ennakkosuosikki pudotuspelipaikasta taistelevaa Indiansia vastaan.

M-Team pelaa iloista ja vauhdikasta hyökkäyspeliä ja sen riveistä löytyy laaja rintama ratkaisijoita. Hyökkäyspäässä Indiansin ja M-Teamin edellisessä kohtaamisessa tehot jakautuivat tasaisesti, sillä M-Teamin jokaiselle maalille löytyi eri tekijä, maalintekijöinä kunnostautuivat tuolloin Fanny Sillman, Tiamari Jukola, Elina Laitinen ja Maura Paajanen. Indiansin ainoasta osumasta vastasi Riikka Savijärvi. Ottelun parhaimmistoon lukeutuivat myös M-Teamin puolustus Trine Sällströmin johdolla, sekä hyvän pelin pelannut Indiansin maalivahti Satu Pekkarinen.

M-Teamin pistekärki on vielä D-ikäinen Taru Nordman, joka Indiansin tulee pitää poissa maalinsa läheisyydestä mikäli mielii pysyä pelissä mukana. Myös Fanny Sillman on laukonut yli 20 tehopistettä. M-Teamin tapaan myös Indiansin tehokkain pelaaja on vielä D-ikäinen Jutta Kokkonen.

Tilastoknopit M-Team ja Indians:

- M-Team on SM-sarjan toiseksi paras joukkue ylivoimalla, 3:09 ylivoimaminuuttia maalia kohti
- M-Teamin maalivahdit Juliaana Astren ja Sonja Strandberg ovat maalivahtitilaston kahden kärki
- M-Team on päästänyt sarjan vähiten maaleja, 13 ottelussa vain 20 maalia omiin
- M-Team on päässyt laukomaan rangaistuslaukausta kolme kertaa, joka kerta tuloksena maali
- Indians on SM-sarjan kotiyleisötilaston ykkönen, keskimäärin 81 katsojaa. Sunnuntaina parannetaan yhä!

14.30 KaPa-65 – PSS

KaPan ja PSS:n kohtaaminen on tämän kauden SM-sarjassa toinen. Edellinen ottelu päättyi joulukuussa porvoolaisten kotiturnauksessa 3-2 PSS:n voittoon. Ennen Tapiolan turnausta PSS on sarjassa kolmantena ja KaPa-65 neljäntenä, eroa joukkueilla kolme pistettä ja KaPa yhden ottelun enemmän pelannut. PSS haastaisi voitolla M-Teamin sarjan kakkospaikasta ja suorasta välieräpaikasta. KaPa taas varmistelisi voitolla paikkaansa puolivälieriin.

Joukkueiden välinen edellinen kohtaaminen oli huippujännittävä ja tilanteet vaihtelivat pitkin pelin. PSS karkasi 1-0 johtoon Emilia Brusasin maalilla mutta Oona Niemonen ja Emilia Erholtz toivat vielä avauserässä KaPan rinnalle ja ohi. Toisessa erässä oli PSS:n vuoro kiriä ohi Petra Gustafssonin tasoitettua ja Olivia Kortelaisen vietyä PSS:n 3-2 johtoon. Päätöserä jäi maalittomaksi, joten PSS:lle arvokas voitto.

KaPa-65 on fyysisesti ja vauhdikkaasti pelaava joukkue, jonka ehdoton johtotähti on upean laukauksen omaava Sofia Leino. Indians sai kokea tämän laukauksen purevuuden viime viikonloppuna Uudessakaupungissa kun Leino iski hattutempun espoolaisten verkkoon. KaPan maalivahti Ada Kangas pelasi myös viime viikonloppuna huippuottelun. PSS hallitsee niin aktiivisen kuin passiivisemmankin pelitavan, joita vaihdellen se pystyy etsimään vastustajansa heikkoudet. Olivia Kortelainen ja Emilia Brusas ovat tehokkaita hyökkäyspäässä ja PSS:n puolustusta hallitseva ja peliä näyttävästi rakentava Fanny Holmberg sai kesken kauden rinnalleen Loviisasta kovalaukauksisen Jasmin Sandvikin, joka on iskenyt puolustajan paikalta kuudessa ottelussa jo kahdeksan maalia!

Tilastoknopit PSS ja KaPa-65:

- PSS:n Fanny Holmberg on puolustajien pistepörssin kolmas
- Vaikka PSS on sarjassa kolmas, on sen paras pistepelaaja vasta pistepörssin sijalla 14
- PSS on onnistunut kahdesti maalinteossa pelatessaan ilman maalivahtia
- KaPan Sofia Leino on SM-sarjan kolmanneksi tehokkain pelaaja ylivoimalla
- KaPan Emilia Erholtz on puolustajien pistepörssin kakkonen

17.00 Koovee – PSS

Tapiolan SM-sarjan turnauksen kolmannessa pelissä kentälle astelee ikäluokan hallitseva Suomen mestari, tämänkin kauden kaikki ottelunsa voittanut Koovee ja haastajaksi asettuu PSS. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi joulukuussa Tampereella Kooveen 7-3 voittoon. Kuten niin monesti tällä kaudella, Kooveen vastustaja sinnitteli rinnalla kaksi erää ja kolmannessa tamperelaiset repäisivät tuntuvan eron. Joukkueiden edellisen kohtaamisen tehopelaaja oli Kooveen vikkelä laitahyökkääjä Hanna Puolakka, joka täydensi hattutemppunsa sihtaamalla loppulukemat tyhjään maaliin. PSS:n onnistujat olivat 1+1 tehneet Emilia Brusas ja Fanny Holmberg.

