Ma 12.08.2013

Kultaa Vierumäen harjoitusturnauksesta

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkue leireili viime viikonloppuna Vierumäen urheiluopistolla, missä se kohtasi kovatasoisessa harjoitusturnauksessa kolme muuta SM-karsintoihin valmistautuvaa joukkuetta. Indiansin tie kulki alkusarjasta rangaistuslaukauskisassa ratkenneeseen välierään ja siitä finaaliin, missä joukkue nousi kolmen maalin takaa turnauksen voittajaksi!

C - Tytöt Edustus

Indiansin leiri käynnistyi perjantaina, jolloin ohjelmassa oli joukkueen sisäinen harjoitusottelu. Joukkue jaettiin kahtia, mustalle joukkueelle kaksi kentällistä ja valkoiselle kaksi kentällistä. SB Heinolan B-pojat lainasivat otteluun toisen maalivahdin. Tasainen ottelu päättyi sopuisasti tasatulokseen 3-3 ja kaikki pelaajat saivat kesäharjoittelujakson jälkeen ensimmäistä kertaa tuntumaa kunnon peliin.

Perjantai-iltana käytiin vielä ”leikkimielinen” liikunnallinen kisailu, jossa ”laamat” jaettiin viiteen joukkueeseen kisailemaan mm. frisbeen heitossa, pallon tarkkuusvierityksessä, tikanheitossa, hula-vanteessa, lacrossessa ja pantomiimissä.

Leiriturnaus pääsi käyntiin lauantaina.

SB Heinola – Indians 1-2 (0-1, 1-1)
01:04 0-1 Julia Santaharju (Kira Ahonen)
18:43 1-1 Ira Töyrylä (Noora Kurkinen) YV
27:21 1-2 Laura Hämeen-Anttila (Riikka Savijärvi)

Kauden ensimmäinen harjoitusottelu ja pallollinen peli oli sen mukaista. Vaikka kauden avausmaali päästiin tekemään jo reilu minuutin pelin jälkeen, ei ottelun taso noussut missään vaiheessa kovin korkealle. Syöttöjen vastaanotto ja ajoittaminen liikkeeseen tuntui todella vaikealta. Hyvä asia oli se, että heikollakin pelillä ottelusta irtosi voitto. Keltanokka Laura Hämeen-Anttila teki ottelun voittomaalin toisen erän lopussa.

Indians – NST 1-0 (1-0, 0-0)
13:38 1-0 Rebecca Koskinen (Susanna Korpela)

Ennen turnauksen toista ottelua valmennus kävi joukkueen kanssa syventävän palaverin pelin avaamisesta, mikä oli yksi Vierumäen leirin tärkeimpiä kehitystavoitteita. Kun edellisessä pelissä oli pomputeltu palloa tarpeeksi, sujuikin peli NST:tä vastaan huomattavasti paremmin. Harjoitellut avaukset toimivat näyttävästi ja kentällä näytti olevan täysin eri joukkue kuin aamun ottelussa. Tässä ottelussa isoimmaksi haasteeksi muodostui maalinteko. NST:n hyvä maalivahti ja tiivis puolustus blokkasivat hurjan määrän inkkarityttöjen vetoja. Tosin valtaosa maalipaikoista syötettiin liian ahtaaseen paikkaan tai liian lähelle maalia. Vähämaalisen ottelun ainoan osuman iski ensimmäisen erän lopulla keltanokka Rebecca Koskinen. Indiansin maalia vartioineelle Satu Pekkariselle ei tullut ottelussa yhtä ainuttakaan torjuntaa.

Indians – Pirkkalan Pirkat 2-4 (1-1, 1-3)
04:47 1-0 Kira Ahonen (Noora Tervonen)
12:55 1-1 Julia Jokela (Emmi Palonen)
26:46 1-2 Marika Kankaanpää (Tanja Hoikkala)
32:10 1-3 Marika Kankaanpää (Anniina Mäki)
33:40 2-3 Jonna Hagström (Noora Lahtinen) IM
33:55 2-4 Anniina Mäki TM

Alkusarjan viimeisessä ottelussa kohtasivat kaksi molemmat ottelunsa voittanutta joukkuetta. Ottelu oli selvästi turnauksen tähän asti kovatasoisin. Pirkat karvasivat ennakkoluulottomasti ja laukoivat hyviä laukauksia. Indians teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta Pirkat hienoilla hyökkäyksillä kolme seuraavaa. Indians haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia ja Jonna Hagström onnistuikin puolustajan paikalta sivaltamaan kavennuksen, mutta hetki tämän perään uhkapeli kostautui omissa kun Pirkat sihtasi tyhjiin loppulukemiksi 2-4. Tappiosta huolimatta Indiansin peli kulki turnauksessa nousujohteisesti ja ottelu Pirkkoja vastaan oli toistaiseksi paras. Syötöt napsuivat hyvin lapoihin ja maalipaikkoja saatiin luotua enemmän kuin tarpeeksi, jotta peli oltaisiin voitu voittaa. Pirkkojen maalivahti pelasi Indiansin kopparin tavoin hyvän pelin.

