La 31.08.2013

Linköping ylivoimainen - Indians kuutamolla

Westend Indians kohtasi Ruotsissa ensimmäisenä turnauksen isäntäjoukkue Linköpingin. Ruotsin Superliigassa pelaava Linköping oli kaikilla osa-alueilla Indiansia edellä ja harjasi ottelun vakuuttavan esityksen päätteeksi lukemin 11-3. Indians jätti paljon parannettavaa lauantain liiganousijoiden kohtaamiseen, jossa vastaan asettuu Sirius.

Torstaina Helsingistä matkaan lähtenyt Indians oli valmistautunut viikonloppuun hyvin. Laivalla joukkue käytti kolme tuntia palaveriaikaa käyden läpi tähän astisia peliesityksiä sekä ennakoiden niin tulevaa Ruotsin turnausta kuin alkavaa salibandyliigakautta.

Perjantaina joukkue matkasi Tukholmasta Linköpingiin ja ohjelmassa oli lyhyet iltapäiväharjoitukset ennen illan peliä.  Hyvästä valmistautumisesta huolimatta kentällä nähtiin tasan yksi joukkue eikä se ollut keltapaitainen Indians.

-Hyvät briiffit annettiin joukkueelle ja juuri sitä tuli vastaan, mitä oltiin sanottukin, manasi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen pelin jälkeen.

-OIi vähän isät vastaan pojat fiilis tässä pelissä. Kaveri on fyysisesti ihan älyttömästi edellä ja niissä 1vs1-tilanteissa oltiin aivan jaloissa, näki Laurikainen.

Ottelu näytti viime kauden Suomen divarin kärkijoukkueen ja Ruotsin liigajoukkueen välisen tasoeron. Indians ei pystynyt pitämään palloa oman joukkueen hallussa, vaan kärsi lukuisista pallon menetyksistä ja hävisi järjestäen kaikki kaksinkamppailut. Linköpingin maalivahti ei montaa torjuntaa ottelussa kerännyt, sillä Indiansilla oli suuria vaikeuksia saada palloa kotijoukkueen maalille.

-Positiivista on, että oppia täältä tultiin hakemaan ja sitä saatiin nyt ihan koko rahalla.

-Huomenna puretaan peliä heti aamusta ja ollaan vähän valmiimpia seuraavaan otteluun, kertoo Laurikainen seuraavan päivän ohjelmasta.

Indiansin ottelut jatkuvat lauantaina 31.8., kun joukkue kohtaa Superliigaan nousseen Siriuksen. Ottelu alkaa kello 17.00 Suomen aikaa. Turnauksen viimeisenä päivänä Indians pelaa divarijoukkue Åby:a vastaan.

// Sofia Rancken