La 25.08.2018

Heimo pilotoimassa järjestöjen hiilijalanjäljen mittaamista

Westend Indians on edustamassa Suomen urheiluseuroja Helsingin yliopiston toteuttamassa ja Sitran rahoittamassa Hiilifiksu järjestö -hankkeessa.

Projektin tavoitteena on kehittää järjestöille räätälöityjä ratkaisuja hiilijalanjäljen selvittämiseen, jotta järjestöt voisivat saada selville toimintansa suurimmat päästölähteet ja vähentää päästöjään.

Ideana on siis käytännössä luoda yhteistyössä järjestöjen kanssa heille sopiva hiilijalanjäljenlaskuri ja mitata tällä näiden edelläkävijäjärjestöjen hiilijalanjälki syksyn aikana”, kertoo Helsingin yliopiston projektikoordinaattori Anna Jaurimaa.

Ja iloitsee, että ”Westend Indians on yksi viidestä projektin pilottiryhmään valikoituneesta yhteistyökumppanista ja eturintamassa kantamassa yhteiskuntavastuunsa tulevasta.

Suomessa on yli 55 500 rekisteröityä yhdistystä, joiden toimintakenttä on laaja. Järjestöissä on voimaa vauhdittaa Suomea ja meitä kaikkia ilmastoa lämmittävien päästöjen kuriin saamisessa. Järjestöt voivat omalla toiminnallaan näyttää esimerkkiä ilmastonmuutoksen hillinnässä.

Lisää infoa täältä: https://blogs.helsinki.fi/hiilifiksu/

Heimo heart Suomen luonto: https://www.suomenluonnonpaiva.fi

 

Westend Indians / Tiedotus