Su 18.08.2013

Hypnoosia, tanssahtelua ja jatkoaikaa

Todellakin epämääräinen otsikko viittaa joukkueen viikon tapahtumiin. On mahtunut treeniä ja pari treenipeliä ohjelmistoon ja kun kuvausryhmä on taas kerran ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan niin otoksien taustalle on mahtunut jos jonkinlaista tilannekuvaa. Kuvien ja otteluraporttien kautta loppuun sitten vielä tulevan viikonlopun SM-karsintojen aikataulu Inkkareiden osalta.

B - Pojat Edustus

Maanantai- ja tiistai-illat vierähtivät tutusti Rusalla ja Tiipiissä. Keskiviikon fysiikkatreeni vaihtui lajitreeniin Tapiolan Urheiluhallin parketille. Keskiviikkona illalla joukkueen vireystila näytti mukavalta ja sitä kautta oli hyvät lähtökohdat torstain treenimatsiin vs VSS. Joukkue kuitenkin oli eri mieltä ja matsista tulikin melkoinen sekametelisoppa. Pallo poltti lavassa, jalat olivat jumissa ja pääkoppa sitä kautta aivan tyhjänä asioista, joita olisi pitänyt pelissä näkyä. VSS toki kaatui 4–1 lukemin, mutta se oli todellakin laiha lohtu ja melkoiset madonluvut joukkue sai kuullakseen matsin jälkeen. Onneksemme Toivonen maalilla oli sentään omalla tasolla ja piti meitä aika ajoin pelissä mukana. Toivonen käytti myös ottelun aikana hypnoosia pallon taltuttamiseen (kuva alla). Inkkarimaalit merkattiin järjestyksessä Jaatinen, Juuranto (YV), Westeren jr (rl) ja Ruosteenoja. Tanssahteluhetki osuu Juniorin tekemään komeaan rankkarimaaliin. Alla olevasta kuvasta voi jokainen miettiä miten rankkari on vedetty…

Perjantai-illan levon jälkeen lauantaina hypättiin ratsaille ja otettiin suunnaksi Riihimäen reservaatti. Paikalla odotti RSS Panthers ja tarkoitus oli antaa kuitti muutaman viikon takaiselle selkeälle 3-8 tappiolle. Todellakin joukkue oli nyt alusta asti ihan eri iskussa kuin torstaina. Ekaa erää vietiin selkeästi, mutta Pantterimolari Jormalaisen hyvät torjunnat estivät karkuun pääsyn heti alkuun. Vietiin kuitenkin erä 3-1. Ensimmäisen iskee Sorkko maalin edestä Johanssonin passista, 2-0 Johansson Vesan nappiheitosta, 3-1 toistamiseen Johansson päästyään puolittaiseen läpiajoon laidalta Väyrysen syötöstä.

Toinen erä päästään aloittamaan YV:llä, mutta palloa kyllä näppärästi siirreltiin mutta vedot jäivät uupumaan. Itse joudutaan boksiin erän puolivälin jälkeen ja Pantterien YV tuottaa tulosta ja peli kaventuu lukemiin 3-2. Erässä ei enempää maaleja nähdäkään vaikkakin kummallakin joukkueella omat tilanteensa oli, mutta maalivahtiosasto oli edelleen kummassakin päässä tikissä ja se taisi olla suurin syy maalien puuttumiseen.

Viimeinen erä olikin varsinaista jännitysnäytelmää. Kotijoukkue vei hitusen tätäkin erää ja tulivat ensin tasalukemiin ja aikaan 56.35 Matilainen iskee vanhanaikaisella 3-4. Inkkarit eivät kuitenkaan luovuttaneet ja kun kaveri ottaa jäähyn aikaan 58.47 niin siitä aukeaisi tasoitusmahdollisuus. Minuutti mentiin vailla kunnon tilannetta, mutta kun ykkösviisikko vahvistettuna Jaatisella sai lopulta palloa maalille niin tasoitushan siitä syntyi. Digitaalit pysähtyvät 59.55 ja maalintekijänä Dahlqvist takatolpalta. Alla olevasta kuvasta näkee kuinka yksin Jormalainen lopulta oli kolmen Inkkarin edessä.

Treenipelin luonteeseen tietysti sopi, että voittaja on saatava selville hinnalla millä hyvänsä. 5min sudden death –jatkoaikaa ja sitten tarvittaessa rankkarit. Jatkoaika alkoi edelleen vauhdikkaasti ja kumpikaan joukkue ei todellakaan ruvennut himmaamaan enää tässä kohtaa. 62.32 oli kuitenkin aika, kun kotijoukkueen Sipronen päätti ratkaista pelin. Röyhkeä nousu maalille ja reboundista läheltä ylös ja Vesa oli voimaton. Peli oli hyvätasoista vääntöä ja kummassakin leirissä todettiin, että oli hyvä otteluviimeistely ennen SM-karsintoja. Nyt keskitytään hiomaan kuvioita viikon treeneissä, jotta viikonloppuna ollaan sitten taisteluvalmiina. Tiikerit (Vantaa), NST (Lappeenranta), Ilves (Tampere) ja Steelers II (Hämeenlinna) ovat lohkon muut joukkueet. Inkkareiden pelit ovat seuraavasti:

• Indians – Ilves la 24.8 klo 13.00
  • Tiikerit – Indians la 24.8 klo 16.45
  • NST – Indians su 25.8 klo 11.15
  • Indians – Steelers II su 25.8 klo 15.00

Lohkon pelit kaikki Myllypuron Arena-Centerissä, kenttä 1. Lohkovoittaja suoraan SM-sarjaan, kakkonen karsinnan toiseen vaiheeseen ja vielä lohkokolmosellakin on saumat mikäli pärjää pistevertailussa muiden lohkojen kolmosten kanssa. Tervetuloa kannustamaan Inkkarit SM-sarjaan!