Ti 27.08.2013

Indians viimeistelee Ruotsissa viikonloppuna

Westend Indians pelaa tulevana viikonloppuna Ruotsissa, jossa vastaan asettuu kaksi Superliigan joukkuetta sekä yksi Allsvenskan joukkue. Harjoitusturnaus on ensimmäiseen liigakauteen valmistautuvalle Indiansille tärkein tapahtuma ennen kolmen viikon päästä alkavaa sarjakautta.

Ennen Ruotsiin lähtöä joukkue on pelannut seitsemän harjoitusottelua, joissa valmennus on mitannut pelaajien kykyä suoriutua liigavauhdissa. Kentällisten muodostamisen ohessa joukkueen pelitapaa on viilattu viime kauteen nähden.

- Joukkueena ollaan huomattu se, että ne pienet viilaukset, mitä ollaan tehty viime kauden pelitapaan, on toimineet. Uskon, että ne asiat, joiden ajateltiin toimivan alkukauden otteluissa, toimii tai ainakin siltä on treenipeleissä näyttänyt, väläyttää Indiansin päävalmentaja Mikko Laurikainen.

Lasse Lundström

Indians lähtee matkaan torstaina iltapäivällä ja palaa takaisin maanantaina aamulla. Kolme peliä kolmeen päivään alkulämmittelyineen ja loppujäähdyttelyineen on fyysisesti jo ihan riittävä ohjelma, mutta lisäksi Indians käyttää hyväksi yhteisen ajan muun muassa videopalaverien merkeissä.

- Tällaisessa reissussa ollaan pitkä aika yhdessä ja käytetään se hyväksi. Videotehtäviä on tulossa paljon, avaa Laurikainen joukkueen ohjelmaa.

- Otetaan kaikki irti joukkueesta matkalla ja tarkoituksena on levätä sitten pari päivää Suomessa ensi viikon alussa.

Indiansin terveystilanne alkaa kääntyä jälleen hyvälle tolalle ja matkaan lähtee 21 kenttäpelaajaa sekä kolme maalivahtia. Päävalmentaja Laurikainen ennustaa joukkueen kohtaavan kolme fyysistä joukkuetta.

- Ruotsalaiset ovat edellä Suomen huippujakin 1vs1-tilanteissa, joten saadaan varmasti hyvä oppitunti kaksinkamppailuista. Se on osa-alue, jossa meillä on ollut selkeästi ongelmia harjoitusotteluissa tähän mennessä, tietää Laurikainen.

- Kiinnostavaa nähdä pelaajien henkilökohtainen taitotaso ja arvioida, missä mennään Superliiga-pelaajiin nähden, huomioi Laurikainen.

Westend Indiansin ottelut Ruotsissa (Suomen aikaa):

  • La 31.8. kello 17.00 Sirius – Indians

  • Su 1.9. kello 11.00 Åby – Indians

Ruotsin turnauksen jälkeen Indians pelaa vielä yhden harjoitusottelun, kun joukkue kohtaa Loviisan Torin Tapiolan UH:lla lauantaina 7.9.

Miesten Salibandyliigan sarja-avauksessa Indians haastaa Tapanilan Erän perjantaina 20.9.2013 Pasilan UH:lla.

// Sofia Rancken