Ma 05.02.2024

Maajoukkuedebytantit ammensivat oppia Latviassa – "Saimme paljon motivaatiota pelata Heimon kanssa hieno kevät"

Westend Indiansin maajoukkuenelikko Samuli Junnila, Jani Rauhala, Joonatan Lindholm ja Jasper Auvinen pääsi sunnuntaina huoahtamaan hetkeksi: Tehtävä Latviassa oli suoritettu puhtain paperein.

Suomi voitti odotetusti kaikki neljä otteluaan kaksinumeroisin luvuin. Kaikki heimolaisetkin onnistuivat hyökkäyspäässä joten Liepajan tuliaisina kotiin kannettiin neljä sählypalloa uran ensimmäisten maajoukkuemaalin muistoksi.

Kvartetin kovin pistenikkari oli Samuli Junnila saldolla 4+3. Pelillinen vaade ei ollut suuren suuri, mutta kehitysvastetta tuli silti repun täydeltä.

– Hieno reissu on takana, ja lyhyessä ajassa sai aika paljon uutta oppia salibandyn suhteen. Sitä voi sitten varmasti hyödyntää seuratasolla, Junnila sanoi.

Vaikka MM-karsintaryhmää voi pitää eräänlaisena haastajajoukkueena verrattaessa lajin absoluuttiseen suomalaiseen parhaimmistoon, oli Latviassa mukana MM-kisoissa marinoituneita huippukokeneita supertähtiä sadan maaottelun Nico Salosta alkaen.

– Oli mielenkiintoista treenata ja pelata Suomen parhaiden pelaajien kanssa, ja sitä kautta määrittää omaa tasoa. Kyllä siinä tajuaa, että matkaa on vielä, mutta hyvällä tiellä ollaan, 20 maalin rajapyykin F-liigakaudella jo ohittanut hyökkääjä puntaroi.

– Halu kehittyä on kova, ja näistä MM-karsinnoista sai paljon eväitä, perspektiiviä ja motivaatiota kehittymistä varten.

Junnila käytti tilaisuuden hyväkseen ja seurasi joukkuekaverien toimintaa valmistautumisessa ja yhteisissä tapahtumissa.

– Siinä kun seurasi ukkojen jokapäiväistä toimintaa, niin kyllä huomasi, että tämä homma  täytyy ottaa tosissaan. Pitää tehdä joka päivä töitä, jos haluaa pärjätä huipulla. Jokainen päivä on mahdollisuus olla prosentin verran parempi.

Ranskan verkkoon maajoukkuemaalitilinsä avannut Jani Rauhala oli niin ikään tyytyväinen komennuksen antiin.

– Näistä reissuista saa aina pientä boostia omaan arkeen sekä paljon motivaatiota kehittyä ja pelata Heimon kanssa hieno kevät. Loppukauden tarpeiksi reissusta jää pari pelillistä juttua, joiden kehittämiseen keskityn, Rauhala kertoi.

Varasijalta mukaan kutsuttu Joonatan Lindholm teki Rauhalan tavoin uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin Ranskan verkkoon. Hän teki samaan syssyyn toisenkin osuman ja summasi yhteensä neljään peliin 2+2.  

– Totta kai antaa paljon lisäpotkua ja motivaatiota. Reissusta sai paljon uusia kokemuksia, ja opin siinä samassa itsestäni hiukan lisää. Myös lajiin liittyen sai erilaisia tulokulmia, mikä on enemmän kuin tervetullutta, Lindholm analysoi.

Junnilan kanssa yhteispelin mallia à la Heimo näyttänyt Jasper Auvinen keräsi pisteet 3+3 debyyttiturnauksestaan miesten maajoukkueessa. Turnauksessa kokeiltiin erilaisia kentällisiä, mutta ainakin Nokian KrP:n Joonatan Kovanen sentteröi Heimon sniperduoa.

– Reissusta jäi matkaan tietysti todella upea ja ainutlaatuinen kokemus. Loppukaudeksi ja loppu-urankin kannalta tuli tärkeää oppia ja kokemusta. Viikko oli todella kehittävä, Auvinen summasi.

Maajoukkueen nelikko tai oikeastaan viisikko, kun mukaan luetaan valmennukseen kuuluva Anttl Vartiainen ehtii treenata Espoossa muutaman päivän ennen kuin tie kutsuu jälleen.

Lauantaina nimittäin pelataan F-liigaa Seinäjoella, kun vastaan asettuu isäntäjoukkue Nurmon Jymy.