Ma 30.09.2024

Niukka tappio Classicille harmistutti maalitykki Rothia, mietteet jo perjantain derbyssä

Heimo pelasi vasta toisen ottelunsa F-liigassa tällä kaudella maanantaina, kun se kohtasi Bläk Boksissa viime kevään hopeajoukkueen Classicin. Huippujoukkueiden mittelöstä sattui ja tapahtui alusta alkaen.

Kauden avauksessaan OLS:n luvuin 7–6 voittanut espoolaisjoukkue sai tällä kerralla pettyä tiukassa maalin pelissä, jonka Classic voitti Eemeli Salinin viimeisen minuutin maalilla samaisin 7–6-lukemin.

– Tappio harmistuttaa. Emme olleet kääntöjen puolustamisessa tarpeeksi hyviä. Onneksi ne ovat sellasia juttuja kuitenkin, jotka ovat helposti viilattavissa. Pelissä oli paljon hyviä juttuja mitä ottaa mukaan, tuumi kaksi maalia tehnyt laitahyökkääjä Anton Roth.

Tapahtumarikkaan ottelun alku vaikutti heimolaisittain hyvältä. Se pääsi nopeasti ylivoimalle, mutta kotijoukkue puolusti hyvin, eikä erikoistilanteesta tullut onnistumista. Sen sijaan tamperelaiset iskivät avausmaalin Peteris Treksen toimesta pian tultuaan täysilukuisiksi.

Heimon komean tasoituksen laukoi vasemmalta paluumuuttaja Otto Lehkosuo. Viisi minuuttia myöhemmin Salin vei Classicin taas edelle ylivoimamaalilla. Erikoistilanteet olivatkin yksi tekijä, jossa isännät olivat maanantaina edellä.

Näin voi sanoa, vaikka Heimon seuraava osuma olikin käytännössä ylivoimalla tehty. Samuli Huppusen toimitus pomppi Lehkosuon jaloista sisään. Osuma merkittiin Huppuselle, ja Jasper Auvinen kirjautti jo toisen syöttöpisteensä ottelussa.

Erän lopussa Trekse kilautti vielä rankkarin ylirimaan, mutta tauolle mentiin tasalukemissa 2–2.

Toisessa erässä Heimo käväisi edellä kolmoskentällisen energiapakkauksen Anton Rothin käytyä hakemassa tyylikkään katkon ja sen perään ampumalla Lehkosuon hyväksi havaitsemaan takakulmaan.

Kahden maalin etumatkan saaminen olisi voitu kääntää ottelun kulun, mutta toisin kävi. Classicin Salin tasoitti ajassa 31:02, ja puolitoista minuuttia myöhemmin Ville Lastikka vei ylivoimalla kotijoukkueen johtoon. Kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa johtanut kahdella maalilla, joten kyseessä oli todellinen maalin peli kuin fraasien sanakirjasta.

Tasatahtia siis kuljettiin tästä eteenpäin. Vieraiden 4–4-tasoituksen värkkäsi tilanteen loppuun saakka pelannut Rasmus Pasanen, joka kaivoi Valtteri Kainulaisen läpiajon karat lapaansa ja edelleen verkon perukoille.

Seyraavaksi Konsta Tykkyläinen vei Classicin taas edelle. Sitten oli taas Heimon vuoro. LASBista Espooseen siirtynyt Tatu Havula äkkäsi tilaisuutensa vaparissa ja toimitti pallon kentän poikki Rothin lapaan. Ilopilleri latasi ykkösellä tasoituksen.

Classic pääsi tauolle johdossa Treksen osuttua kismittävästi toisen erän viimeisellä sekunnilla. Heimo sai kuitattua tämän ajassa 45:23. Jani Rauhala kiskaisi vasemmalta samaan takakulmaan, jossa jo killottivat Lehkosuon ja Rothin ampumat pallot.

Jatkossa Heimo oli enimmäkseen puolustuskannalla, vaikka toki silläkin oli mahdollisuutensa mennä johtoon. Silti tasapelissä roikkuminen ja jatkoaika olisivat varmasti lämmittäneet ja palkinneet myös hyvin torjuneen Joonas Kaltiaisen maalilla.

Nyt kuitenkin kävi niin, että illan paras pelaaja Eemeli Salin ratkaisi väkevällä murtautumisellaan vasemmalta vain 55 sekuntia ennen täyttä aikaa.

– Oli tiukka matsi, hyvä henki ja kiima oli päällä. Harmittaa totta kai häviö, nämä ovat pienestä kiinni. Tiukkaa vääntöä, jossa sai pelata kovaa, avauspelistä sivussa ollut kapteeni Valtteri Kainulainen summasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

– Oli kiva saada ikään kuin uusi startti kaudelle. Tässä onkin heti kolmen pelin viikko, niin ei ehdi paljon miettiä edellistä matsia tai seuraavia. Kaikki perjantaille, henki päälle ja voitto kotiin.

Kapteenin apuna hengenluonnissa toimii eittämättä taas kerran myös Anton Roth. Lempäälässä tehoillut laitahyökkääjä odottaa perjantaita innolla, pelataanhan silloin kauden ensimmäinen Espoon derby.

– Vedetään pikku summaus keskenämme, opitaan tästä ja katseet kohti perjantain megaderbyä. Mahtavin mielin totta kai jatketaan härkäviikkoa, pikku huili oli peleistä niin jokainen ukkeli on varmasti intoa täynnä!

Classic–HEIMO 6–7 (2–2, 3–4, 1–1)

05:19 Peteris Trekse (Toni Salminen) 1–0
06:57 Otto Lehkosuo (Jasper Auvinen) 1–1
11:24 Eemeli Salin 2–1 yv.
14:02 Samuli Huppunen (Auvinen) 2–2
26:17 Anton Roth 2–3
31:02 Salin (Otto Kilpi) 3–3
32:34 Ville Lastikka (Konsta Tykkyläinen) 4–3 yv.