Ma 19.09.2022

Heimo haki pinnan Happeelta, voitto jäi 26 sekunnin päähän – Peruspelaaminen oli kohtuullista, mutta nyt tiukennetaan nauhat pelikengistä"

Westend Indians jatkoi vierasotteluiden kyllästämää alkukauttaan sunnuntaina Jyväskylässä. F-liigan avauksessa maukkaan voiton Nokian KrP:ltä hakenut Heimo oli vähällä tehdä saman tempun Happeelle, mutta kotijoukkue nousi aivan lopussa tasoihin ja otti kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen 3–2.

– Tappio on tappio, ei sitä tarvitse kaunistella. Pelillisesti olimme avauserässä vähän turhan varovaisia , mutta sen jälkeen jatkoaika mukaan lukien siellä oli hyviä elementtejä, valmentaja Antti Vartiainen kertasi.

Raholassa Heimo pääsi toisen erän alussa neljän maalin johtoon, josta vastustaja ei enää toipunut. Aivan alku oli hyvä Jyväskylässäkin.

Tällä kertaa keltamustien ja ottelun avausmaalin värkkäsi kolmoskentällinen. Eetu Nykänen syötti Steelersistä Espooseen vaihtaneelle Pieti Alatalolle, jonka laukaus painui etualakulmaan varmastikin osin Eero Harjulan hyvän liikkuvan maskin ansiosta.

Happee ei tästä hämmentynyt. Se tasoitti nopeasta käännöstä nuoren tähtilupauksensa Matti Minkkisen osumalla.

Kotijoukkue sai tästä hengen päälle, ja Mikko Kirvesniemi sai huhkia Heimon maalilla. Kokenut kassari oli oivassa vireessä, eivätkä jyväskyläläiset päässeet edelle.

Erän lopussa Westend Indians sai kokeilla ylivoimapeliä, joka oli ollut tehokasta perjantaina Raholassa. Happee onnistui kuitenkin tukkimaan keskustan, ja erätauolle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

Toinen erä oli vauhdikas ja jäähyjen vuoksi rikkonainen. Heimo sai tilaisuuden päivän toisella ylivoimallaan, mutta se jäi ensimmäisen yrityksen tapaan tuloksettomasti. Onneksi myös alivoima toimi, ja Indians selvitti pari miesvajausta tyylikkäästi.

– Kumpikaan ei saanut erikoistilanteita hyödynnettyä ja kummatkin maalivahdit pelasivat hyvin, Vartiainen totesi salibandyotteluksi vähämaalisesta kamppailusta.

Jonkinlaisia paikkoja siunautui kyllä molempiin päihin, ei kumpikaan päässyt aivan parhaille paikoille. Molemmat saivat välteltyä pallonmenetyksiä ja näin myös vastustajan nopeita kääntöjä, jotka useimmiten johtavat verkon heilahdukseen.

Heimo pääsi aloittamaan myös kolmannen erän ylivoimalla, mutta osumaa ei vain tullut. Ottelu jatkui jännittävänä ja aaltoilevana. Heimo piti palloa ehkä enemmän, mutta toisaalta Happee painoi pelivälineen saatuaan painopisteen espoolaisten maalille.

Indians peitti ja sulki Happeen vedot hyvällä prosentilla, eikä Kirvesniemelle merkitty montakaan torjuntaa. Toiveet täydestä pistepotista nousivat kertaheitolla, kun Samuli Huppunen punnersi Happeen maalille ja sai lähetettyä terävän neppauksen. Christian Remes lapioi karat sisään varmasti suoraan ilmasta.

Heimo varjeli johtoaan loppuun asti – lähes. Happeen Markus Salmi tasoitti vajaat puoli minuuttia ennen loppua kotijoukkueen hierottua kärsivällisesti kuudella viittä vastaan.

– Vaikea siinä on jokaista vetoa saada peitettyä, Vartiainen totesi.

