To 19.05.2022

Heimon uudelle kaudelle nippu kiinnostavia pelaajia – "Hyvin nälkäinen porukka on kasassa"

Westend Indians on julkaissut F-liigakauden 2022–23 uusia pelaajiaan kaikkiaan peräti 8,5 kappaletta.

Syksyllä alkava seuraava "tuotantokausi" vaikuttaa nimilistan perusteella mielenkiintoiselta. Tiipiillä nähdään varmasti monenmoista tarinaa ja taistelua kohti salibandyn huippua.

Heimolla on kuitenkin yksi ero verrattuna suoratoistopalveluiden sarjoihin, joissa tuotantokaudet seuraavat toisiaan toinen toistaan dramaattisempina. Toiminnanjohtaja Mika Leiponen korostaa jatkumoa seuran kehitystyössä.

– Emme aloita joka vuosi uutta projektia, vaan tavoitteena on edetä johdonmukaisesti ja jatkuvasti kohti kärkeä.

Leiposella on monivuotinen kokemus salibandyn pelaajamarkkinoista. Liikehdintää oli nyt enemmän kuin koronaepidemian hiljentäminä edelliskausina.

– Olemme tyytyväisiä siihen, millaisia urheilijoita liittyi osaksi Heimoa. Kilpailu huipulla on erittäin kovaa ja hyvä niin. Meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue, hän tiivisti.

– Lisäksi P21-poikien eli A-junioreiden tuoreista hopeaa voittaneista finalisteista nousee rinkiin useampi pelaaja.

Runkosarjan ottelumäärän kasvaminen 26:sta 33:een tietää sitä, että joukkueessa on hyvä olla leveyttä. Ottelutahti tulee olemaan ajoittain kiivas. F-liigassa pelaa ensi kaudella vain 12 joukkuetta, mikä todennäköisesti johtaa entisestään kovempaan kilpailuun.

Heimo aikoo hakea kilpailuetua harjoittelulla. Aamutreenit tulevat aiempaa enemmän osaksi joukkueen arkea, ja myös pelaajat ovat tähän sitoutuneet.

– Tavoite on menestyä, ja yksi keino siihen pääsemiseksi on lisätä harjoittelua, sanoo päävalmentajana jatkava Antti Vartiainen.

Hänen mukaansa kaikki uudet pelaajat ovat tavoitteellisia huippu-urheilijoita, joilla on hyvä pelikäsitys.

– Heimonnäköisellä pelaajalla on riittävän hyvät pelilliset ominaisuudet, ja sen lisäksi heillä on lamppu syttynyt urheilijana, Vartiainen hahmottelee konkretiaa ja yhteistä nimittäjää tulokkaille.

– Pelaajan oma motivaatio tulee nopeasti esille.

Hyvä fysiikka ja fyysinen kunto ovat arvossa arvaamattomassa tulevalla kaudella.

– Fyysinen vaatimus on nykypäivän liigassa todella kova. Voisi sanoa, että vain riittävän hyvä fyysinen kunto vasta mahdollistaa lajitaitojen hyödyntämisen ja sen, että voidaan pelata hyvin yhdessä viisikkona, Vartiainen avaa fysiikan, henkilökohtaisen taidon ja joukkueen pelitavan kolmiyhteyttä.

Mutta sitten niihin tuotantokauden tulokkaisiin, joita riittää monenlaisiin yhtä lailla tärkeisiin rooleihin. Vartiainen oli mukana skouttaamassa uusia pelaajia, joten hän on oikea henkilö luonnehtimaan parilla sanalla saapujia pelaajina.

Petr Majer: Heimon edustusjoukkueen historian ensimmäinen ulkomailta siirtyvä vahvistus on tšekki Petr Majer:

Vuonna 2002 syntynyt hyökkääjä tuli toiseksi Tsekin liigan pistepörssissä (28+31, 26) ja oli viime syksynä maansa alle 19-vuotiaiden MM-ryhmässä, joka hivenen yllättäen otti kotikisoissaan kultaa Suomen nenän edestä. Nyt Majerilla on jo edessä debyytti Tsekin miesten maajoukkueessa.

