Su 17.03.2013

Playoff-karsinnassa parempi vastassa

Westend Indiansin C-tyttöjen kilpajoukkueen kausi 2012-13 päättyi niukkaan 2-1 –tappioon Tikkurilan Tiikereille SM-sarjan playoff-karsintaottelussa. Tiikerit jatkavat kauttaan puolivälieriin.

C - Tytöt Edustus

Tiikerit lähti otteluun haastajan asemasta mutta osoitti heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien ettei se tule antamaan Inkkaritytöille tuumaakaan periksi. Tiikerit oli ottelun alkuhetkillä selvästi terävämpi ja iski ottelun avausmaalin vajaan viiden minuutin pelin jälkeen Pauliina Räsäsen löydettyä komealla poikittaissyötöllä Indiansin maalin edustalta Adelina Lundenin, joka laukoi suoraan syötöstä pallon ohi Indians-vahti Satu Pekkarisen.

Tiikerit kasvatti johdokseen 2-0 vielä ensimmäisen erän lopulla. Jessika Hirvonen nousi sähäkästi oikean laidan kautta ohi Indiansin karvauksen ja vapautti maalin edustalta Noora Korpi-Kokon maalintekoon.

Tiikerien hallittua ensimmäistä erää, pääsi Indians toisessa erässä paremmin peliin mukaan. Vantaalaisten maalivahti Milla Paju otti useita komeita torjuntoja ja myös Indiansin maalilla Satu Pekkarinen pääsi loistamaan. Hyvistä maalipaikoista huolimatta kummankaan joukkueen maalivahti ei suostunut päästämään palloa selkänsä taakse.

Kahden maalin takaa-ajoasemassa Indians nosti kolmanteen erään karvaustaan ja pelitaktiikan muutos tuottikin tulosta. Heti ensimmäisessä vaihdossa Indians karkasi ylivoimahyökkäykseen Julia Santaharjun kerättyä keskialueella pallon talteen Janina Strandbergin ja Tiikeri-hyökkääjän törmättyä toisiinsa. Santaharju löysi poikittaissyötöllä Riikka Savijärven, joka sivalsi suoraan syötöstä tilanteeksi 2-1.

Kolmannen erän lopun aikana paikkoja tasoitukseen oli useita, kaksi läpiajoakin, mutta ennemmin kuin omaan huonouteen, maalinteko kariutui Tiikerien hyvään puolustuspeliin ja erityisesti loistavasti pelanneeseen maalivahtiin. Kun kolmas erä päättyi käynnistyivät Tiikerien ansaitut juhlat.

Indiansin C-tyttöjen kausi 2012-13 oli kokonaisuudessaan loistava! Edelliskaudella kokonaisuudessaan D-tyttöjen aluesarjaa pelannut joukkue ylsi ensimmäisellä kaudellaan C-tytöissä SM-karsinnoista SM-sarjaan ja sijoittui runkosarjassa komeasti kuudenneksi. Playoff-karsinnassa Indians pelasi hyvän pelin mutta koki tappion paremmalle joukkueelle. Indians toivottaa Tiikereille onnea puolivälieriin!