La 11.01.2014

Kainulainen ratkaisi jatkoajalla Oulussa

Westend Indians haki kauden toisen jatkoaikavoiton vieraista, kun OLS kaatui Oulussa lukemin 5-6 (3-2,1-1,1-2,0-1). Ottelun ehdoton hahmo oli Indians-kapteeni Valtteri Kainulainen, joka toi Indiansin tasoihin vain 10 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua ja ratkaisi ottelun jatkoajalla.

Indians lähti kauden pisimpään vieraspeliin jo perjantaina ja joukkue yöpyi Jyväskylässä. Lauantaina aamutreenien jälkeen matka jatkui kohti Oulua. Pitkästä valmistautumisesta huolimatta ottelun alkuhetket mentiin kotijoukkueen komennossa.

- Alkuun ei oltu hereillä pelissä. Huomasi kaikesta reagoinnista, että oltiin valovuosi jäljellä kaveria. Tultiin taas katselemaan, että mitä pitäisi tehdä. Oltiin vähän puolivaloilla eka erä, myönsi Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Ottelun puolivälissä OLS johti 4-2, mutta Indians tuli maalin päähän Santeri Toropaisen kavennuksella ennen toista erätaukoa.

- Toiseen erään parannettiin, näki Laurikainen.

Kolmannen erän alussa OLS nousi vielä kahden maalin johtoon, mutta Toropaisen illan toinen osuma toi Indiansin jälleen lähelle. Varsinaisen peliajan loppuminuuteilla Indians haki tasoitusta pelaten kuudella kenttäpelaajalla. Vain 10 sekuntia ennen summeria taituroi Kainulainen jälleen pallon maaliin. Paikkoja oli jo aiemminkin.

- Kolmannessa erässä pallollinen peli oli ihan hyvää, varsinkin ottelun loppuun. Kaverilla rupesi vähän painamaan ja oli varmaan voittamisen pelkokin siinä. Oltiin järkevämpiä lopussa ja varmoja, että voidaan ratkaista ottelu.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata reilu minuutti, kunnes Kainulainen ratkaisi pisteet Espooseen illan kolmannella täysosumallaan.

- Huomattavasti mukavampi kotimatka edessä. Jos 11 sekuntia ennen loppua olet tappiolla ja siitä käännät pelin voitoksi, varmaan kasvattaa joukkuetta, iloitsi Laurikainen.

Indians pelaa seuraavaksi kotihallissa, kun sarjakärki Classic saapuu Heimon vieraaksi sunnuntaina 19.1.2014. Ottelu alkaa kello 15:00!

// Sofia Rancken