Ma 30.01.2023

Sentteri Auranen syötti neljä maalia Heimon murskavoitossa Lahdessa – "Koen kehittyneeni tällä pelipaikalla"

Westend Indians päätti tammikuun pelinsä F-liigassa hienosti, kun se otti täydet kuusi sarjapistettä viikonlopun otteluista.

Perjantaina kaatui Tiipiissä EräViikingit ja sunnuntaina LASB jäi Lahdessa Heimon jalkoihin ja hävisi 2–11.

Ensimmäinen erä oli Heimon täyttä dominointia. Neljännellä minuutilla vieraat iskivät kahdesti nopeista käännöistä, kun ensin Petr Majer ja sitten Valtteri Kainulainen pääsivät vasemmalta laidalta irti maalintekoon.

** 🚀 Westend Indians & Coinmotion yhteistyössä tarjoavat sinulle matkan kryptovaluuttojen maailmaan. Liity yli 160 000 asiakkaan joukkoon tänään niin saat 0%* kaupankäyntikulut kolmen päivän ajaksi: https://coinmotion.com/westendindians/ **

Seuraava maali tuli ylivoimalla, kun Christian Remes ruokki Rasmus Pasasta aiemmista maaleista tutuille jalansijoille vasemmalla.

Ajassa 15:15 Kainulainen ravisteli ketsuppipulloa iskemällä päivän toisensa. Tälläkin kertaa hyvän syötön tarjosi sentteri Leevi Auranen, joka oli hetkeä aiemmin napannut hyvän syötönkatkon keskialueella.

Puoli minuuttia myöhemmin Sami Niskanen chippasi kulmavaparin luukulle hiipineelle Tuomas Harjulalle, joka löi pallon perille tyylikkäästi suoraan ilmasta.

Ensimmäisen erän päätteeksi Heimo selvitti vielä yhden alivoiman, joten perjantain EräViikingit-matsista alkanut sataprosenttisen erikoistilannepelaamisen putki sai jatkoa.

Toisessa erässä sama meno jatkoi, tosin hieman sordiinolla. Heti alkuun Samuli Huppunen kanttasi Aurasen esityöstä 6–0, mutta erän ja ottelun puolivälissä LASB rikkoi kuparisensa Niko Einiön vedolla.

Heti seuraavassa vaihdossa Joonatan Lindholm laukoi nousunsa päätteksi Heimon seuraavan osuman. Pallon Lindholmille toimittanut Leevi Auranen keräsi tilanteesta neljännen syöttöpisteensä. 

Reilu minuutti ennen loppua Jasper Auvinen kiskaisi vielä yhden osuman Heimolle.

Kolmaskin erä päättyi 1–3. Heimo pääsi pelaamaan kosolti ylivoimaa ja teki näistä tilanteista kaksi maalia Christian Remeksen ja Samuli Junnilan vedoilla. Sataprosenttista erikoistilannepelaamista ei lopulta tilastoihin kirjattu, mutta kokonaisuutena suoritus oli varsin vankka tälläkin pelin osa-alueella.

Tasakentällisin Heimosta onnistui maalinteossa vielä Juuso Kekki, joten 11 osumaa jakautuivat nätisti kymmenelle pelaajalle kapteeni Kainulaisen oltua vieraiden ainoa kahdesti naulannut maaliseppo. Pisteille pääsi kaikkiaan peräti 13 Heimon pelaajaa.

Kainulaisen tapaan kaksi tehopistettä tilastoriville saivat Kekki, Harjula, Pasanen, Remes ja Junnila, mutta pisterohmu oli siis neljän passin Auranen.

Vantaalaislähtöinen pikakiituri on istutettu tällä kaudella ykköskentällisen keskelle. Nopeasti tikkaavat pelaajat mielletään usein laitahyökkääjiksi pyrähtelemään karkuun, mutta kyllä jalkavuudesta on hyötyä myös rakentavassa roolissa ja prässin purkamisessa.

– Maistuu hyvin sentterinä pelaaminen ja koen, että kyllä sitä on kehittynyt tällä pelipaikalla kauden edetessä, Auranen sanoi.

Heimon pelitavassa nimellinen pelipaikka ei sillä lailla pakota tiettyyn rooliin tai tietyillä kiskoilla kulkemiseen. Omat niksinsä keskushyökkääjänä suoriutumisessa kuitenkin luonnollisesti on.

– On ollut kiva huomata, että pystyy pelaamaan silläkin paikalla hyvällä tasolla, kun olen aikaisemmin ollut aika puhdas laituri. Omaa pelaamista helpottavat tietysti myös todella hyvät ketjukaverit. Siinä on todella helppo pelata, kun pakeilta tulee jatkuvasti ohjeita mihin liikkua.

Sunnuntain otteluun Aurasen oli helppo olla tyytyväinen. 

– Peli tuntui olevan alusta loppuun hallussa. Hyvä alku auttoi paljon, ja pääsimme jatkamaan peliä hieman vapautuneemmin sen ansiosta. Pelasimme hyvää peliä johtoasemassa, emmekä antaneet vastustajalle kovin paljoa mahdollisuuksia tulla peliin mukaan, hän kertasi.

Päävalmentaja Antti Vartiainen komppasi Aurasta. Ottelu vietiin läpi hallitusti, ja rima pysyi korkealla oman tekemisen suhteen täydet 60 minuuttia. 

– Kaikki kentälliset pystyivät kantamaan vastuuta ja pelaamaan ketä vastaan vain, Vartiainen totesi.

Kuten tehopisteiden jakautuminen näin monelle pelaajalle murskavoitossa osoittaa, on tämän kauden Heimo hyvin leveä ryhmä. Valmennukselle tämä tarjoaa mahdollisuuksia, kuten sekin, että Auranen ei suinkaan ole ainoa, joka voi pelata monella paikalla.

– Meillä on paljon taitavia, peliä hyvin lukevia pelaajia, eikä paikoilla ole välttämättä niin paljon väliä. Auranen on yksi useista pelaajista, jotka voisi oikeastaan laittaa mille paikalle vain, Vartiainen pyöritteli.

Sekä Vartiainen että Auranen päättivät analyysinsä toteamukseen "tästä on hyvä jatkaa". Jatkoa seuraakin nopeasti, kun joukkue matkaa torstaina Classicin vieraaksi Lempäälään ja isännöi lauantaina Jymyä.

LASB–HEIMO 2–11 (0–5, 1–3, 1–3)

03:07 Petr Majer (Juuso Kekki) 0–1
03:50 Valtteri Kainulainen (Leevi Auranen) 0–2
08:58 Rasmus Pasanen (Christian Remes) 0–3 yv.
15:15 Kainulainen (Auranen) 0–4
15:46 Tuomas Harjula (Sami Niskanen) 0–5
20:56 Samuli Huppunen (Auranen) 0–6
29:36 Niko Einiö (Tatu Havula) 1–6
30:12 Joonatan Lindholm (Auranen) 1–7
38:57 Jasper Auvinen (T. Harjula) 1–8
41:58 Kekki (Pieti Alatalo) 1–9
45:57 Einiö (Joonatan Surakka) 2–9
48:37 Remes (Samuli Junnila) 2–10 yv.
55:43 Junnila (Pasanen) 2–11 yv.

Ottelukuvat täältä!