Ma 18.02.2013

Länsi-Suomen kierroksella

Indiansin C-tyttöjen kilpajoukkue vietti viikonlopun Suomen länsirannikolla. Lauantaina joukkue matkasi Turkuun jossa kohtasi harjoitusottelussa paikallisen Loiston ja Sticklinen yhdistetyn D-tyttöjen tähdistöjoukkueen. Sunnuntaina olivat vuorossa SM-sarjan pelit Uudessakaupungissa, vastassa KaPa-65 ja Koovee.

C - Tytöt Edustus

Rippileirien ja hiihtolomareissujen johdosta Indians joutui matkaan varsin vähälukuisena. Lauantain harjoitusotteluun saatiin vahvistuksia Indiansin D-tytöistä, kun Venla Pihlajamäki ja Laura Hämeen-Anttila tekivät ensiesiintymisensä C-kilpajoukkueen riveissä. Indians voitti ottelun 0-7 (0-1, 0-3, 0-3). Nuorempaa vastustajaa vastaan myös Indiansin ratkaisupelaajat olivat D-ikäisiä. Jonna Hagström kirjasi puolustajan paikalta tehot 3+2 ja Jutta Kokkonen 2+2. Ensikertalaisista Venla Pihlajamäki kirjasi heti ensimmäisessä CTK-pelissään ennakkoluulottoman esityksen päätteeksi syöttöpisteen.

Harjoitusottelun jälkeen joukkue jatkoi matkaansa Uuteenkaupunkiin. Illan ohjelmassa tutustuttiin monelle täysiin uuteen lajiin curlingiin VahterusRingillä. Lajiohjaaja tutustutti inkkaritytöt ensin lajin saloihin, minkä jälkeen porukka jaettiin kahtia ja pelattiin kuuden ”pään” ottelu. Punainen joukkue osoittautui aavistuksen paremmaksi.

Sunnuntaina herätys oli aikainen, sillä ensimmäinen SM-sarjan ottelu kotijoukkue KaPa-65 vastaan käynnistyi jo klo 9.30. Indians joutui otteluun alle kahdella kentällisellä, mutta KaPa onnistuttiin haastamaan siihen nähden varsin hyvin. Ensimmäisessä erässä oma pallollinen peli ei ollut vielä uomissaan kun taas KaPan Sofia Leino onnistui kahdesti, ensin Indiansin hyökkäyspään kulmalyönnin jälkeisen harhasyötön avaaman 2vs1 hyökkäyksen päätteeksi ja vain 11 sekuntia myöhemmin todella upealla laukauksella.

Toiseen erään Indians tuli huolellisemmin ja sai peliä paremmin hallintaansa. Selviä maalipaikkoja tuhlattiin parikin kunnes Janina Strandberg laukoi vasemman laidan nousun päätteeksi kavennuksen blokattuaan juuri tätä ennen KaPan puolustajan laukauksen.

Kolmannessa erässä KaPa ratkaisi pelin edukseen Sofia Leinon täydennettyä hattutemppunsa jälleen vastustamattoman komella laukauksella. Indiansilla oli omat paikkansa maalintekoon, mutta KaPan maalilla Ada Kangas pelasi hyvän pelin. KaPa oli selvästi parempi ottelun ensimmäisen erän, mutta Indians sai paremmin otetta toisessa ja kolmannessa erässä. Indians ja KaPa kohtaavat uudemman kerran jo ensi viikonloppuna Espoossa Tapiolan Urheiluhallilla. Silloin Indiansilla on kasassa täysi joukkueellinen, joten lähtökohdat otteluun ovat herkulliset.

SM-sarjan päivän toisessa ottelussaan Indians kohtasi sarjakärki Kooveen. Edellisen kohtaamisen Indians hävisi hallitsevalle Suomen mestarille hyvällä pelillä 5-1. Lähtökohta otteluun oli haastava, sillä KaPa-ottelun ainoan Indians-maalin tekijä lähti ensimmäisen ottelun jälkeen monen muun tapaan rippileirille ja kokoonpano pieneni entisestään.

Kolmen vaihtopelaajan voimin Indians pisti Kooveelle hanttiin parhaansa mukaan, mutta erityisesti siskokset Veera ja Oona Kauppi osoittautuivat edellisen kohtaamisen tapaan liian taitaviksi. Avauserässä siskoksista molemmat maalasivat kertaalleen. Toisessa erässä Indians kavensi tilanteeksi 2-1 Jutta Kokkosen rannelaukauksella Jonna Hagströmin syötöstä. Koovee oli kuitenkin läpi ottelun aktiivisempi ja Indiansin rooliksi jäi puolustuspelaaminen ja laukausten peittäminen. Se rooli hoidettiin kuitenkin hyvin, sillä toisen erän jälkeen tilanne oli ”vain” 4-1 Kooveelle.

Indiansin sinnikkäästä yrityksestä huolimatta kolmannessa erässä vaihtopelaajien vähyys alkoi lopulta näkyä kun peitoille ei enää ehditty ottelun alun tapaan. Veera Kauppi tyylitteli lopulta hattutempun ja Oona Kauppi säesti komeasti tehoin 1+2. Päätöserä lopulta Kooveelle 5-0 ja koko ottelu rumin lukemin 9-1. Indians teki parhaansa ja tällä kertaa se riitti selvästi parempaa vastustajaa vastaan tähän. Satu Pekkarinen pelasi murskatappiosta huolimatta loistavan pelin Indiansin maalilla.
Ensi viikonloppuna Indiansin vastustajat Espoon kotiturnauksessa Tapiolan Urheiluhallilla ovat KaPa-65 ja M-Team.

Loisto/Stickline – Indians 0-7 (0-1, 0-3, 0-3)
0-1 Jonna Hagström (Jutta Kokkonen)
0-2 Jonna Hagström (Jutta Kokkonen)
0-3 Carla Mäkijärvi (Venla Pihlajamäki)
0-4 Jutta Kokkonen (Susanna Korpela)
0-5 Eliena Landy (Jonna Hagström)
0-6 Jonna Hagström (Eliena Landy)
0-7 Jutta Kokkonen (Jonna Hagström)