Su 25.09.2022

Heimo otti Urhea-hallin haltuunsa, EräViikingit nurin murskalukemin – "Onnistumisista syntyi positiivinen kierre"

Westend Indians päätti kauden avanneen kolmen vierasottelun urakkansa tyylikkäästi lauantai-iltana. Se oli pyrähtänyt Helsingin Mäkelänrinteelle, jossa EräViikinkien uusi kotiareena Urhea-halli sijaitsee.

Heimo tuntui ensivierailun perusteella todellakin viihtyvän Helsingin puolella pitkästä aikaa. ErVi oli alusta alkaen jyrän alla ja nöyrtyi hurjin lukemin 5–13.

– Tämä oli työteliäs esitys. Saimme alussa onnistumisia, joista syntyi positiivinen kierre, tuumi vastuuvalmentaja Antti Vartiainen

Alun onnistujista ensimmäinen oli nuori tšekkipelaaja Petr Majer, jolle illasta muodostui ikimuistoinen. Hyökkääjä pääsi tälläämään ajassa 4:12 uransa ensimmäisen liigamaalin Suomessa. Hänelle pallon toimitti mainiolla oivalluksella Pieti Alatalo.

Puolitoista minuuttia myöhemmin Valtteri Kainulainen antoi vaparin vasemmalta laidalta, ja Juuso Kekki kiskaisi kimmokkeiden kautta Heimon toisen maalin.

Heimon kolmas maali oli Sami Niskasen upea taidonnäyte. Konkari ohjasi suoraan ilmasta Tuomas Harjulan korkean kaaripallon verkon perukoille. Hetkeä myöhemmin Christian Remes iski Westend Indiansin neljän maalin taukojohtoon.

Erätauolla Heimon vauhti kiihtyi. Etenkin kakkoskentällinen Majer–Alatalo–Remes oli liekeissä. Majer unohdettiin maalille, ja hän veivasi tyylikkäästi toisen maalinsa. Pari minuuttia myöhemmin tšekki tuuletti jo hattutemppua.

Molemmat Majerin toisen erän maalit syöttänyt Remes ruokki seuraavaksi Samuli Huppusta, joka veti takakulmaan 7–0. Heimon oma kasvatti Rasmus Pasanen iski ylivoimalla kahdeksannen Kekin hyvästä poikkisyötöstä. Maali oli vuonna 2003 syntyneen nuorukaisen ensimmäinen liigan runkosarjassa.

EräViikingit sai kuparisen rikki, mutta Kainulainen latasi vielä yhden ennen erätaukoa. Kolmannessa erässä nähtiin vielä seitsemän maalia, vaikka tai ehkäpä koska ottelu jo ratkennut.

Noista maaleista suurin osa syntyi "pareittain" lähes identtisinä. Ensinnäkin Majer täydensi maalimääränsä hulppeaan viiteen leikkaamalla terävästi vasemmalta laidalta aivan maalin viimeistelemään takuuvarmalla tavalla.

EräViikinkien Tommi Rosendahl iski kaksi rankkarimaalia samantyyppisellä veivauksella, ja myös Joakim Lund sai hiukan lohtua kahdesta osumastaan, jotka molemmat syötti Oliver Sillanpää.

Heimon viimeisen maalin teki Pasanen, tällä kertaa Eero Harjulan poikkarista. Hieno esitys nuorelta Pasaselta, mutta illan ehdoton hahmo oli Majer.

– Maalintekijä kun saa yhden, niin usein tulee useampikin. Sellaista ketsuppipulloilmiötä, Vartiainen naurahti.

Koutsi oli luonnollisesti mielissään seitsemän maalia tehneen kakkosen suorituksesta, selvää kemiaakin kun heidän pelissään pilkahteli.

– Hyvin he pelasivat, niin kuin kaikki muutkin kentälliset, Vartiainen kiitteli.

Edellisessä pelissä Jyväskylässä tehot olivat hukassa, eikä Heimo saanut paketoitua kamppailua hyvistä paikoista huolimatta. Tällä kertaa tehokkuus oli toista luokkaa.

– Ekassa erässä meillä taisi olla viisi vetoa maalia kohti ja niistä neljä maalia. Olimme nyt tehokkaita, Vartiainen kiteytti syyn siihen, miksi Heimo sai kaasun pohjaan heti startissa.

Murskavoiton jälkeen on ihan hyvä päästä treenaamaan. Vartiainen tosin vakuutti, etteivät rotsit olisi auki, vaikka seuraava peli koittaisi huomenna.

– Meille käy yhden pelin viikonloput ja kahden pelin viikonloput. Menemme joka tapauksessa matsi kerrallaan.

Heimon kotiyleisön kannalta joukkueen vire tietää mannaa. Ensi viikonloppuna Tiipiissä pelataan sekä perjantai- että lauantai-iltana.

Viihdyttävää peliä tarjoava mielenkiintoinen nippu takaa sen, että kalenteriin kannattaa jo nyt merkitä reissu tai pari Otaniemeen vajaan viikon päästä.

EräViikingit–HEIMO 5–13 (0–4, 1–5, 4–3)

04:12 Petr Majer (Pieti Alatalo) 0–1
05:44 Juuso Kekki (Valtteri Kainulainen) 0–2
15:03 Sami Niskanen (Tuomas Harjula) 0–