To 20.01.2022

Heimolle ruma tappio Raholassa – "Se oli kamikaze-erä"

Westend Indians tavoitteli vuoden 2022 ensimmäistä voittoaan keskiviikkona Raholassa Nokian KrP:n vieraana. Joukkueilla on tapana pelata tiukkoja vääntöjä, mutta tällä kertaa isännät ratkaisivat sarjapisteiden kohtalon kolmannessa erässä maaliryöpyllä.

Heimo yritti tasata puntit pelaamalla upporikasta ja rutiköyhää, mutta ilman mainittavia onnistumisia. Niinpä KrP voitti suurinumeroisesti 11–4.

Ensimmäisessä erässä espoolaiset olivat vielä hyvällä jalalla. Aaro Astala teki reilun neljän minuutin pelin jälkeen avausmaalin vanhanaikaisella.

Kotijoukkue tasoitti kymmenisen minuuttia myöhemmin, mutta Heimo meni uudestaan edelle Sami Niskasen siivottua Valtteri Kainulaisen karat ylänurkkaan maalin edestä kuleksimasta. Indians-konkari Niskanen sai näin täyteen sata pistettä (50+50) korkeimmalla sarjatasolla.

Heimon johto kesti tällä kertaa vain neljä sekuntia KrP:n Sami Savolaisen tasoitettua lähes suoraan aloituksesta komealla pyörähdysvedolla.

Indians pääsi taukojohtoon kapteeni Kanulaisen rankkarimaalilla. Tilannetta edelsi maalivahti Mikko Kirvesniemen linkoama avausheitto, josta Leevi Auranen pyrähti karkuun.

Toisen erän alku antoi viitteitä tulevasta. Nokialaisjoukkue teki kaksi nopeaa maalia, joilla se siirtyi johtoon. Astala vielä tasoitti ajassa 35.08, mutta tämä jäi illan viimeiseksi osumaksi Heimolle.

KrP meni vielä uudestaan johtoon ennen taukoa Mikko Laakson ylivoimamaalilla, mutta varsinainen notkahdus vieraille tuli vasta kolmannen erän alussa, jolloin isännät iskivät pikatahtia kolmesti. Etenkin yhteensä neljä osumaa tehnyt Laakso oli piikki Heimon lihassa.

Viimeisestä erästä ei näin ollen jäänyt paljon kerrottavaa. Isännät veivät sen lukemin 6–0.

– Tämä oli kahden erän osalta tyypillinen meidän ja KrP:n välillä. Kolmanteen erään saimme äärimmäisen huonon alun, jonka jälkeen olikin vaikeampaa, vastuuvalmentaja Antti Vartiainen sanoi.

Vaikka KrP on tuottanut viime kausina usein harmaita hiuksia Heimolle ja sen valmennusjohdolle, ei Vartiainen näe mitään syytä muokata pelitapaa vastustajien välillä.

– Keskitymme mieluummin omaan juttuumme kuin vastustajiin. Jos toteutamme sitä hyvin, niin on oivat mahdollisuudet voittaa mikä vain joukkue tässä sarjassa, Vartiainen vakuutti.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö pelin sisällä voisi tehdä muutoksia ja painottaa eri asioita. Keskiviikkona Heimo yritti nousta vielä peliin mukaan rohkeilla valinnoilla kolmoserässä selvässä tappioasemassa. Riski materialisoitui tällä kertaa uusiksi takaiskumaaleiksi tulostaululle.

– Se oli sellainen kamikaze-erä, Vartiainen hymähti.

Murskatappion jälkeen on mukavaa, jos huonoa esitystä ei tarvitse jäädä märehtimään. Heimon tapauksessa tähän ei ole mahdollisuuttakaan, sillä jo perjantaina Tikkurilan Tiikerien bussi kurvaa Otahallille.

Paikallismatsi tarjoaakin eittämättä hyvän mahdollisuuden kääntää vuosi 2022 voittokantaan.

Nokian KrP–HEIMO 11–4 (2–3, 3–1, 6–0)

04:16 Aaro Astala (Otto Lehkosuo) 0–1
16:21 Nico Jonaeson (Henri Johansson) 1–1
17:13 Sami Niskanen (Valtteri Kainulainen)  1–2
17:16  Sami Savolainen (Simo Paulaharju) 2–2
18:20 Kainulainen 2–3 rl.
21:01 Joona Rantala (Joonatan Kovanen) 3–3
25:31 Johansson (Valtteri Viitakoski) 4–3