Su 25.08.2013

SM-sarja kutsuu!

Joukkue teki viikonloppuna sen mihin ollaan kovalla duunilla tähdätty jo muutaman kuukauden ajan. Karsintavastustajat eivät missään pelissä päässeet ihan Inkkareiden tasolle vaan lopulta se omaan pelitapaan luottaminen oli niin kovaa valuuttaa että tappioitta joukkue SM-sarjaan selviytyi. Muita selviytyneitä ovat Josba, Happee, TPS, Rangers, HU-46, Oilers, Erä, Classic ja Nokian KrP. Loput kaksi saadaan selville ensi viikonlopun jatkokarsinnoissa.

B - Pojat Edustus

Lauantain ensimmäiseen peliin vastustajaksi asettui Ilves Tampereelta. Tupsukorvat olivat hypänneet nyssen kyytiin Hakametsästä klo 8.45 ja siitä sitten matkanneet parin tunnin rupeaman Myllypuroon. Ei ollut kuitenkaan bussijaloista tietoa vaan ihan terävästi kaveri lähti haastamaan alussa Inkkareita. Kymppiminuuttia siihen kuitenkin meni ja sitten juostiinkin Ilveksiltä karkuun. 15 sekunnin välein ensin Harjula(Väyrynen) ja heti perään Dahlqvist(Lehkosuo) ja peli 2-0. Sama tahti jatkui loppuun asti ja kun Ilves vielä jäähyili neljästi ja Inkkari-YV toimi kahdesti niin peli oli taputeltu. Loppulukemat 7-1 (2-0,2-0,3-1). Dahlqvist iski lopulta hattutempun, Harjula säesti kahdesti ja kertaalleen Väyrynen sekä Johansson.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui ennalta ehkä se vaarallisin eläin eli Tiikerit. Ensimmäisen erän näin näytti olevankin ja hyvin pistivät kampoihin. Ensin joudutaan tappiolle kun Tiikeri-peluri Hermansson iskee rankkarista 0-1. Inkkarit eivät kuitenkaan tästä häkeltyneet vaan Astala ja Harjula tekevät maalin mieheen ja erätauolle 2-1 johdossa. Toista erää tahkotaan 25 sekuntia kun tulee ottelun käännekohta. Tiikeri häkkiin ja Inkkari-YV hienon kuvion päätteeksi Johanssonin tykillä 3-1. Tämän jälkeen ottelusta ei voi oikein kertoa yhtään mitään. Tiikerit viihtyivät häkissä ja Inkkarit pääsivät treenaamaan YV-pelaamista. Tiikereille lopulta koko peliin 60 minuuttia jäähyjä ja kun Inkkarit tekivät 6 maalia ylivoimalla niin jokainen voi nähdä mihin matsi ratkesi. Loppulukemat 8-2 (2-1,3-0,3-1). Sääli että ottelusta tuli melkoinen pannukakku. Katsomo kuitenkin pullisteli Westend-Tikkurila maisemista saapuneita faneja ja odotuksissa oli tiukka ja hyvätasoinen vääntö. No, tällaista säbäkin voi olla kun panokset ovat kovat.

Sunnuntai-aamuna kokoontuminen klo 9.00 yhteiselle aamupalalle. Yön aikana oli muutama peluri valunut punkan pohjalle ja yksi toipilas oli vastaavasti kaivettu sieltä esiin. Kokoonpano siis eli, mutta se ei haitannut menoa päivän ensimmäisessä matsissa vs NST. Lappeenrannan poppoo oli myös voittanut lauantain kummatkin pelit eli tässä matsissa ratkeaisi SM-sarjaan menijä. Ensimmäinen erä mennään sopuisasti tasuriin 1-1, mutta erätauolla valmennus saa herätettyä kundit pelaamaan. Pallo rupesi tekemään duunia ja nätit pallonsiirtelyt toivat kaivattua tehokkuutta. Sitä löytyi myös ykkösviisikon takaa ja eritoten Peltosen tekemät maalit herättivät ansaittua suitsutusta. Ensin ranteet lukkoon hyvän pakkinousun jälkeen ja pallo yläpesään. Toisessa maalissa oltiin sitten noustu NST:n maalin eteen ja kun Johansson tarjoilee namun niin Peltonen iskee toistamiseen. Loppulukemat lopulta 8-2 (1-1,5-1,2-0).