Välierä: Indians – NST 5-4 rl. (1-1, 2-1, 1-2, 1-0)
01:28 1-0 Noora Tervonen (Julia Santaharju)
02:23 1-1 Emma Valtonen (Emma Kaila)
15:54 1-2 Kati Makkonen
23:23 2-2 Kira Ahonen
26:34 3-2 Noora Tervonen (Kira Ahonen)
32:49 4-2 Julia Santaharju (Riikka Savijärvi)
43:08 4-3 Venla Gerdt
43:43 4-4 Emma Kaila RL
45:00 5-4 Jonna Hagström RL

Aamupelit eivät turnauksessa osoittautuneet Indiansin vahvimmiksi. Sunnuntain välierä NST:tä vastaan sai hyvän alun kun Noora Tervonen teki Indiansille johtomaalin jo toisella minuutilla. NST kuittasi kuitenkin pian perään ja oli läpi ottelun selvästi terävämpi kuin alkusarjan kohtaamisessa. NST karkasi vaparimaalilla toisen erän alussa 1-2 johtoon kunnes Kira Ahonen teki 2-2 –tasoituksen ja alusti Noora Tervoselle 3-2 –johtomaalin. Indians karkasi kolmannen erän alussa jo kahden maalin johtoon, kunnes pelin viimeisillä minuuteilla tapahtui kaikkea hämmentävää. Ensin maalivahti Satu Pekkariselle sattui virhearviointi hänen lähdettyä ulos maaliltaan potkaisemaan NST:n purkupalloa. Pallo potkulla suoraan NST-hyökkääjän lapaan ja kavennusmaali tyhjiin. Vain reilu puoli minuuttia myöhemmin NST:lle tarjoutui tasoitusmahdollisuus rangaistuslaukauksesta, jonka Emma Kaila käytti varmasti hyväkseen komean harhautuksen päätteeksi. Komea venyminen NST:ltä! Turnauksen finaalijoukkuetta ratkottiin lopulta rangaistuslaukauskilpailussa, missä Indiansin Jonna Hagström onnistui ensin varsinaisilla laukauksilla ja teki voittomaalin toisilla jatkolaukojilla. NST:lle kuitenkin hatunnosto sinnikkäästä pelistä!

Finaali: Pirkkalan Pirkat – Indians 3-4 (1-0, 2-2, 0-2)
13:34 1-0 Jasmin Laitinen (Iiris Pyykkö)
25:04 2-0 nro 32 (Jasmin Laitinen)
26:01 3-0 Anniina Mäki (Marianne Viteli)
28:34 3-1 Susanna Korpela
29:11 3-2 Noora Tervonen (Kira Ahonen)
33:33 3-3 Noora Lahtinen (Jonna Hagström)
34:57 3-4 Laura Hämeen-Anttila (Noora Tervonen)

Turnauksen finaalissa Indians kohtasi toistamiseen Pirkat, joka möyhensi omassa välierässään SB Heinolan peräti 8-0. Pirkat olivat terävänä myös finaalin alussa. Pallon hallinta oli Indiansilla, mutta Pirkat iskivät laadukkailla vastaiskuilla ja loivat hyviä maalipaikkoja. Kun Indiansilta ei maalinteko hyvistäkään paikoista onnistunut, käytti Pirkat omansa hyväkseen. Pirkat ehti toisessa erässä jo 3-0 johtoon. Kaikki Pirkkojen maalit olivat todella hienosti rakennettuja ja suoraan syötöstä lauottuja. Indians onnistui kavennuksessa toisen erän lopulla Susanna Korpelan pyöräytettyä maalin takaa vanhanaikaisen ja vajaa puoli minuuttia myöhemmin tilanne oli 3-2 Noora Tervosen viimeisteltyä läpiajosta Kira Ahosen vapauttavasta syötöstä. Pirkat passivoi karvauksensa kolmanteen erään ja tämä avasi Indiansille vielä entistä enemmän maalipaikkoja. Kolmatta erää oli pelattu vain vajaa viisi minuuttia kuin Indians oli kääntänyt kolmen maalin tappioaseman 3-4 johdoksi Noora Lahtisen vaparimaalilla, sekä Laura Hämeen-Anttilan suoraan syötöstä laukauksella Pirkkojen maalin edestä. Molemmilla joukkueilla oli ottelun lopussa mahdollisuutensa lisämaaleihin, mutta kun maalivahdit molemmissa päissä kestivät, juhli Indians loppusummerin soidessa turnauksen voittoa.

Leirin ohjelma oli tiivis ja pelien ohessa opeteltiin mm. uudet otteluun valmistavat rutiinit, sekä ottelun jälkeiset lihashuollot. Meno oli vauhdikasta kentän lisäksi myös sen ulkopuolella. Leirin aikana koettiin pari lievää loukkaantumista kun Julia Santaharju törmäsi hotellin ja hallin välisellä matkalla liikennemerkkiin ja Rebecca Koskinen aukeavaan oveen juostessaan hotellin käytävällä. Näistä selvittiin onneksi kuitenkin vain haavalla ja turvonneella ranteella.

Turnaus sujui pitkälti Indiansin valmennuksen toiveiden mukaisesti. Vastustajiksi saatiin tasaisia joukkueita, joista etenkin Pirkat osoittautui todella hyväksi vastustajaksi ja hyvin valmennetuksi joukkueeksi. Indiansin oma peli parani pitkin turnausta, pieniä asioita saatiin kehitettyä ja kolme uutta tulokasta ajettua sisään joukkueen pelitapaan. Finaali Pirkkoja vastaan oli ylivoimaisesti turnauksen tasokkain ja nousu selvästä tappioasemasta hyvä näyttö inkkarityttöjen sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta.

Joukkueen todellinen tähtäin siintää kauden viikon päässä, jolloin Indians taistelee paikasta C-tyttöjen SM-sarjaan.