Su 15.01.2023

Heimo aloitti Seinäjoen tuplan voitolla Jymystä – "Ei ollut kliinisin voitto, mutta ei aina tarvitse ollakaan"

Westend Indians pelaa tänä viikonloppuna F-liigassa tuplaten matseja Seinäjoella. Talvireissulta on luvassa varmasti tuliaisia, sillä Heimo kukisti lauantaina Jymyn jännittävien vaiheiden jälkeen.

Hienosti ryhdistäytynyt kotijoukkue jäi lopulta maalin päähän jatkoajasta lukemin 3–4.

Kaksi erää näytti siltä, että espoolaisvieraat pitävät homman kontrollissa ja nappaavat hallitun voiton. Ensimmäisellä 20-minuuttisella Jymy ei saanut laukaustakaan kohti Juuso Jokisalon maalla.

Varsinkin ensimmäisessä erässä Heimo pääsi itse paikoille, mutta ainoastaan Leevi Auranen onnistui maalinteossa. Hänen oli syytäkin onnistua, siksi helppoon paikkaan hänet pelattiin ketjukaverien Christian Remeksen ja Valtteri Kainulaisen sahaavilla syötöillä.

Toisessa erässä ei tilanteita enää tullut solkenaan, mutta Samuli Huppusen veto painui nuottaan vieden Heimon pari maalia edelle.

Jymy kömpi nopeasti tasoihin kolmannen erän alussa. Christian Remes kanttasi vieraat uudestaan johtoon, mutta Jymy nousi vielä kerran.

Heimon riemukkaan voiton ja syksyisen Otahallin kamppailun revanssin varmisti ajassa 58.27 Jani Rauhala. Selvän kehitysstepin urallaan ottaneen puolustajan veto otti sopivan kimmokkeen Jymyn omasta pelaajasta matkallaan verkon perukoille.

Viimeiset 1,5 minuttia Heimo sai hallittua palloa, mutta aivan viime hetkillä Jymy pääsi vielä lähelle. Jokisalo kesti, ja espoolaiset pääsivät hotellille kolme pistettä rikkaampina.

– Tällaisia pelejä mahtuu kauteen. Ei ollut kliinisin voitto, mutta ei aina tarvitse ollakaan. Kolme pistettä ovat ne tärkeimmät, totesi päävalmentaja Antti Vartiainen.

Hän harmitteli ensimmäisen erän tehottomuutta, sillä paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi ollut paketoitavissa jo silloin.

– Kolamnnessa erässä tunnistimme huonosti ne asiat, joita siinä tilanteessa olisi pitänyt tehdä. Tämä menee varmasti myös valmennuksen piikkiin, AV ruoti.

Jotain joukkueen luonteesta se kuitenkin kertoo, että tapa voittaa löytyi. Pumputkin olivat nyt Heimon puolella toisin kuin syksyllä Espoossa. 

– Tällaisia nämä Jymy-matsit ovat tupanneet olemaan. Yleisö varmasti tykkäsi, Vartiainen hymähti.

Lauantai-illan jatko-ohjelma oli suunniteltu rauhalliseksi. Ruokailua, palautumista ja lepoa ennen kuin joukkue kohtaa sunnuntaina SPV:n.

– Siitä tulee varmasti taas kova peli, mutta me tykkäämme kovista peleistä, koutsi pohjusti.

Jos tie ei ole vienyt Seinäjoelle, voi Heimon otatuksen väijyä Ruudun välityksellä. Ottelu SPV–Heimo alkaa kello 17.

Jymy–HEIMO 3–4 (0–1, 0–1, 3–2)

10:51 Leevi Auranen (Valtteri Kainulainen) 0–1
35:18 Samuli Huppunen (Jani Rauhala) 0–2
40:34 Elmeri Haveri (Viljami Järvikangas) 1–2
45:12 Eetu Sariola (Niklas Äijälä) 2–2 yv.
51:35 Christian Remes (Jasper Auvinen) 2–3 yv.
55:04 Sariola (Matias Mäenpää) 3–3
58:27 Rauhala (Kainulainen) 3–4

Kansikuva: Juha Käenmäki