Ma 26.08.2013

Puhtaalla pelillä SM-sarjaan!

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkue on selviytynyt ikäluokan SM-sarjaan. Paikka irtosi viime viikonloppuna Turussa käydyissä SM-karsinnoissa, missä Indians voitti kaikki neljä otteluaan. Joukkue pelaa C-tyttöjen SM-sarjassa nyt toista vuotta peräkkäin.

C - Tytöt Edustus

Inkkarityttöjen karsintaviikonlopun matka käynnistyi jo varhain lauantaiaamuna kun joukkue kokoontui aamuharjoituksiin ja yhteiselle lounaalle. Puolilta päivin joukkue suuntasi Turkuun ja ensimmäisessä karsintaottelussa asettui vastaan porilainen Karhut.

Huolellisesta valmistautumisesta huolimatta Indiansin peli oli takkuista ja kentällä pärjättiin lähinnä parempien yksilösuoritusten voimin. Oman pelitavan mukainen peli ei ottanut onnistuakseen, mutta siitä huolimatta Indians osoittautui selvästi porilaista vastustajaansa terävämmäksi. Vajaassa 12 minuutissa taululla Indiansin johtolukemat 5-0. Toisessa erässä Indians teki kuusi maalia ja ottelu keskeytettiin kolmannessa erässä maalieron kasvettua 12 maaliin. Lopputulos Indiansille 14-2. Peräti kuusi pelaajaa onnistui tekemään kaksi maalia, tehokkaimpana kunnostautui Janina Strandberg (2+3).

-  Karhut tsemppasivat hyvin, mutta joukkueiden välillä oli varsin iso ero niin voimassa, vauhdissa kuin taidossakin. Palkintona hyvästä tsempistä Karhut taistelivat kaksi ihan näyttävän näköistä maalia. Joukkueessa oli mukana paljon nuorempia tyttöjä, joten varmasti SM-karsintakokemus oli heille arvokasta ja edessä hyvä tulevaisuus lajin parissa, kertoo Indiansin CTE:n päävalmentaja Jyrki Paajanen.

Lauantain toisessa ottelussa Indians kohtasi lähes täysin uusiutuneen edelliskauden Suomen mestari Kooveen. Indiansin peli sujui selvästi ensimmäistä ottelua paremmin. Oma karvaus- ja avauspeli toimivat siten että pelin painopiste oli vahvasti Kooveen kenttäpuoliskolla. Harmaita hiuksia Indiansin puolustukselle aiheuttivat vikkelien tamperelaistyttöjen liikkeet puolustuslinjan takana. Koovee pääsi etenkin ensimmäisessä erässä iskemään monta vaarallista hyökkäystä, mutta Satu Pekkarinen Indiansin maalilla torjui lähentelyt.

Indians onnistui ensimmäisen maalin teossa avauserän viimeisellä minuutilla Noora Tervosen toimesta. Koovee tasoitti heti toisen erän alkuun, mutta Indians otti johtoaseman jälleen seuraavassa vaihdossa Eliena Landyn rannelaukauksella. Neljä minuuttia myöhemmin tilanne oli Indiansille jo 4-1. Viimeisessä erässä Indians kaunisteli lukemia kolmella maalilla, Kooveen maalatessa myös kertaalleen. Indiansin tehokkain oli kaksi maalia viimeistellyt puolustaja Jonna Hagström, jonka toinen osuma syntyi rangaistuslaukauksella.

-  Kooveeta vastaan pelimme sujui jo paremmin, mutta paljon jäi vielä parannettavaa. Koovee pelasi pirteän ennakkoluulottomasti ja loi myös maalipaikkoja tasaisesti läpi ottelun. Ratkaisu tapahtui toisen erän alussa kun takkuillut viimeistelymme alkoi vihdoin toimimaan, päävalmentaja Paajanen kertoo.

Sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Indians sai vastaansa hyvin turnausjärjestelyistä vastanneen Loiston. Voitolla Indians varmistaisi paikkansa lohkon kahden parhaan joukossa ja SM-sarjassa. Ottelu alkoi kuitenkin Indiansin osalta huonosti. Vikkelät ja hyvin syötelleet Loiston pelaajat pitivät ajoittain Indiansin kankeita pelaajia pilkkanaan. Inkkarityttöjen jalat olivat pahasti jäissä ja Loisto siirtyi ansaitusti 1-0 johtoon ensimmäisen erän loppupuolella. Jannike Grönroos sinkosi itsensä Indiansin pakki-pakki –syötön väliin ja läpiajoon. Grönroos sai lyödä palloa maaliin parikin kertaa inkkarityttöjen tyytyessä katsomaan vierestä. Indians tasoitti pelin 14 sekuntia ennen ensimmäistä erätaukoa Julia Santaharjun yksilösuorituksella.

