Ma 20.12.2021

Heimo päätti vuoden 2021 tyylillä Hämeenlinnassa – "Kaikki halusivat purkaa derbyn harmituksen"

Westend Indians ei päästänyt täpärää derbytappiota kaihertamaan mieltä joulun ja uudenvuoden pyhiksi, vaan kävi sunnuntaina nappaamassa maistuvat pinnat Hämeenlinnasta. Paikallinen Steelers jäi vaille mahdollisuuksia ja hävisi maalein 1–7.

Heimo aloitti hyvin, ja ensimmäinen erä osoitti mitä tuleman pitää. Steelers jatkoi kuitenkin sinnikästä peliään, jonka makuun se oli lauantaina päässyt nappaamalla pisteen SPV:ltä. Niinpä Teppo Salon matala laukaus vasemmalta laidalta jäi erän ainoaksi osumaksi. Mikko Kirvesniemi sai pari kertaa venyä kunnon torjuntaan Indians-maalilla.

Toisen erän alussa Heimo sai vahvan vaiheen, jonka se hienosti käytti. Heti ensimmäisessä vaihtokierrossa maalinteossa onnistuivat niin ykkös- kuin kakkoskentälliset.

Ykkösen maalissa Valtteri Kainulainen pääsi yllättäen pyörähtämään maalille ja tarjoilemaan Jasper Auviselle jos ei sadan niin 95 pinnan maalipaikan. Vain 28 sekuntia myöhemmin Salo tälläsi ranteella takakulmaan, taas inhottavan matalana, mutta maalivahdin jalan ylittävänä. Tämä osuma syntyi vaihtelun vuoksi oikealta.

Kolmosketju ei onnistunut vielä toisen erän ensimmäisellä vaihtokierroksella, mutta korjasi asian seuraavalla yrityksellä. Juuri kauden alla Heimon kanssa sopimuksen tehnyt Jere Oksanen sai Sami Niskasen syötön keskellä. Kokenut hyökkääjä pyörähti täyden piruetin, jonka turvin peitto jäi kuin seisomaan. Heimo johti neljällä maalilla ajassa 24.02.

Kolmannessa erässä vieraat jatkoivat hallintaansa. Aaro Astala sai nimiinsä maalin, kun Auviselle tarkoitettu syöttö ponnahti Steelersin maaliin oman pelaajan mailasta.

Päätöserän puolivälin tietämillä Steelers hyödynsi paikkansa ja kavensi. Osuma vei hyvin pelanneen Kirvesniemen nollan, mutta samat kolme pistettä Espooseen matkasi kuin nollapelistä olisi tullut.

Steelers alkoi jäähyillä, ja Otto Lehkosuo löi kahden miehen ylivoimalla tyylikkäästi pompun kautta Heimon kuudennen maalin.

Pari minuuttia ennen loppua Kainulainen vielä tarjosi Auviselle sen sadan pinnan maalipaikan, jos tuo toisen erän maali ei sitä ollut. Kaksikko nimittäin pääsi tyhjänä ammottaneelle Steelers-maalille kaksistaan Kainulaisen keskialueella voittaman irtopallon myötä. Herrasmiesmäiseti Vade antoi nuoren Auvisen iskeä illan toisen osumansa.

Päävalmentaja Antti Vartiainen oli tyytyväinen joukkeen esitykseen.

– Työmäärä ja sitoutuminen olivat kohdillaan. Pelasimme 60 minuutin suhteellisen ehjän kokonaisuuden. Keskittyminen pysyi oikeissa asioissa.

Vartiaisen mukaan toisen erän tehokas alku auttoi ratkaisemaan pelin.

– Saimme tosiaan siinä pienen momentumin. Hyvä, että saimme tehojakin siinä. Jo ensimmäisessä erässä olisimme voineet tehdä enemmän kuin yhden.

Heimon puolustuspeli oli sunnuntaina pitävää. Steelersin osuma oli vain kauneusvirhe, eikä Kirvesniemen nollapelikään olisi ollut kaukana.

– Jos päästää vain yhden, niin silloin yleensä voittaa sählyottelun, Vartiainen totesi.

Hyvän peli-ilmeen pirskahteluun saattoi olla syynä sekin, että Oilersille häviäminen haluttiin unholaan kerralla.

– Kaikki halusivat purkaa sen harmituksen, mikä näkyi tänään työteliäänä suorituksena. Ei tämä varmasti mikään klassikko ollut, mutta teimme sen mikä tarvitsi tehdä, Vartiainen päätti.

Heimon edustusjoukkue vetäytyy nyt joulun viettoon, eikä välipäivinäkään tarvitse vielä pelata. Seuraava matsi pelataan kuitenkin alkavan vuoden toisena päivänä. Tuolloin Otahalliin saapuu TPS.

Steelers–HEIMO 1–7 (0–1, 0–3, 1–3)

09:05 Teppo Salo (Tuomas Harjula) 0–1
20:24 Jasper Auvinen (Valtteri Kainulainen) 0–2
20:52 Salo (Samuli Huppunen) 0–3
24:02 Jere Oksanen (Sami Niskanen) 0–4
43:31 Aaro Astala (Ossi Koskinen) 0–5
49:30 Teuvo Kinnunen 1–5
53:29 Otto Lehkosuo (Eetu Nykänen) 1–6 yv2