Ke 20.02.2013

Lauantaina Ouluun

Westend Indians pelaa runkosarjan viimeisen vierasottelun tulevana lauantaina Oulussa. Kauden pisin bussimatka on edessä, kun joukkue kohtaa Merikoski SBT:n Linnanmaan liikuntahallissa.

Edellisenä viikonloppuna kaksi kotiottelua pelannut Indians ei esittänyt parastaan Steelersiä ja ÅIF:aa vastaan. Vaikka pistepotti karttuikin kahdella pisteellä joukkueen kaadettua Steelersin lauantaina Valtteri Kainulaisen jatkoaikaosumalla, oli viikonloppu kokonaisuudessaan heikko esitys joukkueelta.

Runkosarjaa on jäljellä kaksi viikkoa ja heikkoihin esityksiin oli reagoitava välittömästi. Indians-valmennus antoi joukkueelle kotitehtäviä maanantaille videopalaverin sijaan ja kokoontui ensimmäisen kerran tällä viikolla vasta tiistaina. Jokaisen pelaajan tehtävänä oli katsoa koko sunnuntain ÅIF-peli videolta ja vastata annettuihin kysymyksiin.

-Videoiden kautta herättiin taas todellisuuteen. Ei verrata itseämme muihin joukkueisiin vaan siihen omaan tasoon, joka tiedetään. Treeneissä oli ihan erilainen meininki kuin viime viikolla ja oli yhdet kauden parhaista harjoituksista koko kautta peilaten, kertoo Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Laurikainen ennakoi pelin noudattavan Oulussa tuttua kaavaa, jossa Indians on enemmän pallossa kiinni kuin kaveri. Edellisessä pelissä Indiansille tuli kuitenkin älytön määrä pallonmenetyksiä. Tilanteet on purettu paperille ja pallonhallintaa lähdetään parantamaan Merikoskea vastaan.

Indians on iskenyt 23 pelaamassaan ottelussa maaleja 8.65 osuman ottelukeskiarvolla. Viime peleissä joukkue on kuitenkin tuhlaillut paikkoja, joten harjoituksissa on painotettu tehokasta viimeistelyä.

-Maalintekemisen kanssa kamppaillaan, se ei ole sillä tasolla kuin pitäis olla ja nyt tehdään töitä sen eteen, että viimeistely saadaan paranemaan.

Indians on valmistautunut lauantain otteluun käymällä läpi Merikosken vaarallisimmat iskunpaikat. Sarjanousija on pelannut läpi kauden parasta ylivoimaa ja osaa tarvittaessa iskeä vastahyökkäyksistä punaisten väliin. Lauantain ottelu on sarjanousija Merikosken kauden viimeinen kotiottelu divarissa ja ensi kaudella joukkue pelaa sarjaporrasta alempana, sillä pistepotti ei ole karttunut kauden aikana sarjapaikkaan riittävää määrää.

-On kiinnitetty huomiota vastustajan vastahyökkäyksiin, käyty läpi miten ne saadaan pois tai miten voidaan hidastaa. Uskon, että lauantaina nähdään kovaa taisteleva kotijoukkue, kun toistaiseksi viimeistä kertaa pelaavat divaria kotiyleisön edessä, kertoo Laurikainen.

Lauantaina 23.2.2013 kello 18:30 Merikoski SBT – Indians

Miesten Divarin runkosarja päättyy tuplakotiviikonloppuun 2.-3.3., kun Otahallille saapuvat SalBa ja Top Team. Laitathan ottelut jo tässä vaiheessa kalenteriisi!

// WI Tiedotus