To 02.09.2021

Kokenut pistenikkari Jere Oksanen hyppäsi Heimoon – "En edes muista, milloin olen ollut näin innoissani"

Kolmella voitolla harjoitusottelut aloittanut Westend Indians vahvistuu juuri F-liigakauden alla. Heimon edustusjoukkue saa kertaheitolla rutkasti kokemusta, sillä tuorein hankinta Jere Oksanen on pelannut yli 220 ottelua korkeimmalla sarjatasolla.

– Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Muutin elokuun vaihteessa Tampereelta takaisin pääkaupunkiseudulle ja tässä meni hetki ennen kuin sain työkuviot ja muut natsaamaan. Toki olimme laittaneet koodia Mika Leiposen kanssa jo aiemmin, Jere Oksanen kuvaili siirron paketointia vasta loppukesästä. 

Oksanen pelasi kaksi edellistä kautta Divaria Kooveessa, jossa hän toimi samalla valmennuspäällikkönä. Sitä ennen joukkueena oli Nokian KrP, jossa hän nakutteli 71 liigaottelussa komeasti yli sata tehopistettä. 

– Eihän se ollut helppo päätös muuttaa pois Tampereelta viiden vuoden jälkeen, Nurmijärven Klaukkalasta ponnistanut Oksanen totesi. 

Yli kolmekymppisillä pelaajille töiden joustavuus on käytännössä välttämättömyys, jotta uraa voi liigatasolla jatkaa. Oksanen naurahti, että hänelläkin oli jo uskoa loppua, kun kovan harjoittelun mahdollistavaa pakettia kasattiin. 

– Koen, että tämä on minulle paras ratkaisu. En edes muista, milloin olen ollut näin innoissani pelaamisesta, Oksanen hehkutti selvästi haasteesta motivoituneena. Indiansista seurana ei ollut kantautunut mitään negatiivista, vaan päinvastoin. Heimolla on pelaajien keskuudessa hyvä julkisuuskuva. 

– Ja täytyy näin kolmen treenikerran kokemuksella sanoa, että se pitää täysin paikkansa. Hyvin on otettu vastaan, Oksanen kertoi. 

Hän liittyy Perttu Puskan (240 liigaottelua) ja Janne Salosen (355 liigaottelua) kanssa niiden Indians-pelaajien kaartiin, jotka ovat vanhempia kuin itse seura. Westend Indians sai alkunsa vuonna 1992. Tosin takana ovat muutenkin ne ajat, jolloin Heimoa saattoi luonnehtia joukkueena nuoreksi ja nälkäiseksi, mutta liian kokemattomaksi. 

Oksanen onkin vakuuttunut joukkueen iskukyvystä. Monivuotiset runkopelaajat ovat hekin jo taitonsa osoittaneita konkareita, joiden pelitapaan on helppo päästä sisään. 

– Salibandy on nykyään hyvin pitkälti reagoimista, hän kiteytti ajatuksen, jota Heimossakin vaalitaan. 

Uransa alkuaikoina Oksanen kiersi pääkaupunkiseudun liiga- ja divariseuroja "kaverien mukana". Niinpä hänellä on kosolti kokemusta erilaisista ympäristöistä. 

Uudet pelikaverit ovat entuudestaan tuttuja, vaikka samaan joukkueeseen hän ei olekaan aiemmin osunut kuin Salosen kanssa. Joka tapauksessa kokemus ja sen mukanaan tuoma rutiini ovat niitä asioita, joista hän ammentaa Heimolle. 

– Koovee oli projekti, jossa tavoittelimme liiganousua. Menin siellä vuosi kerrallaan, ja nyt oli aika palata pääkaupunkiseudulle sekä liigaan, Oksanen kertasi. 

Realistina hän myönsi, ettei liigavauhtiin totu parin vuoden tauon jälkeen sormia napsauttamalla.  Duunia Oksanen on kuitenkin valmis tekemään muuallakin kuin palkkatyössään kuntoiluvälineitä myyvässä verkkokaupassa. 

– Kyllä tässä lajitreeniä vähän tarvitsee. Sanoin valmentajillekin, että hetki menee ennen kuin on täydessä iskussa. 

Jos ja kun sinne päästään, on Oksasesta luvassa hyvä palanen Heimon palapeliin. Tähän asti parhaalla liigakaudellaan 2016–17 Oksanen summasi KrP:lle mojovat pisteet 24+18=42. Viime kaudella Divarissa verkko heilui 31 kertaa, joten Oksanen on yhä pelimies vailla vertaa.

– En ole mitään henkilökohtaisia konkreettisia tavoitteita asettanut. Tarkoitus on näyttää omaa esimerkkiä ja hyödyntää kokemustani joukkueen hyväksi. Turha alkaa liikaa spekuloida, mutta hyvännäköinen nippu meillä on, tuorein heimolainen lupasi.

 

Heimon kausikortit 2021-22 nyt myynnissä täällä!

 

WESTEND INDIANS 2021/22

PELAAJAT:

#2 Astala Aaro

#7 Niskanen Sami

#8 Toropainen Santeri

#11 Salo Teppo

#12 Harjula Eero

#14 Junnila Samuli

#15 Harjula Tuomas

#17 Koskinen Ossi

#21 Jäppinen Amos

#22 Oksanen Jere

#23 Kareinen Miikka

#24 Alaluusua Samuli

#27 Puska Perttu

#32 Auranen Leevi

#33 Kainulainen Valtteri C

#36 Jokisalo Juuso

#65 Huppunen Samuli

#76 Kirvesniemi Mikko

#77 Junkkari Jonatan

#80 Nykänen Eetu

#81 Lehkosuo Otto

#89 Salonen Janne

#93 Auvinen Jasper