SM-sarjaan meno oli varmistunut ennen viimeistä matsia vs Steelers II. Kundit olivat tästä tietysti tietoisia ja niin kuin tällaisessa tilanteessa useimmiten käy niin peli meni melkoiseksi sekoiluksi. Välillä tuntui siltä, että olisi jopa toivonut omaa miestä boksiin josko se olisi herättänyt kundit. Sitä ei kuitenkaan tapahtunut vaan 0 jäähyminuuttia oli sarakkeessa. Steelers käytti tilanteen totta kai hyväkseen ja pariin otteeseen nuori porukka kopsutteli Toivosen maalin kehikoita. Sen verran lopulta terävyyttä löytyi, että matsi voitettiin lukemin 5-1 (1-0,2-0,2-1). Maalit merkattiin Johanssonille kahdesti ja kertaalleen iskivät Jaatinen, Westeren sr ja Harjula. Oli mukava myös nähdä miesten edustusjoukkueen peluri katsomossa. Tai en tiedä oliko niitä enemmänkin, kun yhden vaan tunsin:) Unohtamatta myöskään heidän huoltotiimin edustajaa, joka nähtiin kannustushommissa NST-pelissä.

Loppujen lopuksi kuitenkin hieno viikonloppu. Kundit tosiaan tekivät sen mitä varten keväästä asti on treenattu. Omaa pelitapaa noudattamalla joukkue pystyy haastamaan tässä maassa kenet tahansa, mutta vastaavasti kun surffailumoodi iskee päälle niin porukan pystyy voittamaan kuka vaan. Siinä sitä sitten on valmennuskaksikolla Timonen-Seppä duunia että SM-sarjassa pystytään menemään mahdollisimman paljon omien ylärajojen tuntumassa eikä valuta sinne tavallisten kuolevaisten joukkoon. Nautitaan tästä tilanteesta huominen ilta ja tiistaina palataan sorvin ääreen Tiipiissä. Päävalmentaja Timoselta saatiin vielä pikaiset analyysit viikonlopusta ja miten homma tästä etenee.

- Viikonloppu meni käsikirjoituksen mukaan meidän osalta. Pojat hoiti hommansa mallikkaasti niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Mukava nähdä, että uudet metkut on sisäistetty tähän asti mukavasti ja ryhmämme on mennyt selkeästi paljon eteenpäin siitä kuin aloitimme.

- Tämä tapahtumahan oli vain välietappi ja tähtäimethän meillä on jossain paljon kauempana. Tarkoitus on harjoitella todella kovaa ja laadukkaasti niin kuin tähänkin asti. Pyrimme kehittämään omaa jokapäiväistä tekemistämme vieläkin paremmalle tasolle ja sitä kautta kehittymään yksilöitämme paremmiksi salibandyn pelaajiksi.

- Iso kiitos ukoille, jotka ovat ottaneet isoja harppauksia näinkin lyhyessä ajassa, mutta samalla pitää muistaa että kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Eli tulemme jatkossakin laittamaan työhaalarit niskaan jokaisessa tapahtumassa.

Loppuun vielä koko joukkueen ja toimihenkilöiden puolesta kiitokset vanhemmille! Turnauksen järjestäminen ei hoituisi millään ilman teidän panosta. Hoiditte tyylikkäästi DJ-hommat, kello pysyi ajassa ja pöytäkirjatkin näyttää ihan oikein täytetyiltä. Joukkue sai keskittyä täysillä pelihommiin ja tässä lopputulos. Onnittelut myöskin Inkkareiden C1-kundeille ja C-tytöille SM-sarjapaikoista!





// BE tiedotus