Ti 15.11.2022

Sarjatauko ja MM-kisat herättivät Heimossa kovan pelinälän – "Tiipiissä nähdään varmasti intohimoista meininkiä"

Westend Indians palaa tänään keskiviikkona muutaman viikon sarjatauolta F-liigan pariin. Huippupelaajien nälkä päästä jälleen tositoimiin on totta kai kova.

Miesten matseissa jo melko kokenut Samuli Junnila voi ikänsä puolesta pelata junioripelejä vielä hyvän tovin, ja niiden parissa kului F-liigan taukokin.

– Junnupelejä oli tosiaan muutamat, ja pelien laatu vaihteli hyvin paljon. Yksi maukas peli oli TPS:ää vastaan, mutta muista jäin kaipaamaan hieman intensiteettiä ja tahtoa, Junnila sanoi.

Junnupeleissä on sarjajärjestelmän vuoksi toisinaan kamppailuita, joissa ei ole varsinaista panosta. Numero selässä pelaaminen on silti aina mukavaa, ja Junnilakin hyödynsi mahdollisuuden mielellään.

– Onhan se aina kiva käydä hakemassa pelifiilistä junnukentiltä hieman eri roolin kautta.

Nykyinen 33 F-liigaottelun sarjaohjelma on melkoinen savotta, joten tauolla on hyvä myös unohtaa säbä hetkeksi. Junnilan irtiotto suuntautui kauas.

– Tauko meni leppoisissa tunnelmissa. Kävin ensimmäisellä viikolla nauttimassa Teneriffan auringosta ja treenailin omatoimisesti siellä. On ollut rentoutunut olo kaikin puolin harjoitella sen jälkeen.

Lajin absoluuttista huippua on hyvä pitää silmällä. MM-kisojen seuraaminen tai ylipäätään salibandyn katsominen sytyttää helposti ja usein poltteen päästä itsekin kaukaloon. Näin kävi myös Junnilalle.

– Kisojen katsominen sytytti sisäisen salibandysydämen ja tekee mieli päästä peleille entistä enemmän. Kisoista, junnupeleistä ja kaikkiaan tauosta on tullut yhä lisää nälkää itse kullekin, joten Tiipiissä nähdään varmasti intohimoista meininkiä kentällä.

Kapteeni Valtteri Kainulaisen mukaan yli kolmen viikon breikki saatiin hyödynnettyä. 

– Kisatauko vietettiin hyvin treenien merkeissä, ja pääsimme keskittymään pelkästään harjoitteluun. Niissä pystyi ottamaan nyt vähän isompaa teemaa, johon ei niin ehdi tiiviissä ottelurytmissä, Vade kertoi.

– Ehdimme keskittyä muun muassa sellaiseen kamppailukovuuteen, ja treenaaminen maistui tauon aikana oikein hyvin. Kun on treeniviikko, niin siihen voi asennoitua aina vähän eri tavalla, peliviikoilla ajatukset siintävät osin siellä loppuviikon matsissa usein.

Heimon tšekkipelaaja Petr Majer voi tietyllä lailla röyhistää rintaansa pukukopissa, sillä hänen maanmiehensä sijoittuivat MM-kisoissa Suomea paremmin.

– Totta kai seurasin kisoja ja Tšekin joukkuetta. Pelit osoittivat niitä asioita, joissa pitää tehdä vielä töitä, mutta myös sen, että olemme oikealla polulla, Majer tiivisti Tšekin historialliset hopeamitalit.

Majer oli mukana kisajoukkueen leirillä ennen MM-turnausta ja pääsi muutenkin viettämään aikaa kotimaassaan. Hän ehti hyvin takaisin harjoittelurinkiin.

– Tekee hyvää välillä saada taukoa matseista ja keskittyä treenaamaan. Teimme harjoituksissa kovasti töitä ja olemme parempi joukkue nyt kuin ennen taukoa. Odotan tulevia matseja kovasti, Majer intoili.

Niitä tulevia matseja saadaan heti kättelyssä kaksi. Keskiviikkona Nokian KrP hakee revanssia kauden avausottelusta, jonka Heimo voitti Raholassa. Perjantaina Tiipiiseen saapuu puolestaan SPV, jonka kamppailun myötä Heimo on kohdannut kaikki F-liigan joukkueet ainakin kertaalleen kuluvalla kaudella.

Sarjataulukko näyttää sellaiselta, että voittoja kaivataan. Päävalmentaja Antti Vartiaisen mukaan niihin on kaikki edellytykset.

– Treenit ovat menneet hyvin. Ollaan pureuduttu pelin kehityskohteisiin, ja ennen kaikkea painettu hommia yhdessä. Hienoa, että pelit jatkuvat!

HEIMO–Nokian KrP Otahallin Tiipiissä keskiviikkona 16.11. klo 18:30
HEIMO–SPV Otahallin Tiipiissä perjantaina 18.11. klo 18:30