Su 17.03.2024

Kiriä ei palkittu, Heimolle jatkoerätappio Turussa – "Maalinteossa pitää parantaa"

Westend Indians matkasi sunnuntaina Turkuun F-liigan toiseen puolivälieräotteluun. Se oli voittanut perjantaina Tiipiissä jännittävän maalin pelin ja johti ottelusarjaa TPS:ää vastaan 1–0.

Myös Kupittaalla pelattiin odotetusti maalin peli. Heimo kapusi kolmannessa erässä kahden maalin takamatkalta tasoihin, mutta turkulaiset iskivät jatkoerässä 3–2-voittomaalin aivan kuten tekivät syksyn kahdessa runkosarjakohtaamisessakin. Kovin oli pienet marginaalit jälleen kerran.

– Tulos oli tietysti huono, mutta paljon hyviä juttuja oli pelissä. Ei saatu niitä tulostaululle näkyviin tänään. Hyvä nousu kolmannessa erässä, mutta ihan voittoon se ei riittänyt. Jatketaan talkoita, summasi päävalmentaja Antti Vartiainen

Ensimmäinen erä oli enimmäkseen Heimon hallintaa. Sen pallolliset jaksot olivat pidempiä, ja maalipaikat parempia. Lähimmäksi pääsi pystytolppaan osunut Valtteri Kainulainen.

Myös TPS:llä oli tilaisuutensa, mutta ensimmäisestä erästä ei kirjattu tilastoihin merkintöjä.

Toisella 20-minuuttisella kotijoukkue sai otetta ja myös onnistumisia, kun se iski maalin puolivälin molemmilla puolilla oltuaan tehokas tilaisuuden saadessaan. 

Johtoasemassa TPS:n hyvä puolustus tiivistyi entisestään, eikä Heimo oikein päässyt tonteille. Lisäksi turkulaiset pääsivät kääntämään muutaman kerran vaarallisesti, mutta Mikko Kirvesniemi jatkoi oivia otteitaan maalin suulla.

Kolmannessa erässä Heimo suoritti onnistuneen kirin. Kavennuksen teki lähivaparista parin siirron jälkeen Leevi Auranen. Tasoitus oli puolestaan hieno kääntö, jossa Jasper Auvinen vapautti Samuli Junnilan maalintekoon.

Ajassa 53:31 syntyneen tasoituksen jälkeen mentiinkin sitten jännittävissä tunnelmissa pitkälle jatkoajalle. TPS:llä oli hivenen ote ja sillä oli enemmän paikka ratkaisuun. Ei Heimon maalikaan kaukana ollut, mutta kotijoukkueen aktiivisuus palkittiin ajassa 73:55 Olli Laineen lauottua juoksusta vasemmalta laidalta yläkulmaan.

Heimon tasoitusmaalin tehnyt Samuli Junnila kertasi tapahtumat pelaajan näkökulmasta, vaikka katse oli jo keskiviikossa ja seuraavassa kohtaamisessa.

– Matsi lähti hyvin käyntiin ainakin oman tekemisen osalta. Paikkoja oli yltäkyllin, mutta ehkä pieni rentous ja ilkeys puuttui siinä hommassa.

Johtoon pääseminen olisi tehnyt varmasti hyvää Heimolle, minkä Junnilakin mainitsi. Myös onnistunut kiri on hyvä merkki, vaikka se ei nyt aivan riittänytkään.

– Oltaisiin helposti voitu naulata kolme maalia ekaan erään. Sitten peli olisi ollut erinäköinen. Kaveri sitten teki, ja hyvin pystyttiin kampeamaan tasoihin, eikä siitä ollut missään vaiheessa mitään epäilystä että tasoihin tullaan. 

TPS:n palloton puolustaminen on tunnetusti laadukasta. Junnila ei näe sitä kuitenkaan murtamattomana. 

– Mielestäni TPS:n puolustuksen rikkomisen heikkous ei ole syy vähäisille maaleille, vaan enemmänkin se, että kaveri on hyvä pitämään pallokontrollia. Sitä kautta se tylsyttää ja koettelee meitä. Mutta aina kun meillä on pallo niin koen, että pystymme tekemään sillä edistäviä asioita.

Toki Heimon paras maalintekijä runkosarjassa tiedostaa senkin, että pudotuspeleissä maalipaikat ovat kortilla ja tilaisuuden tullen on syytä rokottaa isolla prosentilla.

– Maalinteossa ja maalineduspelaamisessa pitää parantaa niin päästään keskiviikkona huomattavasti aikaisemmin tulostaululle. Katseet sinne!

Liput keskiviikon kotipeliin Tiketistä!


2. puolivälieräottelu TPS–HEIMO  je. 3–2 (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)

27:28 Peteris Trekse (Juho Koskinen) 1–0
32:46 Aatu Koivisto (Henri Lehtonen) 2–0
44:36 Leevi Auranen (Jani Rauhala) 2–1
53:31 Samuli Junnila (Jasper Auvinen) 2–2
73:55 Olli Laine (Waltteri Vesterinen) 3–2 ja.

Kansikuva: Anssi Koskinen / @ansik