Ke 19.12.2018

Kainulainen: "Meidän on muistettava, mitä voittaminen vaatii"

Westend Indiansin kapteeni Valtteri Kainulainen uskoo vankasti siihen, että edustusjoukkueen matalalento päätyy perjantain derbyssä. Hän tiedostaa hyvin, että pelaajien on itse otettava vastuu kurssin kääntämisestä, sillä valmennuksen keinot ovat siihen lopulta sangen rajalliset.

"Olemme käyneet asioita kimpassa ja muisteltu, mitä voittaminen oikeasti vaatii", Valtteri Kainulainen kertoi keskiviikkona.

Viiden ottelun tappioputki olisi tärkeää saada poikki. Heimo on tällä hetkellä täpärästi pudotuspelipaikan ulkopuolella, mutta suoria kolmen pisteen voittoja ottamalla tilannetta pystyy kohentamaan nopeastikin.

Kainulaista sarjataulukon vilkuilu kesken kauden ei kiinnosta. Hän keskittyy mielummin aina seuraavaan peliin, mikä onkin varmasti järkevin tapa. Perjantain otteluun latautuminen on erityisen helppoa, sillä vastassa on Esport Oilers.

"Treeneissä puhutaan loppuviikon pelistä enemmän kuin tavallisesti eli jollain lailla se derby kutkuttaa. Paitsi vastustajan riveissä niin myös katsomossa on paljon kavereita ja tuttuja", Vade sanoi Tiipiin täyttävästä tapahtumasta.

Mikä olisikaan sen makeampaa kuin todeta jälkikäteen, että juuri derby 21. joulukuuta 2018 käänsi joukkueen suoritustason jälleen nousuun. Kainulainen ja kumppanit ainakin tekevät kaikkensa sen eteen.

"Pelkkä silittely ei nyt auta. Kaikkien pitää ymmärtää, ettemme ole pelanneet hyvin. Joukkue on nyt palautettu maan kamaralle ja käyty läpi voittavan pelin lainalaisuuksia", Vade jatkoi.

Marraskuun alun otteluruuhkasta alkanut tuloksellisesti synkkä vaihe on toki sisältänyt paljon hyviäkin juttuja ja onnistumisia. 60 minuutin ehjiä pelejä joukkoon ei ole juuri sattunut. Viime aikoina trendiksi ovat muodostuneet heikot päätöserät. Tätä havaintoa tukevat tilastotkin: Heimo on hävinnut kolmessa edellisessä ottelussaan kolmannet erät yhteenlaskettuna karmivasti 4–16.

"Jos viimeisen erän jälkeen on hyvä fiilis, niin silloin ollaan onnistuttu", Kainulainen tiivisti oivan tavoitteen perjantaille.