Pe 15.09.2023

Heimon kapteeniston puolustajakaarti lupaa alkavalle kaudelle ilkeyttä, toimituksia ja hyökkäyspään tehoja

Lauantaina se viimein alkaa, F-liigakausi 2023–24. Westend Indians on odottanut kunnon sarjapelejä lähes viisi kuukautta, joten nälkä päästä kunnon kaukaloon ja kirjaimellisesti liigamatolle lienee melkoinen.

Ensimmäinen kamppailu on heti sopivan haastava, sillä Heimo kohtaa Lempäälän Ideaparkin Bläk Boksissa Classicin. Viime vuosien dynastia sysättiin viime keväänä tylysti valtaistuimeltaan, joten tamperelaiset lähtevät tähän kauteen varmasti ärsytettyinä.

Heimo julkisti torstaina edustusjoukkueen kapteeniston. Itseoikeutettuna kapteeni jatkaa jo yhdettätoista kautta perätysten Valtteri Kainulainen. Varakapteenin A-kirjainta nähdään jatkossa viiden pelaajan kantamina, kun Samuli Huppunen, Miikka Kareinen, Joonatan Lindholm, Jani Rauhala ja Christian Remes saivat kunnian.

EräViikinkien kasvatti ja jo juniorijoukkueissaan kapteenistossa viihtynyt Lindholm on osoittanut harjoitusotteluissa vankkaa virettä. Hän on eittämättä yksi niistä pelaajista, joilla on potentiaalia tehdä kehitysloikka Heimon motivoituneessa ja laadukkaasti harjoittelevassa ryhmässä.

– Haluan tukea sekä osallistua hyökkäyksiin enemmän, ja sitä kautta tehdä myös enemmän tulosta, "Jönde" aloitti listauksensa kolmesta kehittymistavoitteesta.

Lindholm, 26, operoi Heimossa puolustajan paikalta. EräViikingeissä kymmenen liigamaalia kaudessa oli hänelle paperia, ja debyyttikausi Espoossa tuotti uudella pelipaikalla kahdeksan häkkiä. Edellytyksiä hyökkäyspään tehoihin siis todellakin on.

Laadukas puolustaminen on Heimon ja päävalmentaja Antti Vartiaisen painopistealue tälläkin kaudella. Lindholmin toinen tavoite liittyykin juuri oman maalin varjeluun.

– Puolustuspäässä pyrin pelaamaan entistä fyysisempi ja sitä kautta olemaan myös ilkeä vastustajille, hän varoitti.

Lindholmin kolmaskin nosto heijastaa Heimon tuttua pelitapaa ja niitä pelillisiä arvoja, joihin keltamustat haluavat salibandynsä perustaa.

– Otteluiden sisällä pitää pystyä tunnistamaan tilanteita peilaten pelitapahtumiin ja mukautumaan sen mukaisesti, Lindholm tiivisti asian.

Myös Samuli Huppunen on Heimossa enemmän tai vähemmän vakiintunut puolustajan tontille, jos kohta pelitapa ei kahlitsekaan pelaajia tietyille raiteille.

– Henkilökohtaisella tasolla haluaisin saada vähän lisää kovuutta ja tasaisuutta oman pään pelaamiseen. Lisäksi maalimäärän nostaminen ei olisi pahitteeksi, vaikka tenkin Crisu Remes lähinnä nauraakin laukaisutaidolleni. Siitä huolimatta siis nähdään enemmän toimituksia tällä kaudella, Huppunen kaavaili.

Joukkueen tavoitteet hän puki sanoiksi seuraavasti.

– Haluaisin, että nousisimme joukkueena sinne aivan kärkikahinoihin, kun nyt olemme niin monta vuotta olleet samoilla sijoituksilla. Sen eteen on tehty kovasti töitä, ja meillä on tosi sitoutunutta porukkaa tähän tavoitteeseen!

Huppusen pakkiparina usein pelaava Jani Rauhala on erinomaisesti samalla sivulla joukkuekaveriensa kanssa. Hän väläytteli viime kaudella useampaan otteeseen potentiaaliaan hyökkäyspään etevyyteen.

Lauantainen reissu Pirkanmaalle maistuu hyvin.

– Uusi kausi tuo aina hyvän latauksen ekaan matsiin. Kiva päästä starttaamaan kausi heti kovilla matseilla, ja Classic ensimmäisenä on hyvä paikka näyttää, mitä olemme kesällä saaneet aikaan. Henkilökohtaisesti parannan tällä kaudella pallollista peliä ja tehoja hyökkäyspäähän lisää, Rauhala lupasi.

Uudet varakapteenit ja koko muu joukkue nähdään siis Bläk Boksin askissa lauantaina 16. syyskuuta kello 17. Otahallin Tiipiin kotiavaus on ohjelmassa perjantaina 22.9. Heimon kohdatessa SPV:n.