Pe 02.12.2022

Joonatan Lindholmilla on kaverit kylässä Otahallissa illalla – "Ehdottomasti se tuo lisäpotkua peliin"

Westend Indians jatkaa tänään perjantaina F-liigaurakkaansa, kun se kohtaa Otahallissa EräViikingit. Kyseessä on jo kahdestoista peräkkäinen ottelu pääkaupunkiseudulla, mutta tähän saadaan vihdoin muutos sunnuntaina, kun Heimo suuntaa Åbergin Linjan kumirenkailla Lahteen LASBin vieraaksi.

Kahden liigamatsin viikonlopun avaus Tiipiissä on erityisen maittava otatus Heimoon täksi kaudeksi siirtyneelle Joonatan Lindholmille.

Hän on pelannut perjantaisen vierasjoukkueen EräViikinkien paidassa yli sata liigamatsia kaudesta 2017–18 alkaen. Ei olekaan mikään ihme, että latausta kamppailuun ei tarvitse kauan hakea.

– Ehdottomasti se tuo lisäpotkua peliin. Etenkin, kun olin pelikiellossa ensimmäisessä kohtaamisessa. Tätä peliä olen odottanut todella paljon, Lindholm pudotteli ottelun aattona. 

// Osta liput illan otteluun Tiketistä! //

Puolustajana Heimossa viihtyvä Lindholm oli tosiaan sivussa pelikiellon vuoksi, kun espoolaiset piipahtivat alkukaudesta Helsingissä hakemassa murskavoiton ErVi:stä. Tuossa ottelussa kaikki meni nappiin alusta alkaen. EräViikingeillä on varmasti vakaa aikomus maksaa potut pottuina.

Lindholm tuntee vastustajan läpikotaisin.

– Paljon kavereita ja tuttuja on vastassa. Osan olen tuntenut junnuvuosista lähtien, ja on tosi siistiä päästä ensimmäistä kertaa pelaamaan heitä vastaan.

EräViikinkien paras pelaaja syyskuun 5–13-lukemiin päättyneessä kamppailussa on helppo nimetä, ja sama herra on myös Lindholmille erittäin tuttu.

– Jos yksi pelaaja sieltä pitäisi nostaa, niin Tommi Rosendahl on kuittaillut jo tovin tästä kohtaamisesta, Lindholm kertoi.

Rosendahl teki kauden ensimmäisessä kohtaamisessa kaksi maalia rankkareista. Taitava ja kokenut hyökkääjä on eittämättä yksi niistä pelaajista, jotka tulevat Otahalliin varmasti äärimmäisen latautuneina.

Heimonkin peli-ilme on ollut MM-kisatauon jälkeen freesi. Syksyn maali-iloittelu on aikaa sitten unohdettu, sillä voitto taikka tappio, tiukassa ottelurytmissä ei taakse kannata vilkuilla. Eikä juuri eteenkään, yli seuraavan ottelun. 

Sen verran voidaan tehdä poikkeusta, että luodaan lyhyt katsaus sangen harvinaiseen vieraspeliin. Sunnuntaina Heimo siis tosiaan kurvaa viimeinkin vähän kauemmas pääkaupunkiseudulta, josta se on poistunut liigamatsiin edellisen kerran 18. syyskuuta kauden toiseen otteluun Happeeta vastaan.

Sen jälkeen ohjelmassa on ollut vain kotipelejä, mainittu Helsingin-reissu ErVi:n nykyiseen kotiluolaan Urhea-halliin sekä Oilersin isännöimä Espoon derby Tapiolassa.

– Erittäin kiva on päästä pitkästä aikaa poikain kanssa reissuun, totesi Heimon sisäistä pistepörssiä johtava Christian Remes

– Mukava saada erilaisia ärsykkeitä arkeen pitkästä aikaa, vaikka Otahallilla pelaaminen toki on aina jees!

HEIMO–EräViikingit perjantaina 2. joulukuuta Otahallin Tiipiissä klo 18:30

LASB–HEIMO sunnuntaina 4. joulukuuta Lahden Energia-areenassa klo 16:00