Ke 10.04.2013

Junioriedustusjoukkueiden valmennustiimit

Westend Indiansin junioriedustusjoukkueet valmistautuvat sarjakauteen 2013-2014. Indians on kiinnittänyt jälleen kovia nimiä valmennustiimeihin. Erityisesti joukkueiden välinen yhteistyö pyritään rakentamaan saumattomaksi ja polku junioriedustuksista aina miesten liigajoukkueeseen mahdolliseksi.

A-POIKIEN EDUSTUSJOUKKUE

  • Valmennustiimi: Hannu Mattila, Petri Timonen ja Timo Lumivaara.

Indiansin A-poikien edustusjoukkue pelaa valtakunnallista SM-sarjaa. Joukkueen uutena päävalmentajana toimii 30-vuotias Hannu Mattila. Mattila on valmentanut Espoon Oilersin juniorijoukkueita 15 vuotta ja toiminut usean kauden ajan myös Salibandyliiton alue- ja ikäluokkavalmennuksessa. Lisäksi valmennustiimissä jatkaa Petri Timonen ja fysiikkavalmentajana toimii miesten edustusjoukkueenkin fysiikasta vastaava Timo Lumivaara.

Hannu Mattila

Uutena henkilönä Heimoon liittynyt Mattila uskoo, että pystyy antamaan tuoreita näkemyksiä ja vahvasti oman panoksensa A-nuorten edustusjoukkueeseen. Tulevan kauden joukkueen rakentaminen on käynnissä.

-Urheilullisuus on tärkein kriteeri joukkueelle, sen jälkeen pelirohkeus, kertoo Mattila tulevan kauden joukkueesta.

Mattila laskee vahvuudekseen reagointikyvyn pelin sisällä ja sen, että saa valmentajana pelaajista parhaan mahdollisen tuloksen irti.

-Tulen myös hyvin toimeen pelaajien kanssa, tiivistää Mattila vahvuutensa.

B-POIKIEN EDUSTUSJOUKKUE

  • Valmennustiimi: Petri Timonen, Juha Seppä ja Timo Lumivaara

B-poikien edustusjoukkue osallistuu valtakunnalliseen SM-karsintaan syksyllä. Viime kaudella A-nuorten päävalmentajana sekä linkkinä miesten edustusjoukkueeseen toiminut Petri Timonen, ottaa vastuun B-nuorten edustusjoukkueesta. Samalla saadaan vahvistettua kahden vanhimman juniori-ikäluokan sekä miesten edustusjoukkueen välinen yhteys.

Juha Seppä

Westend Indiansin junioriedustusten valmennustiimejä vahvistaa pian liikunnanohjaajaksi (AMK) Vierumäeltä valmistuva 25-vuotias Juha Seppä, joka aloittaa Indiansin päätoimisena työntekijänä. Pelaajauransa Indiansissa aloittanut Seppä pelasi salibandya Helsingissä IFK:ssa edeten jo nuorena miesten liigajoukkueeseen ja nuorten maajoukkueeseen. Pitkä urheilutausta myös muista lajeista ja valmennukseen suuntautunut koulutus Vierumäellä antavat hyvät valmiudet uusille haasteille.

-Viimeinen vuosi koulussa on painottunut pääosin valmennukseen. Nyt pitää siirtää teoreettinen tieto käytäntöön. Odotan innolla alkavaa kautta ja uusia haasteita. On hienoa päästä tekemään töitä Indiansin junioriedustusten kanssa, näkemyksiä ja ideoita on paljon, kertoo Seppä odottaen joukkueiden kauden käynnistymistä.

Timo Lumivaara vastaa myös B-poikien edustusjoukkueen fysiikkaharjoittelusta. Lumivaaran panos B- ja A-pojissa takaa pelaajille valmiudet kasvaa miesten liigajoukkueen vauhtiin. Lumivaara toimi jo menneellä kaudella Indiansin miesten fysiikkavalmentajana ja tehtävänkuva laajentui vanhimpiin junioriedustuksiin kaudelle 2013-2014.

C98-POIKIEN EDUSTUSJOUKKUE

  • Valmennustiimi: Jouni Laakkonen, Jakke Aromaa ja Petri Ruohonen

Toista vuottaan edustusjoukkueena pelaava C98-poikien joukkue eteni jo ensimmäisenä vuonna ikäluokassaan Suomen 8. parhaan joukkoon. Joukkue jatkaa Jouni Laakkosen johdossa ja valmennustiimiin Jakke Aromaan lisäksi liittyy Petri Ruohonen. Ruohonen on toiminut jo aiemmin -98-ikäluokan kanssa ja tukee hyvin omalla osaamisellaan Laakkosen ja Aromaan valmennustiimiä.

Voimakkaasti kohti Suomen huippua noussut -98-poikien edustusjoukkue on malliesimerkki Indiansin junioriedustusjoukkueesta. Hyvän harjoittelumotivaation ja kehittymishalun omaava joukkue toimii tiiviisti yhdessä ja osallistuu valtakunnalliseen SM-karsintaan syksyllä.

-Joukkue on jatkamassa hyvin motivoituneena ensi kauteen. Tästä kaudesta jäi hirveästi nälkää. Pelaajista muutama on siirtymässä kevyempään joukkueeseen, joten paikka on avoinna muutamalle kovan motivaation sekä valmiuden sitoutua urheilulliseen elämäntapaan omaavalle pelaajalle, Jouni Laakkonen kertoo ennen try out -tapahtumien alkua.

C99-POIKIEN EDUSTUSJOUKKUE

  • Valmennustiimi: Kai Kiiskilä, Juha Seppä ja Markku Sahi.

Ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueena pelaava -99-ikäluokka lähtee kauteen päävalmentajanaan Kai Kiiskilä, joka toimi menneellä kaudella C98E:n valmennustiimissä. Kiiskilä on pitkän linjan Indians-valmentaja, joka on toiminut jo aiemmin -99-ikäluokan kanssa ja vuoden tauon jälkeen Kiiskilä palaa jälleen ikäluokan ohjaimiin. Joukkue pelaa syksyllä ikäluokan SM-karsinnoissa.

-Tunnen ikäluokan pelaajat, vastustajat ja heidän valmentajansa. Erinomainen haaste lähteä nuoren ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueena pelaavan joukkueen matkaan, kertoo Kiiskilä.

-Muutos D:stä C:hen on aika iso. Vaatimustaso ja treenien intensiteetti nousee. Ruvetaan selkeästi päämäärätietoisesti rakentamaan pelaajista huippu-urheilijoita. Joukkueesta rakennetaan todella liikkuva ja hyvin syöttelevä sekä aktiivinen ryhmä. Tavoitteena pelata aktiivista salibandya molempiin suuntiin, summaa Kiiskilä.

Westend Indiansin junioriedustusjoukkueiden try out -tapahtumat alkavat viikolla 16. Katso aikataulut tästä.


// WI Tiedotus