To 15.08.2013

Hopeaa Kauden avausturnauksesta Kalannista

Samaan aikaan kun CTE vietti viikonloppua Vierumäellä, osallistui CTK KaPa-65:n loistavasti järjestämään Kauden avausturnaukseen. Mukana olivat joukkueet Turusta (Loisto) sekä Tampereelta (Koovee) KaPan ja Indiansien lisäksi. Loisto ja Koovee osallistuvat SM-karsintoihin muutaman viikon päästä ja joukkueet olivat aloittaneet valmistautumisen aikaisemmin siinä missä monelle Indians-tytölle kauden avausturnaus oli samalla ensimmäiset harjoitukset (Espoossa ei vielä vuorot ole alkaneet). Pelit sujuivat kuitenkin nousujohteisesti ja päivän aikana päästiin pelillisesti jo kohtuulliselle tasolle.

C - Tytöt Kilpa

Westend Indians CTK vs. Loisto 1-3

Ensimmäisessä pelissä tuli vastaan Loisto Turusta. Samaa joukkuetta vastaan pelasimme edellisen kauden lopussa D-tyttöinä, joten joukkue ja valmennus olivat tuttuja. Peli oli puolin ja toisin hakemista ja maalinteon aloitti Indians. Enempää eivät espoolaiset mokkasiinit saaneetkaan aikaiseksi vaan Loiston nopeat pelinkäännöt loivat toistuvasti vaarallisia paikkoja ja loppujen lopuksi näistä paikoista Loisto kapteeninsa Ulla Valtosen johdolla siirtyi ensin tasoihin ja sitten ohitse. Peli Loistolle.

Westend Indians CTK vs. Koovee 1-2

Toisena joukkueena vastaan asettui hallitseva C-tyttöjen Suomen Mestari Koovee. Toki kyseisestä joukkueesta on lähes kaikki pelaajat vaihtuneet, mutta Kooveen joukkue oli osoittanut tasaisuuttaan jo aikaisemmin ja tiedossa oli tarkkaa puolustuspeliä molemmilta. Peli ei varsinaisesti tarjonnut hienouksia ja pelillisesti tasainen ottelu päättyi tamperelaisten voittoon. Ottelu jäi vähämaaliseksi.

Westend Indians CTK vs. KaPa-65 1-1

Ennen peliä oli tiedossa, että KaPa voittaisi alkusarjan ja että Indians olisi sarjassa viimeinen, joten näillä näkymin kohtaisimme väliserässä. Muutokset pelipaikoissa ja pelitavassa toivat haluttua muutosta ryhmittymän syvyyteen ja Kalannin hyökkäyset saatiin ohjattua maalintekosektoreista syrjään. Toisaalta niin onnistui KaPakin pitämään meidän maalintekijät poissa pahanteosta, joten jälleen vähämaalinen ottelu ja reilu tasapeli.

Välierät: Westend Indians CTK vs. KaPa-65 3-2 (rl)

Edellinen peli ei ollut ehtinyt juurikaan vanhentua kun pelasimme KaPaa vastaan uudestaan. Tiedossa oli että ottelusta tulisi tasainen, sillä vastassa oli tasaväkiset joukkueet ja Indians oli nyt päässyt alkupelien takeltelusta eroon ja ensimmäisten pelien haasteita oli korjattu. Peli etenikin ensin kalantilaisten maalilla, sitten espoolaisten tasoituksella. Tahtoa ja halua ei kummaltakaan joukkueelta puuttunut ja koska peliaikana ei paremmuudesta saatu selvyyttä, siirryttiin kolme pelaajan vetämiin rankkareihin. Ensimmäisenä upotti rankkarin sisään Kalanti Indiansin epäonnistuessa, mutta seuraavat kaksi vetäjää Emilia Onnistui torjumaan (ensimmäinenkin oli lähellä) ja puolestaan Indians-pakit Lotta ja Anni laittoivat lähes samanlaisilla harhautuksilla pallon pömpeliin oli finaalipaikka varma.

Katso rankkarit!

Finaali: Westend Indians CTK vs. Koovee 2-6

Toisessa välierässä Koovee oli voittanut Loiston tiukan pelin jälkeen 2-1 ja näin ollen finaalivastustajaksi tuli Koovee. Erän alku oli todella vahva ja vain noin 20 sekunnin jälkeen Koovee johti peliä jo maalilla. Ensimmäisessä erässä Indians tuli kahdesti tasoihin. Jälkimmäisen tasoituksen teki Erika vanhanaikaisella! Toisen erän alkuun kuitenkin Koovee täräytti maalin ja tämän jälkeen tuli espoolaiselle porukalle pieni musta hetki, kun muutaman minuutin sisällä Koovee paukutti kolme maalia. Vetojen peitot eivät onnistuneet ja samalla vielä tamperelaisten vedot olivat laadukkaat. Ehkäpä Kooveen rutiini maalipaikkojen käytössä oli valttia ja suurin ero olikin ehkä viimeistelyssä, eli Koovee ansaitusti voittoon. Tästä huolimatta CTK:n peli alkoi toimia hyvin ja sekä pelirohkeutta että luovutta ja sitä kuuluisaa peli-iloa löytyi ajoittain kiitettävästi. Tästä oli hyvä käynnistellä kautta ja harjoitusmäärän lisääntyessä toivottavasti jossain turnauksessa kohdataan taas. CTK toivottaa lisäksi sekä Loistolle että Kooveelle onnea karsintoihin.

Turnauksesta jäi positiivinen kuva. Keli suosi, puitteet olivat mukavat, järjestelyt toimivat ja tuomarit olivat kerrassaan loistavat. Oli mukava pelailla mukavia joukkueita vastaan. Harmi, että näinkin laadukkaaseen turnaukseen ei tullut enemmän C-tyttöjen joukkueita. Ehkä sitten ensivuonna?

// CTK Tiedotus