La 26.01.2013

SB Vaasa kaatui 13-5

Westend Indians aloitti Pohjanmaan vieraskiertueen kohtaamalla SB Vaasan lauantaina Botniahallissa. Aamukahdeksalta Espoon Otaniemestä kohti Vaasaa startannut Indians oli täysin unessa ottelun alkuhetkillä. Vieraiden onneksi vaasalaiset eivät pystyneet pitämään 3-1 johtoasemaansa edes ensimmäistä erää. Loppunumerot kirjattiin lopulta selkeällä erolla, 13-5, ensimmäisen kympin jälkeen terävöityneelle Indiansille.

SB Vaasan ja Indiansin välinen kamppailu sai varsin poikkeuksellisen alun, kun peräti kolmessa ensimmäisessä vaihdossa syntyi jokaisessa maali. Ajassa 1.26 peli oli 2-1 kotijoukkueelle. Shokkialun jälkeenkin SB Vaasa painoi peliä vahvasti Indiansin maalille ja vieraat olivat helisemässä aktiivisen vaasalaisryhmän kanssa.

Kotijoukkue siirtyi jo 3-1 johtoon ennen ensimmäistä kymppiä, mutta Santeri Toropainen kaventaa maalia seuranneessa vaihdossa ja tilanne erän puolivälissä on 3-2 Vaasalle. Seuraava tilastomerkintä on ottelun ensimmäinen rangaistus kotijoukkueelle. Ylivoimalla Valtteri Kainulainen täräyttää 3-3-tasoituksen takayläkulmaan Lauri Westerholmin syötöstä. Tasatilanteessa mennään ensimmäiselle erätauolle.

Toisen erän alkuun Sami Niskanen nostaa Indiansin ottelussa ensimmäisen kerran johtoon. Niskasen johtomaalin jälkeen toinen erä kulkee hyvin joukkueelta ja ennen ottelun puoliväliä nousee Indians kolmen maalin johtoon Eino Pesun ja Kainulaisen osumilla. SB Vaasa käyttää aikalisän Kainulaisen 6-3-osuman jälkeen ja onnistuu vielä kaventamaan tilanteeksi 6-4, mutta Indians kuittaa lähes välittömästi jo 8-4 johtolukemat Kainulaisen iskiessä illan kolmannen ja Toropaisen osuttua toistamiseen.

Ottelun kolmannessa erässä Indians kaunistelee lukemia kotijoukkueen selkärangan murruttua jo kahden erän jälkeen. Loppunumerot kirjattiin 13-5 Indiansille.

Blue Foxin voitettua samaan aikaan oman ottelunsa sarjajumbo Merkikoskea vastaan, on sunnuntaina edessä Divarin kärkikamppailu Blue Fox – Indians. Sarjataulukossa Blue Fox on pisteen Indiansia edellä ja kaksikko on repinyt hienoisen eron kolmanteen sijaan.

-Tämän päivän peli käydään nyt vielä hallilla läpi ja sitten alkaa keskittyminen huomiseen Blue Fox -peliin, kertoi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen ottelun päättyessä.

-Illalla istutaan joukkueen kanssa alas ja sunnuntaina aamulla käydään vetämässä kevyet aamutreenit, kertasi Laurikainen joukkueen valmistautumista sarjan kärkikamppailuun.

Lyhyesti päivän otteluun palaten Laurikainen totesi joukkueen nukkuneen jo bussissa ja olleen unessa vielä pelin alettua.

-Ensimmäinen kymppi oli meiltä huono, sen jälkeen sitten ihan tasapainoinen esitys. Palloton pelaaminen on ollut viime aikoina hyvällä tasolla, ja sen avulla me näitä otteluita voitetaan, arvioi Laurikainen.