Ma 20.03.2023

Heimo nujersi TPS:n Turussa, puolivälisarja heräsi eloon – "Pystyimme parantamaan edellisestä"

Westend Indians oli sunnuntaina kovan paikan edessä, kun Turussa pelattiin F-liigan puolivälierien kolmas ottelu. Kotijoukkue TPS oli voittanut aiemmat kohtaamiset, eikä Heimo halunnut suin surminkaan jäädä sarjassa tappiolle otteluvoitoin 0–3.

Ottelu oli totutun tasainen, mutta tällä kertaa Heimo oli ratkaisuhetkillä terävämpi. TPS sai nöyrtyä 2–4-tappioon.

TPS aloitti vahvasti ja sai muutaman vahvan pallonhallinnan Heimon kenttäpäässä. Ne kuitenkin selvitettiin hallitusti ja pikkuhiljaa ote alkoi kääntyä vieraille.

** 🚀 Westend Indians & Coinmotion yhteistyössä tarjoavat sinulle matkan kryptovaluuttojen maailmaan. Liity yli 160 000 asiakkaan joukkoon tänään niin saat 0%* kaupankäyntikulut kolmen päivän ajaksi: https://coinmotion.com/westendindians/ **

Avausmaali tuli ajassa 6:43. Ykköskentän pakkipari juoni vaparikuvion, jossa Samuli Huppunen syötti mailansa vapaaksi saaneelle Jani Rauhalalle. Tämä laukoi ykkösellä etukulmaan.

Tuomarilinja oli sunnuntaina kenties aiempia kohtaamisia tiukempi. Peli ei mennyt siinä määrin painimiseksi kuin sarjan alussa. Johtomaalin jälkeen Heimo hallitsi avauserää ja sai parempia maalipaikkoja. Osumia ei kuitenkaan tullut enempää, ja keskiviikon sarja-avauksen tapaan Turussa vietettiin ensimmäistä erätaukoa vieraiden 1–0-johdossa.

Heimo aloitti toisen erän samanlaisella hyvällä otteella, mutta salibandy on nopea peli. TPS sai hyvän lähdön omasta päästä, kun prässi myöhästyi hetken. Syntynyt tila ja aika kertautuu, jonka seurauksena Peteris Trekse tasoitti Lauri Stenforsin poikkisyötöstä.

Erän puolivälissä TPS sai pitkän hallinnan, joka päättyi Heimon jäähyyn. Kotijoukkueen johtomaalin ylivoimalla laukoi Mikko Hautaniemi Treksen syötöstä.

Heimo sai erä loppua kohden mentäessä taas paremmin otetta, mutta kunnon paikkoja tasoitukseen ei tullut. Niinpä TPS pääsi toiselle tauolle etulyöntiasemassa.

Taukojohto ei ollut hyväksi turkulaisille tai sitten Heimo vain sai pistettyä parastaan selkä seinää vastaan. Kaikki espoolaisten kolme kentällistä kävivät tekemässä maalit, ja oma pää pidettiin puhtaana.

Runkosarjassa komeat 50 pistettä nakuttanut Christian Remes oli tuskaillut viime pelit maalinteon kanssa. Nyt asiaan tuli huojennusta, kun hyökkääjä pääsi käsiksi TPS-puolustajan heikkoon avaukseen. Hän laukoi vuorenvarmasti tasoituksen yli Oskari Fäldénin olkapään.

Seuraavat vajaat kymmenen minuuttia peli aaltoili puolelta toiselle aivan samoin kuin se teki perjantaina tasatilanteessa kolmannessa erässä. Tällä kertaa voittomaalin onnistui pusertamaan Heimo ja sen pirteä kolmoskentällinen.

Petr Majerin hyvän kudin Fäldén vielä torjui, mutta Pieti Alatalo pudotti jatkotilanteesta Juuso Kekille, joka kiemurteli hienosti kohti maalia ja veti vipuun samalla veivillä sekä puolustajan että veskarin ennen kuin vieritti rystyllä tyhjiin.

TPS haki vimmatusti tasoitusta, mutta Heimo tsemppasi ja tappoi jäähynkin tarkalla puolustuspelillä. Lopulta ajassa 59:28 kakkoskentällisen Samuli Junnila teki tyhjään maaliin huojentavan neljännen maalin. Osuma oli Heimon junnuvitjalle ensimmäinen pudotuspeleissä, mutta sitäkin tärkeämpi.

Heimon päävalmentaja Antti Vartiainen totesi perjantaina, että joukkue pyrkii seuraavassa pelissä kauden parhaaseen otteluunsa.

– Pystyimme parantamaan edellisestä, mutta ei tämä ollut meiltä mikään megaottelu. Varmasti paras näistä kolmesta, AV toppuutteli aivan oikein, kun sarja on pahasti kesken.

Kaikille on selvää, että pitkässä ottelusarjassa pitää parantaa jatkuvasti, sillä niin vastustajatkin tapaavat tehdä. Joukkue henkii kaikin tavoin keskittymistä seuraavaan otteluun.

Tulipa voitto tahi tappio, fokus on jo keskiviikossa ja Tiipiissä.

– Matsit tulee ja menee. Nyt lepäillään vähän ja harjoitellaan, Vartiainen suunnitteli.

TPS–HEIMO 2–4 (0–1, 2–0, 0–3)

06:43 Jani Rauhala (Samuli Huppunen) 0–1
27:56 Peteris Trekse (Lauri Stenfors) 1–1
31:21 Mikko Hautaniemi (Trekse) 2–1 yv.
43:36 Christian Remes 2–2
52:08 Juuso Kekki (Pieti Alatalo) 2–3
59:28 Samuli Junnila (Rasmus Pasanen) 2–4 tm.

Teksti: Erno Rautarinta