SM-sarjan kaksi ylivoimaisinta pelaajaa ovat kuitenkin olleet Kooveen supersiskokset Veera ja Oona Kauppi. Edellisessä ottelussa PSS:aa vastaan Oonan tehot olivat 2+1 ja Veeran 1+1. Veera Kauppi johtaa ylivoimaisesti SM-sarjan pistepörssiä vaikka ei ole edes kaikkiin otteluihin osallistunut. Tehojen puolesta Kauppeja on parhaiten säestänyt Tuulia Aho, joka on tosin viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista eikä pystynyt pelaamaan täysipainoisesti viime viikonlopun otteluissa Uudessakaupungissa.

Ottelussa asettuu vastakkain kaksi hyvin valmennettua ja järkevästi pelaavaa joukkuetta. Molemmat joukkueet pelaavat laadukkaasti niin hyökkäys kuin puolustuspäässäkin, joten tämä ottelu lienee ennakoiden Tapiolan SM-turnauksen kovin peli.

Tilastoknopit Koovee:

- Koovee on tehnyt sarjassa selvästi eniten maaleja, 13 ottelussa 108 maalia
- Koovee on päässyt pelaamaan sarjassa vähiten ylivoimaa ja onkin tehnyt vain yhden YV-maalin
- Kooveen Hanna Puolakka on sarjan ainoa pelaaja joka on tehnyt maalin tyhjään maaliin
- Koovee on sarjan fairplay-tilaston ykkönen, vain 0,8 minuuttia rangaistuksia peliä kohti

18.30 Indians – KaPa-65

Indiansin kannalta huipputärkeä ottelu! Mikäli Indians halajaa jatkaa kauttaan vielä SM-sarjan runkosarjan jälkeenkin, tulisi sen saada pisteitä vähintään yhdeltä sarjataulukossa edellä olevalta joukkueelta. Ottelu KaPaa vastaan lienee ennakoiden espoolaisten paras mahdollisuus.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime viikonloppuna KaPan kotiturnauksessa Uudessakaupungissa. Indians joutui otteluun pahasti vajaalukuisena rippileirien ja hiihtolomareissujen johdosta. Tästä huolimatta peli oli ensimmäistä erää lukuun ottamatta tasaista vääntöä. Avauserässä KaPa oli selvästi terävämpi ja Sofia Leino iski avausvartin aikana taululle lukemat 2-0. Indians pääsi peliin mukaan toisessa erässä ja Janina Strandberg kavensi eron yhteen maaliin.

Kolmannessa erässä Indians hallitsi peliä ja sai hyviä maalipaikkoja mutta KaPan maalivahti Ada Kangas pysäytti kaikki lähentelyt. Ottelun paras pelaaja KaPan Sofia Leino iski vielä päätöserään kolmannen maalinsa ja ottelun voiton kalannin tytöille maalein 3-1.
Tapiolan SM-turnaukseen Indians pääsee selvästi paremmista lähtökohdista kun kokoonpanoon saadaan täydet kolme kentällistä edellisen kohtaamisen kolmen vaihtopelaajan sijaan. Ottelusta on luvassa vauhdikas ja tasainen. Indiansin suurimmat haasteet lienevät laukausten tarkkuus ja huolellisuus molempien maalien edustoilla.

KaPan uskoisi keittelevän liemiä Indiansin keskialueen karvauksen purkamiseksi ja maalintekopaikkojen saamiseksi lähemmäs maalia, jotta espoolaisten maalivahdin Satu Pekkarisen ohittaminen onnistuisi.

Näytösottelu ja tyttösäbäpäivä

Tasokkaiden C-tyttöjen SM-sarjan otteluiden lisäksi Tapiolan Urheiluhallilla nähdään muutakin toimintaa. Noin klo 15.45 kentälle astelevat Indiansin ja SB Vantaan E-tytöt jotka kohtaavat 2×15min näytösottelussa. Hallin käytäviltä löytyy myös erilaista toimintaa, kahvio ja Salibandyliiton tyttösäbäpiste, jossa Respect-pelaajat esittelevät toimintaansa ja myytävänä löytyy erilaisia tyttösäbätuotteita.

Westend Indians toivottaa yleisön, joukkueet ja erotuomarit tervetulleiksi nauttimaan timanttisesta tyttösalibandystä!

// WI Tiedotus