Su 06.10.2024

Pistepotti karkasi taas loppusekunneilla – "Pienillä parannuksilla voittavissa valinnoissa alkaa ropista pisteitä taulukkoon"

Westend Indiansin härkäviikko sai päätöksensä lauantaina, kun se kohtasi Nokian uudessa palloiluhallissa paikallisen KrP:n. Aiemmin viikolla Heimo oli kohdannut viime kauden hopeamitalistin Classicin ja mestari-Oilersin vieraissa, joten oli sattuvaa päättää viikko pronssiottelun uusintaan.

Ja kova vastustajahan Näädätkin oli. Molemmat joukkueet olivat hyvällä asenteella varjelemassa omaa maaliaan, ja etenkin KrP:n kenttäpelaajat auttoivat peitoillaan maalin pitämisessä puhtaana. Kotijoukkue kirjautti peräti 21 blokkia, joiden turvin piti Heimon maaleitta pitkälle kolmanteen erään.

Saatuaan maalihanat auki Heimo tulikin rinnalle ja ohi reilu minuutti ennen loppua. KrP tasoitti ilman maalivahtia ja voitti lopulta jatkoajalle 5–4.

Heimolle jäi kolmen mitalistin vieraskohtaamisista plakkariin vain yksi sarjapiste, mutta jokaisessa kamppailussa oli paljon hyvää. Kolmesti pisteet karkasivat vihoviimeisellä minuutilla tulleella takaiskulla.

Tälläisella pelillä pisteitä tulee takuuvarmasti jatkossa, mutta päävalmentaja Antti Vartiainen haluaa totta kai valjastaa joukkonsa vielä terävämmäksi. Näin ne pienet marginaalit eivät jatkuvasti söisi tuloksesta sarjapisteitä, koska siitä sarjassa loppuviimeksi pelataan.

– Piste oli plussaa ja kaksi miinusta. Ok peli oli, mutta tulos ei ollut tarpeeksi hyvä. Jatketaan maanantaina treenien parissa, AV viestitti paluumatkalta.

Ottelu alkoi tasaisena, ja molemmat puolustivat tarkasti ja laadukkaasti. Maalipaikkoja ei tullut liiemmin, ja etenkin peitot osuivat kohdilleen kummassakin päässä. Yhdestä tilanteesta kotijoukkue sai avausmaalin, kun Valte Karvonen pääsi käsiksi takatolpalle sopivasti tulleeseen irtopalloon.

Toinen erä päättyi samoin KrP:n 1–0-voittoon. Vaikka se piti palloa Heimoa enemmän, eivät espoolaiset jääneet vaille hyökkäyksiä. Vedot vain kilpistyivät todella usein nokialaisjoukkueen peittoihin. Erän ainoan osuman pommitti KrP:n Joonatan Kovanen.

Kolmanteen erään Heimo nosti prässiä ja paransi muutenkin. Tosin KrP näytti karkaavan jo kolmen maalin johtoon ensin käännöstä. Kovanen ohitti tilanteen kehittelyvaiheessa Jere Niemelän pienen rikkeen avulla, ja haaston jälkeinen videotarkistus vahvisti näin käyneen. Hyvin samanlaisessa tilanteessa perjantaina videon veivailu vei Heimolta johtomaalin derbyn kolmannessa erässä.

Pian edellisen jälkeen Samuli Junnila teki laatuvedolla omasta kuljetuksesta Heimon ensimmäisen. Osuma oli seuran omalle kasvatille kauden ensimmäinen ja maistui varmasti.

Pari minuuttia myöhemmin Mikko Laakso vei KrP:n uudestaan kahden maalin päähän, mutta Heimo oli saanut hengen päälle. Kavennusmaalissa vieraat saivat lähivaparin, ja Tuomas Harjula odotti maltillisesti melkoisen tovin ennen kuin livautti pallon oikealle Otto Lehkosuolle. Ode veto sujahti muurissa seisoneen Vili Liposen längistä sisään.

Tasoitusmaalin teki ajassa 53:12 Jasper Auvinen, jolle Junnila pelasi nopeasti riiston jälkeen. Heimo sai tästä momementumin puolelleen, ja johtomaali syntyikin ylivoimalla vain reilu minuutti ennen loppua. Siinä Jere Niemelän epäonnistunut veto rullasi kuin tarjottimella Lehkosuolle, joka ei erehtynyt.

KrP osoitti olevansa huippujoukkue. Se kierrätti kuudella viittä vastaan vetopaikan Kovaselle, joka pommitti etuyläkulmaan ohi hienosti torjuneen ja kauden ensimmäisen ottelunsa pelanneen Juuso Jokisalon.

Jatkoajalla Heimolla oli muutama todella makoisa tontti, mutta myös kotijoukkueen maalivahti Miro Tuomaala oli mies paikallaan.

Ratkaisu tuli sitten vain 10 sekuntia ennen jatkoajan täyttä aikaa. Joona Rantala löysi takatolpalle hiipineen Nico Jonaesonin, joka lähetti espoolaiset kotimatkalle vain yhden sarjapisteen kanssa.

Kauden maalitilinsä auki saanut Samuli Junnila harmitteli tuloksia, mutta löysi koitoksesta hyvääkin.

– Kitkerä viikko kaikin puolin. Tänään alku oli hieman takkuinen, mutta sitten olimme kyllä pelin päällä loppuun asti, ja mielestäni jatkoaikakin. Pientä kypsyyttä pelien loppuun asti viemiseen, niin sarjataulukko voisi olla todella erilainen, hyökkääjä totesi.

Neljä pistettä yhtä monen pelin jälkeen on tosiaan vähemmän kuin joukkue tavoitteli. Härkäviikon häviöiden myötä pistepottia pitää jatkossa kasvattaa varsinaisen peliajan voitoilla.

– Hieman vaikea viikko, mutta kaikki tietävät, että ne hyvät jutut ovat siellä. Niitä täytyy vielä viilata arkitekemisessä. Ne hommat jatkuvat heti maanantaina, Junnila sanoi.

– Jengissä on varsin rauhallinen olo, ja pienillä parannuksilla pelin sisällä voittavissa valinnoissa alkaa kohta ropista pisteitä taulukkoon.

Nostetta sarjasijoitukseen haetaan ensi viikonloppuna Seinäjoelta (SPV) ja Turusta (FBC). Sitten peleissä seuraa parin viikon tauko ennen kuin kuun lopussa Otahallin remontti valmistuu.

Tiipiillä pelataan loka–marraskuussa viisi ottelua, joiden lisäksi joukkueella on ohjelmassa kolme vieraskoitosta. Joulukuun alussa vuorossa ovatkin jo sitten MM-kisat, ja F-liigassa on taukoa.

Vuosi 2024 huipentuu Heimon osalta joulun molemmin puolin, kun se saa mahdollisuuden revanssiin kaikilta kuluneen härkäviikon mitalistivastustajilta. Noissa kolmessa kamppailussa Tiipiissä nähdään toivon mukaan nippu tuoreita maailmanmestareita.

Nokian KrP–HEIMO ja. 5–4 (1–0, 1–0, 2–4, 1–0)

11:20 Valte Karvonen (Valtteri Viitakoski) 1–0
34:34 Joonatan Kovanen (Vili Liponen) 2–0
41:55 Samuli Junnila 2–1
43:59 Mikko Laakso (Kovanen) 3–1
49:48 Otto Lehkosuo (Tuomas Harjula) 3–2
53:12 Jasper Auvinen (Junnila) 3–3
58:37 Lehkosuo (Jere Niemelä) 3–4 yv.