Ti 10.09.2024

Jasper Auvinen nostettiin Kari Takon, Marek Zidlickyn ja Teemu Selänteen rinnalle

Salibandykausi 2024–25 lähestyy kovaa vauhtia, myös F-liigan viime kauden nelonen Westend Indians herättää kiinnostusta.

Jo 1990-luvulla pelipaitojen keräilyharrastuksen aloittanut Tomi Lindström on yksi heistä, jotka odottavat kauden alkua innostuneena.

Aiemmin lähinnä jääkiekkoilijoiden ns. game worn -pelipaitoja hankkinut keräilijä hankki kokoelmaansa Heimon koti- ja vieraspaidat numerolla 93 kauden 2023–24 -mallistosta.

Eivätkä nämä siis ole mitä tahansa paitoja, vaan kyseessä on viime kaudella todellisen läpimurtonsa liigan maalintekijöiden eliittiin tehneen Jasper Auvisen peleissä käyttämät musta ja keltainen nuttu.

– Auvinen on nuori nouseva kaveri, jolla on selvästi potentiaalia, Lindström perusteli valintaansa.

Mukaan tarttui myös kausikortti Tiipiille, joten tulevalla kaudella sekä kentällä että katsomossa nähdään #91.

Mutta miksi Heimo ja salibandy? 

– Pelaan itsekin Indiansissa alasarjoissa, ja onhan tämä viimeisin Heimon paita tyylikäs. Ajattelin, että voisin hankkia pääkaupunkiseudun joukkueiden paidat, Lindström totesi.

Parhaimmillaan kakkosdivarissa pelannut Lindström omistaa myös EräViikinkien asun. Jääkiekon puolelta paitoja on huomattavasti enemmän.

– Junnuna pelasin itse kiekkoa ja keräsin ensi omia paitoja ja sitten muiden. Siihen aikaan niitä saattoi saada kysymällä jopa ilmaiseksi.

1990-luvulta on yksi Lindströmin kokoelman helmistä, Teemu Selänteen maajoukkuepaita. Keräilijä arvostaa korkealle myös HIFK-pakki Marek Zidlickyn peliasun 2000-luvun alusta.

– Olen aina jotenkin tykännyt tṣ̌ekkipelaajista. Minulla on myös Otakar Janeckyn käyttämä Bluesin paita, Lindström naurahti Jokereiden ikonin uran loppuvaiheeseen liittyen.

Kaikkiaan paitoja on hyvinkin toista sataa. Monien hankinnasta on hauskoja tarinoita. Lindström muisteli muun muassa ajelleensa aikoinaan Poriin saakka. Satakunnassa itse Veli-Pekka Ketola ojensi maalivahtilegenda Kari Takon Ässä-paidan.

Mutta palataan salibandyyn. Monien lajin ystävien tapaan Lindström on nauttinut pelaamisesta enemmän kuin katsomisesta. Nykyään säbä on maistuu kuitenkin myös penkkiurheilijana. Lindströmin mielestä alasarjojen pelitkin voivat olla hyvin viihdyttäviä, sillä niissäkin pelaa taitavia pelaajia.

Mutta liigassa ja Heimossa näitä taitureita vasta onkin. Viime kaudella mitali oli todella lähellä.

– Toivon mukaan joukkue ottaa vielä sen yhden stepin. Valmennus ja pelaajat ovat sen verran hyviä nyt, että se on vain tekemisestä ja tuurista kiinni!

Osta Tomin lailla kausikortti alkavalle F-liigakaudelle Tiketistä!