Loisto jatkoi hyvää peliä läpi ottelun ja oli selvästi terävämpi niin pallollisesti kuin liikkeessäkin. Indians onnistui tekemään johtomaalin 21 sekuntia ennen toista erätaukoa Noora Lahtisen rannelaukauksella. Vielä maalin takaa-ajoasemassakin Loisto tsemppasi hyvin ja oli parikin kertaa lähellä tasoitusta. Indiasin rutiini käänsi pelin kuitenkin voitoksi, tärkeäksi sellaiseksi. Jonna Hagströmin nopea suora laukaus vapaalyönnistä muutti lukemiksi 3-1 ja lopussa Loiston yrittäessä kavennusta ilman maalivahtia Noora Tervonen sijoitti pallon vielä tyhjään maaliin.

-  Todella kaksijakoinen olo oli pelin jälkeen. Ehkäpä heikoin ottelu meiltä viimeisen kahden kauden aikana. Panoksena oli paikka SM-sarjaan ja suoritus oli kokonaisuutena erittäin vaisu. Myös karsintoja edeltäneellä Vierumäen leirillä turnauksen toisen päivän aamuottelu oli todella uninen. Jotain teemme valmistautumisessa väärin, joten valmennuksen piikkiin tämä on otettava kun ei saada tyttöjä hereille. Toisaalta pelistä saatiin se mitä lähdettiin hakemaan, eli voitto ja varmistettu paikka SM-sarjaan. Vaikka oma pelimme ei ollut täydellistä, ei se ole kuitenkaan yhtään pois Loistolta, jonka suoritukselle on nostettava hattua. Valmentajavelho Matti Pienihäkkinen tekee tyttöjensä kanssa todella hyvää työtä ja kokemuksen karttuessa Loiston tytöistä on tulossa todella upea ja kilpailukykyinen porukka, Paajanen toteaa.

SM-karsintojen viimeisessä ottelussa Indians kohtasi sen tavoin kaikki kolme otteluaan voittaneen SB-Pron. Molemmat pääsivät pelaamaan paineettomassa tilassa laajalla materiaalilla. Toisaalta kaikki pienistäkin vammoista kärsineet pelaajat vetivät verkkarit päälleen ja seurasivat matsia sivusta.

Indians osoittautui vauhdikkaassa ottelussa aavistuksen SB-Prota vahvemmaksi. Tapahtumarikkaassa ottelussa nähtiin useita jäähyjä ja pari rangaistuslaukaustakin. Tällä kertaa Indians oli näissä hieman terävämpi ja johti ottelua kolmannessa erässä jo 5-0. SB-Pro näytti kuitenkin osaamistaan vielä pelin lopulla kun Saara Lehtonen ja Kaisla Mäkinen syöttelivät todella komean 5-1 –kavennuksen. Indiansilta kahden maalin teossa onnistuivat Julia Santaharju, sekä kaksi rankkaria upottanut Jonna Hagström.

-  Vauhdikas ottelu oli mukava päätös SM-karsinnoille. SB-Pro oli odotusten mukaisesti selvästi viikonloppuna kohdatuista joukkueista kovin, eikä turhaan nostettu yhdeksi mitalisuosikiksi. Takkuisen aamupelin jälkeen saatiin vihdoin peli hyvin kasaan matsin alusta lähtien ja valmentaja voi olla pelisuoritukseen varsin tyytyväinen. Vaikka lukemat olivat tällä kertaa varsin selvästi meille, tulee SB-Pro olemaan sarjassa varmuudella paljon vaikeampi voitettava. Itse sekoiteltiin otteluun ketjuja ja pelipaikkoja oikein huolella ja todella iloisiakin yllätyksiä nähtiin. Esimerkiksi sentterinä pitkään pelannut Riikka Savijärvi pelasi puolustajana huippuottelun, Paajanen iloitsee.

C-tyttöjen SM-sarja käynnistyy syyskuun lopulla. SM-karsintojen 1. vaiheesta SM-sarjaan selvisivät Indiansin ja SB-Pron lisäksi PSS, Erä, M-Team, Rangers, SB Heinola ja ÅIF. Karsintojen 2. vaiheessa on vielä jaossa kaksi paikkaa SM-sarjaan. Niistä taistelevat LaSB/HK Dynamo, Ilves, Pirkat, FBC Turku, SBS Masku sekä Loisto.