La 19.11.2022

Kapteeni Kainulaisen kahdella kaapilla kotivoitto – "Olemme olleet henkisesti paljon vahvempia tauon jälkeen"

Westend Indians jatkoi voittojen tiellä myös toisessa MM-kisatauon jälkeisessä F-liigan ottelussa perjantaina. Kaksi päivää sitten Nokian KrP:n kaatanut Heimo kukisti tällä kertaa toisen kovan yhdistelmän, SPV:n Seinäjoelta.

Kamppailu oli taas kerran niin sanottu maalin peli, joka kääntyi kotijoukkueen maailmaksi 6–5-voitoksi jatkoajalla. Heimo jäi reilussa kahdessa minuutissa kahden maalin tappiolle ottelun alussa, joten voitto, kaksi sarjapistettä ja hieno comeback maistuivat myös valmentaja Antti Vartiaiselle.

– Tämä oli hyvä peli vaikean alun jälkeen. Vastustaja pääsi vähän kuin puskista pari maalia edelle, mutta joukkue reagoi hienosti. Olimme suuremman osan pelistä parempia, joten ansaittu voitto oli, Vartiainen näki.

– Tappioasema ei vaikuttanut pelihuumoriin millään lailla, ja lopussa löysimme keinot voittaa. Jatkoajalla halusimme ehkä vastustajaa enemmän ratkaista ja myös ratkaistiin.

Heimo jäi tälläkin kertaa telineisiin aivan alussa. SPV iski reilussa kahdessa ja puolessa minuutissa kaksi maalia ennen kuin kohmeisuus lähti kotijoukkueen pelaajien jäsenistä.

Jasper Auvinen ja Samuli Junnila taituroivat käännöstä kavennuksen juuri erän puolivälin jälkeen, ja pari minuuttia myöhemmin Petr Majer laukoi vasemmalta etuyläkulmaan ja pelin tasoihin.

Myös toisessa erässä SPV oli alussa vahva, mutta pikkuhiljaa erän edetessä ote siirtyi Heimolle. Vieraat onnistuivat etsikkoaikanaan kertaalleen, mutta Pieti Alatalo tasoitti ennätettyään ensimmäisenä irtopalloon aivan maalin edessä.

Vajaat kaksi minuuttia myöhemmin myös Sami Niskanen oli terävänä samoilla paikoilla, ja Heimo siirtyi ensi kertaa johtoon.

SPV tasoitti vaparikuviosta, ja erän lopussa molemmat pääsivät kokeilemaan tuloksetta ylivoimapeliä. Sulan hattuunsa ansaitsi Joonatan Lindholm, joka "tappoi" alivoiman hankkimalla rohkealla nousullaan kakkosen SPV:lle. 

Kolmannen erän alussa Heimo tarrasi taas voittoon, kun Valtteri Kainulainen osui pienen maalittoman jakson jälkeen. Mustapaidat puolustivat johtoa hyvin ja antaumuksella, mutta SPV tasoitti ajassa 52:48. Varsinaisella peliajalla ei enempiä maaleja nähty, joten ratkaisu haettiin jatkoilta.

Kapteeni Kainulainen oli selvästi päättänyt voittomaalin kuuluvan hänelle. Vade iski illan toisensa Christian Remeksen esityöstä, ja ekstapiste jäi Espooseen.

– Hienot voitot tullut tauon jälkeen. Olemme olleet henkisesti paljon vahvempia, Kainulainen kertasi.

– Tänäänkin olimme tappiolla 0–2 samoin kuin ennen taukoa monissa matseissa. Silloin tulimme häviöllä ulos niistä matseista. Nousu oli hieno osoitus siitä, mitä olemme kolmen viikon aikana painottaneet ja mihin olemme keskittyneet harjoituksissa. Vaikeita hetkiä tulee joka matsissa, mutta se pitää vain nollata ja ottaa se skeida vastaan.

Kainulainen on pelannut hyvin, mutta maaleja ei ole tullut aivan totuttuun tahtiin. Illan osumien myötä saldo kasvoi lukemiin 7+6=13.

– Tietenkin hyökkääjänä sitä haluaa aina tehdä maaleja. On ollut paikkoja kuitenkin, joten sitä ei ajatellut niin pahana, Vade sanoi.

Hän muistutti kärsivällisyyden merkityksestä. Jos pallo ei tunnu menevän sisään, niin pitää vain yrittää hakeutua yhä paremmille paikoille. Jos ei lauo, niin pallo ei edes voi mennä sisään.

– Pitkään pelanneena tiedän, että tällaisia ajanjaksoja tulee. Ne pitää osata käsitellä ja ajatella, että todennäköisesti seuraava menee, kun hanakasti yrittää, liigassa 234 kertaa verkkoon osunut Kainulainen totesi.

Voittoihin vaaditaan paitsi onnistumisia hyökkäyspäässä, niin myös oman maalin tilkitsemistä.

– Pitää kehua meidän puolustuspelaamistamme viisikkotasolla. Olemme keskustelleet ja käyneet läpi asioita. Alakolmikko Leevi [Auranen], Jani [Rauhala] ja [Samuli] Huppunen ohjaavat tosi hyvin, siellä voisi olla silmät kiinni kentällä, kun tulee niin hyviä neuvoja, Vade jakoi kiitosta.

Puolustuspään pelaajista perjantaina pisti sähäkkyydellään silmään myös Joonatan Lindholm. EräViikingeistä Heimoon hypännyt peluri on viihtynyt Espoossa ja Tiipiissä.

– Olen kotiutunut Heimoon todella hyvin. Nautin arjestani ja viihdyn täällä. Kun koppi on täynnä samanhenkisiä huippujätkiä, niin on helppo olla, Lindholm, 25, perkasi.

Perjantaina yhden syöttöpinnan kirjauttanut Lindholm oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen. 

– Olen erityisesti ylpeä siitä, miten käsittelimme hieman tahmean alun, ei menty shokkiin, vaan jatkettiin omaa vahvaa peliä. Tulos seurasi sitä kautta.

Jännittävän koitoksen kääntyminen omien eduksi ruokkii itseluottamusta. Lindholmin asenne lupaa hyvää seuraaviin peleihin, jotka pelataan Otahallissa 24.11. (Happee) ja 2.12. (Lindholmin ex-seura EräViikingit).

– Kyllä näistä maalin peleistä nauttii aina hemmetisti, saa tehdä kovaa duunia oman jengin eteen.

Kukaties jo näissä peleissä Lindholm ohittaa urallaan merkittävän virstanpylvään. Hänellä on nimittäin kasassa 98 (57+42) tehopistettä korkeimmalla sarjatasolla.


HEIMO–SPV 6–5 ja. (2–2, 2–2, 1–1, 1–0)

01:48 Santeri Uusi-Laitila (Peter Kotilainen) 0–1
02:39 Eero Karjanlahti (Didrik Lillas) 0–2
10:34 Jasper Auvinen (Samuli Junnila) 1–2
13:51 Petr Majer (Joonatan Lindholm) 2–2
22:30 Aapo Lokasaari (Karjanlahti) 2–3
32:34 Pieti Alatalo (Juuso Kekki) 3–3
34:13 Sami Niskanen (Auvinen) 4–3
35:01 Aaro Tammiranta (Jeri Heikkilä) 4–4
42:05 Valtteri Kainulainen (Samuli Huppunen) 5–4
52:48 Heikkilä (Kotilainen) 5–5 yv.
62:29 Kainulainen (Christian Remes) 6–5 ja.

Maalikooste täältä!

Ottelukuvat täältä!

Liput ensi viikon otteluun täältä!