Lisäpiste oli tarjolla. Jatkoajalla Heimo pitikin palloa lähes koko ajan, mutta ei saanut sitä maaliin. Eikä niin käynyt voittolaukauskilpailussakaan muiden kuin Valtteri Kainulaisen toimesta.

Kun Happeelta rankkarissaan onnistui kaksi pelaajaa, jäi ekstrapiste Keski-Suomeen. 

Vartiainen totesi voittolaukauskilpailujen olevan harvinainen liigassa, mutta rankkareita kannattaa silti treenata ja on treenattukin.

– Rankkarin vetäminen on aika lailla rutiinisuoritus, joten kyllä sitä kannattaa harjoitella.

Vaikka ottelussa paineet ovat toista luokkaa kuin treeneissä, toistojen määrä takaa tässäkin taitolajissa paremman todennäköisyyden onnistumiseen.

Joka tapauksessa Heimon voi sanoa suoriutuneen Jyväskylässä hyvin. Vähämaaliset ottelut yleensä miellyttävät valmennusporrasta.

– Sellaiset pelit ovat mieleeni, jossa teemme paljon maaleja ja päästämme vähän. Tänään onnistuimme noista vain toisessa, Vartiainen naurahti.

Tuloksellisesti neljä pistettä kuudesta mahdollisesta on luokkaa hyvä, semminkin kun todetaan vastustajien olevan liigan kärkipäätä ennakkokaavailuissa ja muistetaan näiden olleen reissupelejä vihujen kotiluolaan. Tästä on kai hyvä jatkaa, AV?

– Peruspelaaminen oli viikonloppuna kohtuullisella tasolla, mutta pystymme olemaan vielä paljon parempia. Huomenna huilataan, mutta heti alkuviikosta laitetaan kengännauhat tiukalle ja kiristetään ruuvia, Vartiainen suunnitteli.

F-liiga jatkuu tiiviinä, mikä on hyvin tiedossa, tulihan sarjauudistuksen myötä kalenteriin seitsemän matsia enemmän kuin muutamalla edellisellä kaudella. 

Käytännössä tämä tarkoittaa useita kahden pelin viikkoja. Ensi viikolla kuitenkin pelataan vain kerran, lauantaina Heimo pyörähtää Vantaan Energia-areenassa EräViikingeillä kylässä. 

Seuraavalla viikolla koittaakin sitten kotiavauksen aika, kun Tiipiillä pelataan sekä perjantaina että lauantaina.

– Kahden pelin viikoillakin harjoitellaan kehittävästi ja kovaa, Vartiainen sanoi uudistuksen vaikutuksesta treeniohjelmaan.

Tätä helpottaa toki se, että matsit ovat kalenterissa viikonloppupainotteisesti. Näin alkuviikosta voidaan aina keskittyä harjoitteluun.

Tiukassa treeni- ja ottelutahdissa on tärkeää, että joukkueessa on leveyttä. Avausviikonloppuna maalinteossa onnistui kahdeksan Heimon pelaajaa, ja pisteille pääsi peräti 11. Leveys lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

– Tavoite on, että kaikki kolme kentällistä pystyvät tekemään tulosta, Vartiainen vahvisti.

 

Happee–HEIMO 3–2 vl. (1–1, 0–0, 1–1, 0–0)

05:43 Pieti Alatalo (Eetu Nykänen) 0–1
09:20 Matti Minkkinen (Markus Sipronen) 1–1
50:47 Christian Remes (Samuli Huppunen) 1–2
59:33 Markus Salmi (Jonne Junkkarinen) 2–2 im.

Vl-kilpailu

Teuvo Kinnunen Happee +
Valtteri Kainulainen HEIMO +

Markus Salmi Happee -
Sami Niskanen HEIMO -

Kasper Tähkä Happee +
Samuli Huppunen HEIMO -

Jami Manninen Happee -
Petr Majer HEIMO -

Roni Laasonen Happee -
Eero Harjula HEIMO-

Kansikuva: Esa Jokinen

Huippuhetket täältä

Ottelukuvat täältä