Petr on Heimolle aiemmasta tuttu, sillä hän piipahti muutaman viikon ajan tutustumassa seuraan Heimon A-junnuissa, kun matsit Tšekissä menivät koronan takia jäihin.

– Maalintekijätyyppi, taitava ja juonikas pelaaja etenkin hyökkäysalueella.

Juuso Kekki: Lappeenrannassa divaripeleissä hurjia pinnamääriä (2019–20: 25 ottelua 45+26=71) takonut Kekki pääsee kokeilemaan liigavauhtia 23-vuotiaana. Rinnalle olisi tyrkyllä divarivuosien tutkapari Samuli Huppunen.

– Todella vaarallinen maalintekijä ja hyökkäyspään pelaaja. Olemme jo pidempään halunneet hänet Heimoon, onneksi nyt natsasi.

Jani Rauhala: Tuore F-liigan pronssimitalisti vaihtaa Oilersista Heimoon. Öljymiesten kärkiparien puolustaja tuo varmasti kosolti varmuutta alakertaan.

– Nuorehkosta iästä (syntymävuosi 2000) huolimatta jo melko kokenut liigapelaaja. Todella kunnianhimoinen urheilija, josta uskon, että tulee ottamaan isoja askelia kohti salibandyn huippua.

Christian Remes: Tiikereissä päättyneellä kaudella pelannut Remes täräytti Heimon verkkoon kaksi komeaa ylänurkkapommia avausottelussa Tikkurilassa. Oilersissakin liigaa pelannut hyökkääjä teki putoajalle 15 maalia ja operoi yli piste per matsi -tahdilla läpi kauden.

– Hän on monipuolinen pelaaja, toki maalintekijä, mutta ei pelkästään sitä. Tuo suoraviivaisen mausteen ja vivahteen Heimon peliin.

Anton Roth: Nokian KrP:n junnuista liigaan ponnistanut Roth pelasi päättyneellä kaudella Jymyssä, ja nyt on edessä siirto Espooseen.

– Hän tuo fyysistä elementtiä kaukaloon, ja löytyy myös roolipelaajan ominaisuuksia.

Tuomas Tiainen: Remeksen tapaan Tiikereistä Heimoon siirtyvä Tiainen saa vasta ensi vuonna 20 mittariin. Juniorina komeita pistemääriä kirjauttanut nuorukainen teki kivat pinnat 7+8 ensimmäisellä kaudellaan miesten sarjassa.

– Hyvät kädet ja hyvä pelikäsitys. Työn kautta hänestä voi tulla todella kovan luokan pelaaja.

Pieti Alatalo: Steelersistä Heimoon hyppäävä sentteri on pelannut urallaan myös Sveitsissä.

– Tunnen Pietin vastustajana junnusarjoista jo monen vuoden takaa. Hänelläkin on hyvä pelikäsitys ja ominaisuudet huipulle.

Joonatan Lindholm: Viimeisimpänä julkaistiin EräViikingeistä Heimon keltamustiin saapuva ja rightin hyökkääjän paikalla viihtyvä Joonatan.

– Joonatanilla on jo vankka kokemus pisteiden (52+41, 104 liigaottelua) takomisesta liigasta ja uskotaan että hän pystyy ottamaan vielä yhden askelen sen osalta eteenpäin tulevan kauden aikana.

P21-poikien edustusjoukkueesta nousee harjoitusrinkiin Rasmus Pasanen, Onni Forss sekä Setti Roimela.

Lisäksi Olli Arkkila on toistaiseksi normaalisti osa Heimoa, hänen kohdallaan odotetaan vielä tietoa opiskelupaikasta. 

– Hyvin nälkäinen porukka on kasassa. Hienoa lähteä tekemään tällä jengillä yhdessä hommia, Vartiainen tunnelmoi.

– Tarpeeksi pitkään kun tekee tarpeeksi laadukkaasti hommia, niin ennen pitkää se palkitaan.

 

Heimossa liikutaan myös kesällä – katso kesän tarjonta täältä ja tule mukaan!