To 09.01.2014

Lauantaina OLS - Indians Oulussa

Miesten Salibandyliigan runkosarjan viimeinen kolmannes alkaa Westend Indiansin osalta tulevana lauantaina Oulussa. OLS isännöi joukkueiden toisen kierroksen ottelua Linnamaan liikuntahallissa. Molemmilla joukkueille on alla kaksi tappiota edellisistä otteluista.

Joulun välipäivinä Indians kävi Joensuussa, mutta pistepotti ei karttunut Josban vieraana. Vuosi 2014 käynnistyi niin ikään tappiolla, kun Happee haki toisena joukkueena pisteet Otahallista. Kahden tappion jälkeen Indians-valmennus teki pieniä muutoksia harjoitusohjelmaan ennen OLS-ottelua.

- Ollaan hivenen kevennetty lajiharjoittelua ja otettu taas enemmän videoita käyttöön. Oltiin vähän laiminlyöty videovalmentamista, kun oli niin paljon ohjelmaa joukkueella. Videoiden vähentäminen ei toiminut siten kuin olisimme halunneet, kertoo Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Tällä viikolla Indians on istunut palaverihuoneessa hieman enemmän ja käyttänyt vähän vähemmän aikaa lajiharjoituksissa. Joukkue lähtee jo perjantaina matkaan ja yöpyy Jyväskylässä ennen lauantain ottelua.

- Pidetään lauantaina aamutreenit ja toivotaan, että ollaan valmiita, kun pilliin vihelletään Oulussa. Suurin yksittäinen parannuksen kohde on maalinteko, siinä meidän pitää olla huolellisempia, tietää Laurikainen.

OLS on Indiansin tavoin nuori joukkue. Tuttuja pelaajia on puolin ja toisin, sillä viime kevään U19 MM-kisoissa pelasivat Heimon nelikon (Kirvesniemi, Markkola, Mertaniemi, Pesu) lisäksi OLS:n Valtteri Parviainen ja Veli-Pekka Turula. Lisäksi OLS:n A-nuoret ylsivät SM-hopealle viime keväänä.

- Odotan, että vastassa on meidän kaltainen nuori ja aktiivinen joukkue.

OLS on sarjassa viimeisenä, mutta ottelun vähemmän pelanneena kuin Loviisan Tor ja kaksi ottelua vähemmän kuin Nokian KrP, jotka ovat putoamisviivan yläpuolella kaksi pistettä OLS:n edessä. Tuplakotiviikonlopun pelaava OLS  on tärkeiden pelien edessä, sillä pisteitä pitää alkaa ottaa peleistä.

- Tiukkoja pelejä  on kaveri pelannut, mutta voittaminen ollut vaikeaa. Pelillisesti pistemäärä ei varmaan ihan vastaa heidän tasoa, tiedostaa Laurikainen.

- Täysi päivätyö on molemmilla joukkueilla lauantaina. Omilta odotan, että ottelun alun lisäksi myös lopussa kulkee, muistuttaa Laurikainen.

Lauantaina 11.1. kello 18:00 OLS - Westend Indians

Sunnuntaina Oulussa pelataan C1-poikien SM-ottelu OLS - Indians ja Heimon pojat saapuvat jo lauantaina illalla katsomaan miesten liigapeliä.

Seuraa Heimoa Twitterissä ja fanita Facebookissa!


// Sofia Rancken