Ma 10.02.2014

Neljä pistettä ja 16 maalia Kirkkonummella

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkue otti täyden pistepotin SM-sarjan turnauksessa Kirkkonummella. Vahvan vastuksen antanut ÅIF kiusasi Indiansia kaksi erää, mutta vahvan kolmannen erän myötä espoolaiset karkasivat 6-2 voittoon. Toisessa ottelussa Hämeenkosken Dynamo jäi hyvästä yrityksestä huolimatta inkkarityttöjen jalkoihin 10-2 tuloksella.

C - Tytöt Edustus

Indians valmistautui otteluihin tuttuun tapaan huolella. Aamutreenit pidettiin Ratiopharm Areenalla, minkä jälkeen joukkue nautti maittavan lounaan ja opiskeli hyökkäyspään pelaamista videopalaverilla edellisturnauksen otteista oppia ottaen.

Ottelu ÅIF:aa vastaan sai erittäin hyvän lähdön. Alle kahdessa minuutissa Oona Pakarinen oli upottanut vapaalyönnistä ja Julia Santaharju komealla yksilösuorituksella pallon ohi ÅIF:n maalivahdin. Erän edetessä ÅIF pääsi paremmin peliin mukaan. Se nosti ennakkoluulottomasti karvauksen aivan päätylautaan asti. Indiansilla oli ajoittain suuria vaikeuksia pelin avaamisessa kun vikkelät sipoolaiset veivät pelin tekemiseltä ylimääräisen ajan ja tilan pois.

Toisessa erässä ÅIF:n sinnikkyys palkittiin kun Hanna Liman laukoi lähietäisyydeltä kavennuksen ja ennen toisen erän loppua Camilla Granqvist tasoitti pelin. Toinen erä oli täysin ÅIF:n hallintaa, eikä Indians päässyt erän aikana montaakaan kertaa järjestelmällisiin hyökkäyksiin. Satu Pekkarinen piti Indiansia pystyssä pelastamalla joukkueen tasatilanteessa erätauolle.

Kolmannessa erässä Indiansin pelirohkeus löytyi vihdoin. Puolustajien pallolliset nousut ja rohkeammat avaussyötöt puhkoivat upeasti pelanneen ÅIF:n karvauksen ja pelin painopiste siirtyi kolmijakoisessa pelissä ratkaisuhetkillä sipoolaisten päätyyn. Jo toistamiseen ottelussa Julia Santaharjun harhautukset ÅIF:n maalin edustalla purivat ja Indians siirtyi jälleen johtoon. Ottelun loppuhetkillä Indians pääsi kaunistelemaan lukemia ensimmäistä SM-sarjan otteluaan Indiansissa pelanneen Jade Fräntilän tehtyä ensimmäisen maalinsa, Kira Ahosen osuttua läpiajon päätteeksi ja Noora Tervosen sihdattua päätöslukemat 6-2 tyhjään maaliin.

- Lukemat mairittelevat meitä. ÅIF oli puolet ottelusta selvästi meitä edellä, mutta onneksemme maaleja ei sen etsikkoaikana enempää syntynyt. Täysi tunnustus vastustajalle ennakkoluulottomasta pelaamisesta. ÅIF:n karvauspelaaminen oli parasta mitä olemme tässä sarjassa tällä kaudella kohdanneet, kehuu Indiansin päävalmentaja Jyrki Paajanen.

- Tärkeät pisteet ja hieno näyttö pelaajillemme siitä, että pelin aikana onnistutaan tekemään selvä tason nosto kunhan pelirohkeutta löytyy, Paajanen päättää.

Turnauksen toisessa ottelussa Hämeenkosken Dynamoa vastaan Indians sai edellisen pelin tapaan lentävän lähdön. Vain kaksi minuuttia pelattu ja Janina Strandberg laukoi maalin edustalta Indiansin johtoon. Osuma jäi avauserän ainoaksi, vaikka paikkoja lisämaaleihin olikin useita. Ylivoimapelin aikana Indians kilautti pallon kolmesti Dynamon maalin tolppaan.

Toisessa erässä maalihanat sitten aukesivat. Kentällä vikkelämmin liikkuneet Inkkarit viihtyivät pitkiä hyökkäyksiä hämeenkoskelaisten kenttäpuoliskolla ja tulosta syntyi neljän maalin verran. Anni Nikkilä iski vapaalyönnistä ensimmäisen SM-sarjan maalinsa, Janina Strandberg takatolpalta illan toisen osumansa, Susanna Korpela oikeasta laidasta terävän onetimerin ja Jade Fräntilä puolittaisesta läpiajosta upean laukauksen aivan ylänurkkaan.

Kolmannen erän alussa Dynamo kavensi lukemiksi 5-1 Sonja Korhosen löydettyä upealla poikittaissyötöllä Hanna Mäkisen Indiansin maalin tolpan juuresta. Indians kuittasi kuitenkin perään viisi maalia vajaassa neljässä minuutissa. Riikka Savijärvi lusikoi rystypuolelta maalin edustalta, Janina Strandberg täydensi hattutemppunsa suoraan syötöstä laukauksella vasemmasta laidasta, Noora Lahtinen laukoi tulisesti puolustajan paikalta, Eliena Landy osui vasemman laidan nousun päätteeksi suoraan juoksusta vasempaan yläkulmaan ja Jutta Kokkonen pujotteli Dynamon puolustuksen keskustaan ja sijoitti tarkan laukauksen maalin oikeaan laitaan. Dynamo osui ottelun toisen maalinsa vielä erän lopussa Ella Strengin toimesta.

- Vahva peli meiltä ja vihdoin isoja onnistumisia maalinteossa. Pallollinen pelimme oli selvästi vastustajaa parempaa ja laadukas syöttöpelaaminen liikkuville pelaajille tuotti onnistumisia laajalla rintamalla, Paajanen summaa.

Kahden voiton myötä Indians nousi SM-sarjassa toiseksi. Sarjan kärki on todella tasainen ja etenkin Indiansin, PSS:n ja SB-Pron välinen taistelu sijoista 2.-4. tulee olemaan loppukauden tiukkaa. Seuraavat ottelut pelataan 23.2. Tampereella. Tällöin Indians kohtaa sarjakärki M-Teamin sekä Tapanilan Erän.

Tilastot: Indians - ÅIF
Tilastot: Indians - HK Dynamo
Kuvia: Tapio Hämeen-Anttilan galleria