Ma 05.12.2022

Heimolle maukkaat reissupinnat Lahesta – "Läpi matsin tuntui siltä, että tätä ei hävitä"

Westend Indians pelasi pitkästä aikaa F-liigaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella, kun se kohtasi sunnuntaina LASBin tämän kotitantereella Lahdessa.

Heimo jatkoi syyskuussa alkanutta hyvien matkapelien putkeaan, vaikka se oli avauserässä kahdesti tappiolla. LASBin ilmaiseksi tarjoamaa huippusalibandyä oli katsomassa monisatapäinen katsojajoukko, joka sai kuitenkin pettyä kotijoukkueen 5–7-tappion myötä.

LASB aloitti terävästi ja meni johtoon ylivoimalla jo parin minuutin pelin jälkeen. Heimon tasoituksen värkkäsi kolmoskentällinen, ja sen viime aikoina hyvässä vireessä ollut Petr Majer.

Tšekkilaituri pääsi ensin ampumaan niin sanotun kohdistuslaukauksen ohi maalin. Ketjukaverit Pieti Alatalo ja Juuso Kekki kaivoivat irtopallon kulmasta takaisin Majerille, ja nyt verkko pöllähti.

LASB meni pari minuuttia myöhemmin uudestaan edellä, mutta Heimo iski vain kolme sekuntia ennen erätaukoa todellisen koppimaalin Tuomas Harjulan kimmotettua tärkeän tasoitusmaalin.

Toinen erä oli Heimolta vahva. Ajassa 25:22 Jasper Auvinen tyylitteli rankkarista vieraat johtoon. Pian tämän jälkeen LASB sai ottelun toisen ylivoimansa, jonka se jälleen hyödynsi.

Erän puolivälin jälkeen Heimo painoi kaasua ja onnistui kahdesta. Leevi Auranen huseerasi maalin edustalta joukkueensa neljännen, ja sitten sisäisen pistepörssin kärkimies Christian Remes onnistui ylivoimalla. Joukkueiden ylivoima olikin sunnuntaina tikissä. Tilastoihin kirjattiin näet sataprosenttinen ylivoimapeli kummallekin (LASB 2/2, Heimo 1/1 +rankkarimaali).

Heimo näytti päätöserässä kahden maalin etumatkalla pääosin mallikasta johtoasemapelaamista, vaikka LASB pääsikin kaventamaan nopeasti. Pallolla puolustaminen ja hyökkäysuhan ylläpitäminen olivat hyvässä tasapainossa.

Tulostakin tuli. Kolmosen laidassa hyökännyt Juuso Kekki löi nätisti ilmasta Majerin tarjoilun verkon perukoille. Vähän myöhemmin tšekki oli uudestaan asialla, tällä kertaa laukoi itse viuhuvan kudin etuyläseen.

LASB kömpi viisi minuuttia ennen loppua kahden maalin päähän, mutta Heimon puolustus piti tämän jälkeen pilliin saakka.

Voittomaalin nimiinsä saaneelle Juuso Kekille sählymatsi maistui.

– Oli hieno nähdä, että Lahteen oli saapunut rutkasti porukkaa katsomaan. Tuloksellisesti suht tasaista, mutta läpi matsin tuntui siltä, että tätä ei hävitä, Kekki sanoi.

Tunteen pohjana oli luotto omaan pelisysteemiin. 

– Vastustajan paikat syntyivät lähinnä vastahyökkäyksistä, kun puolestaan me pystyimme painostamaan pallollisella pelillä vastustaja epämukavuusalueelle, Kekki jatkoi analyysiä. 

– Lopussa vielä hyvä ryynäys kuusvitosella, ja voitto himaan. Heimolla oli tänään erityisen hyvä henki penkillä. 

Kekki aloitti kauden tekemällä ensimmäisessä liigamatsissaan tehot 1+3 mutta syksyn mittaan on ollut vaikeampikin aikoja. Pisteet 1+1 maittoivat siksikin erityisen hyvin.

– Kuivan kauden jälkeen oli kiva naulata. Tuntui, että tippui tuhat kiloo hartioilta. Tästä on hyvä jatkaa, Kekki vielä suunnitteli.

Päävalmentaja Antti Vartiainen oli samaa mieltä. Ensi viikolla on vain yksi matsi, kun Heimo kohtaa vieraissa FBC Turun sunnuntaina.

– Huomenna levätään, mutta tiistaista alkaen ehdimme treenaamaan taas kovaa, kun on vain yksi ottelu viikolla. Työnteko jatkuu, Vartiainen suunnitteli.

LASB-ottelun läpivientiin oli helppo olla tyytyväinen, siksi oman näköistä peliään Heimo esitti.

– Pelasimme hyvän pelin. LASB oli koko ajan vaarallinen, ja saimme tehdä pitkän päivätyön. Missään vaiheessa ei voinut olla varma voitosta, AV totesi.

Hän oli samaa mieltä siitä, että Tuomas Harjulan ensimmäisen erän lopussa iskemä osuma oli tärkeä. 

– Se tuli tärkeään paikkaan. Ensimmäinen erä oli meiltä tässä pelissä heikoin erä, joten oli hyvä päästä tasalukemissa tauolle.

Toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla hankitusta johdosta Heimo ei enää luopunut. Se sai pitää palloa ajoittain melko pitkäänkin, mutta liiallista passivoitumista ei tullut.

– Johtoasemassa pelasimme pääosin hyvin. Aika fiksua tekemistä oli. Haluttiin käydä tekemässä lisää ja onnistuttiinkin tekemään siihen pari hienoa maalia. Maalin tai parin johdossa ei kannata passivoitua, vaan hyökkäysuhka pitää säilyttää, koutsi linjasi.

Tehojen jakautuminen usealle kentälliselle on ollut melkeinpä trendi Heimolle tällä kaudella. Vartiaisen mielestä se povaa hyvää.

– Se kertoo siitä, että pelaajat luottavat seuraavaan kenttään.

Kolme ratkaisuihin pystyvää kentällistä alkaa olla perusedellytys F-liigassa. Onnistujien leveä rintama nostattaa lisäksi joukkuehenkeä. Niin tekevät myös vierasottelureissut, joita Heimolla on nyt luvassa. Lahden reissun fiilikset halutaan eittämättä kokea uudestaan.

– Kyllä joukkue usein reissatessa syttyy. Nyt oli pelissä fokus oikeissa asioissa, ja pelasimme hyvää salibandyä, Vartiainen vielä tiivisti Lahen annin kolme pisteen ohella.


LASB–HEIMO 5–7 (2–2, 1–3, 2–2)

02:14 Tiitus Salokangas (Jasper Juuti) 1–0 yv.
12:02 Petr Majer (Juuso Kekki) 1–1
14:37 Justus Salokangas (T. Salokangas) 2–1
19:57 Tuomas Harjula (Joonatan Lindholm) 2–2
25:22 Jasper Auvinen 2–3 rl.
26:44 Niko Einiö (Lauri Palvaila) 3–3 yv.
32:21 Leevi Auranen (Jani Rauhala) 3–4
34:07 Christian Remes (Samuli Junnila) 3–5 yv.
42:06 J. Salokangas (Matias Pietinen) 4–5
49:53 Kekki (Majer) 4–6
53:38 Majer (Eero Harjula) 4–7
55:01 Jere Sulander (Juuti) 5–7