Su 12.03.2023

Heimo taputteli runkosarjan tappiolla Jyväskylässä – "Tuntuu hyvältä päästä pelaamaan pitkästä aikaa kunnon panoksesta"

Westend Indians päätti oman seurahistoriansa pisimmän runkosarjaurakan liigatasolla lauantaina Jyväskylässä. Happeen kohtaaminen oli Heimon 33:s matsi tällä kaudella, eikä siinä ollut espoolaisille panosta sarjataulukon kannalta.

Happeen 8–5-voitolla oli kuitenkin sellainen heijastusvaikutus, että jo puolivälierissä nähdään kestomestari Classicin ja Oilersin jännittävä pudotuspelisarja. Heimon valitsi vastustajakseen TPS, joka menetti runkosarjan voiton Nokian KrP:lle hävittyään lauantaina Oilersille.

** 🚀 Westend Indians & Coinmotion yhteistyössä tarjoavat sinulle matkan kryptovaluuttojen maailmaan. Liity yli 160 000 asiakkaan joukkoon tänään niin saat 0%* kaupankäyntikulut kolmen päivän ajaksi: https://coinmotion.com/westendindians/ **

Lauantain ottelussa ensimmäinen erä oli Heimolle hankala, vaikka se käväisi johdossakin. Maalintekijöinä kunnostautuivat Eero Harjula ja Leevi Auranen, jolle syötön antanut Christian Remes kirjautti tilanteesta kauden 50. tehopisteensä. Hän sijoittui F-liigan pistepörssissä hienosti kymmenenneksi saldollaan 26+24=50.

Happee voitti avauserän 4–2, mutta Heimo paransi peliään. Juuso Kekki kavensi heti toisen erän alkuun. Happee iski ylivoimalla, mutta vieraat maksoivat potut pottuina, ja Jasper Auvinen laukoi komean kavennuksen niin ikään ylivoimalla.

Kolmannessa erässä Heimo tuli tasoihin Eero Harjulan toisella maalilla, mutta Happee oli lopussa terävämpi ja teki vielä kolme maalia. Heimon voi silti sanoa pelanneen kolmannessa erässä ihan mukavasti, vaikka voitto karkasikin käsistä.

Puolen sadan pisteen Remes ei liiemmin intoillut tasalukeman saavuttamisesta, vaikka hän enemmän kuin tuplasi aiemmat ennätyspisteensä.

– Ihan perusfiilingit siitä. Hyvä, että välillä napsuu!

Remes pelasi muutama vuosi sitten Oilersissa neljä miesten playoff-ottelua, ja A-junnuissa hän on huuhtonut kultaa Öljymiesten paidassa. Silti tämän vuoden pleijareissa hän on ensimmäistä kertaa tulosvastuussa miesten tosipeleissä.

– Mahtavat fiilikset on. Kevään pelejähän tässä ollaan odoteltu, ja nyt hieno päästä nauttimaan niistä. Eletään päivä kerrallaan ja nautitaan matkasta, Remes tuumi.

Päävalmentaja Antti Vartiainen odotti myös pudotuspelejä innolla. Lauantain ottelun läpikäynti oli tiivis.

– Ensimmäisessä erässä emme olleet parhaimmillamme, mutta skarppasimme hyvin. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme hyvin. Se oli ja meni.

Heimo varmisti pudotuspelipaikkansa käytännössä hyvissä ajoin. Toisaalta kotietu ja valitsijan paikka puolivälieriin jäi sittenkin kauas. Tästä johtuen peleissä ei ole niin suurta panosta viikkoihin.

– Kaikista tuntuu hyvältä päästä pelaamaan pitkästä aikaa kunnon panoksesta, Vartiainen sanoi tulevasta ottelusarjassa TPS:ää vastaan.

Turkulaisjoukkue on sikäli mielenkiintoinen vastustaja, ettei Heimo ole koskaan aiemmin kohdannut sitä pudotuspeleissä. Espoolaisten historiatilastot keväältä ovat sikäli yksipuoliset, että se on pelannut useamman kerran Classicia ja Oilersia vastaan, yhden ikimuistoisen sarjan EräViikinkien kanssa sekä pronssiottelun Nokian KrP:n vieraana.

– Lähdemme pelaamaan TPS-sarjaa innolla nälkäisinä, AV vakuutti.

Puolivälierät alkavat keskiviikkona Turussa, ja perjantaina 17. maaliskuuta pelataan Tiipiissä sarjan toinen ottelu. Tahti jatkuu kiivaana päätyyn saakka, jonne Heimo totta kai mielii.

Happee–HEIMO 8–5 (4–2, 1–2, 3–1)

06:52 Arttu Pylväläinen (Teuvo Kinnunen) 1–0
09:16 Eero Harjula (Petr Majer) 1–1
10:41 Leevi Auranen (Christian Remes) 1–2
10:44 Kaapo Siekkinen (Tommi Wiander) 2–2
12:32 Perttu Koljonen (Markus Sipronen) 3–2
16:37 Siekkinen (Eppu Suhanto) 4–2
22:23 Juuso Kekki (E. Harjula) 4–3
27:23 Jami Manninen (Markus Salmi) 5–3 yv.
35:32 Jasper Auvinen (Samuli Huppunen) 5–4 yv.