Ke 18.09.2013

Salibandyliiga käynnistyy perjantaina

Miesten Salibandyliiga käynnistyy tulevana perjantaina, jolloin Westend Indians tekee seurahistoriaa kohtaamalla ensimmäisessä miesten liigaottelussa Tapanilan Erän. Ottelu pelataan Pasilan Urheiluhallissa.

Keväällä 2013 päättyi Indiansin kymmenen kauden uurastus, kun seura vihdoin otti viimeisen askeleen nousten korkeimmalle sarjatasolle. Suora nousu Salibandyliigaan varmistui Divarin runkosarjan voitolla.

Liiganousija Indians on tehnyt kovasti töitä keväästä lähtien ja harjoitellut aktiivisesti läpi kesän. Peräti 11 harjoitusottelua ennen sarjakauden alkua pelannut Indians sijoitetaan monissa ennakoissa sarjan häntäpäähän, mutta nuori joukkue ei lähde liigaan kumartelemaan isommilleen.

Mikko Laurikainen

Sarja-avaukseen valmistava viikko alkoi napakasti ja joukkue herkistelee torstaina kotihallissa ennen perjantain Erä-peliä. Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen on luottavaisin mielin ennen avausottelua.

-Nyt käydään vielä erikoistilanteita läpi, sillä ne ovat olleet vähällä huomiolla tähän asti. Näyttää siltä, että päästään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla Erää vastaan, kertoo Laurikainen.

Indians ja Erä kohtasivat harjoitusottelussa elokuun puolivälissä. Tuolloin vastassa oli varsin vaisu Erä, ja Indians otti selkeän 7-3-voiton. Ottelun jälkeen Indians valmennus kävi vielä seuraamassa Erän viimeistelyn NST:a vastaan syyskuun alussa.

-Mielenkiintoista nähdä, miten Erä pelaa avauksessa. Harjoitusottelussa meitä vastaan joukkue oli passiivinen, mutta NST:a vastaan aktiivinen. Uskon, että perjantaina meillä on vastassa aktiivinen Erä, arvioi Laurikainen.

Indiansista vain muutamalla pelaajalla on vyöllään liigapelejä aiemmilta kausilta, sillä lähes koko joukkueelle alkava kausi on ensimmäinen liigassa. Jännitystä yritetään lieventää, mutta vasta perjantaina nähdään, miten joukkue avauksesta suoriutuu.

-Kyllä varmasti hivenen enemmän jännittää kauden avaus joukkuetta tänä vuonna kuin viime vuonna. On tietoisesti pelattu paljon treenipelejä myös sitä varten, että tuntuma pelitapahtumiin on hyvä.

Perjantaina Pasilan UH:lla on Erän ennakoiden mukaan luvassa mielenkiintoinen urheilutapahtuma.

-Ilmeisesti odotettavissa on erilainen ottelutapahtuma ja onhan liigassa kaikki vähän isompaa. Meidän täytyy saada keskittyminen peliin, alleviivaa Laurikainen ennen sarja-avausta.

Perjantaina 20.9. kello 18:00 Tapanilan Erä – Westend Indians Pasilan UH:lla

Salibandyliigan ennakoita:

Tapanilan Erä

Keskisuomalainen

NST – Blogi


// Sofia Rancken