Pe 25.11.2022

Happee hyödynsi Heimon huolimattomuuden – "Kiri alkoi liian myöhään"

Westend Indians pyrki jatkamaan maajoukkuetauon jälkeistä kotivoittoputkeaan, kun se kohtasi Jyväskylän Happeen Tiipiissä torstai-iltana.

Vieraat olivat tasaisessa ottelussa hiukan niskan päällä, ja vaikka Heimollakin oli hetkensä, ei se päässyt kertaakaan johtoon. Maalin peli päättyi harmittavaan 4–5-tappioon.

Heimon alkuvaikeudet kotiotteluissa saivat jatkoa, kun oma koira Niko Laiti pääsi puraisemaan reilun minuutin pelin jälkeen. Happee iski alivoimalla toisen maalinsa, ja hetken näytti, etteivät espoolaiset saa peliään lainkaan kulkemaan marraskuun pimeässä torstai-illassa.

// Heimon - EräViikingit 2.12. klo 18:30 Otahallilla! Liput täältä! //

Valonpilkahduksen Heimon toisessa ylivoimamahdollisuudessa tarjoili nuori Rasmus Pasanen, joka laukoi komeasti takayläkulmaan. Vain 12 sekuntia myöhemmin kotijoukkue tasoitti mukavan yleisöjoukon iloksi. Christian Remes pääsi lapioimaan Samuli Huppusen kudin karat sisään maalin kulmalta.

Happee iski suoraviivaisella pelitavallaan kaksi maalia toisessakin erässä. Tällä kertaa Heimo ei saanut heikkoa jaksoa poikki, vaikka enemmiltä takaiskuilta vältyttiinkin. Erä kirjattiin joka tapauksessa selvästi Happeelle niin pelillisesti kuin numeroiden valossa.

Kolmannessa erässä Heimon kiriä odotettiin alkavaksi, mutta ennen sitä Happee iski vielä kerran. Tuo takaisku osottautui ratkaisevaksi, sillä kotijoukkue alkoi kuin alkoikin kuroa eroa kiinni, mitat jäi pykälän verran vajaaksi.

Yritys oli silti hyvä. Ottelun vika kymppi starttasi Leevi Aurasen komealla kavennusmaalilla. Heimo painoi päälle, ja ajassa 58:25 pallo pomppi omien kautta Happeen verkkoon kotijoukkueen pyörittäessä ilman maalivahtia. 

Viimeisellä minuutilla tasoitus oli senttien päässä, mutta jäi tällä kertaa tulematta.

– Totta kai häviö harmittaa. Alku oli tahmea, vaikka saimmekin sen nollattua ekan erän lopussa. Emma saaneet oikein peliä kulkemaan missään vaiheessa, vähän tuli vähän helppoja maaleja vastustajalle. Kirikin alkoi liian myöhään, mutta aika lähelle päästiin, kertasi Heimon parhaana palkittu Leevi Auranen.

Vikkelänä laiturina tunnettu Auranen on tällä kaudella pelannut paljon sentterin tontilla.

– Viime kauden lopulla ja pleijareissa pelasin ekaa kertaa sentterinä. Olen kyllä tykännyt pelata keskellä, siinä oppii uutta ja monipuolisempaa pelin avaamista. 

Nopeudesta on hyötyä myös sentterin tontilla, ehkä jopa enemmän kuin laidassa. 

– Siinä pääsee nostamaan jalalla pallollisena paineen alta usein. Toisaalta olen huomannut, että kulmissa painimista on vähemmän, Auranen vertasi.

Päävalmentaja Antti Vartiainen oli Auranen linjoilla siitä, että Happeen maalit ovat tietyllä lailla turhan helppoja. 

– Viidellä viittä vastaan pelasimme ihan hyvin. Päästimme kuitenkin kolme maalia suoraan tai epäsuorasti huolimattoman vaihtamisen vuoksi. Se on Happeen tasoista joukkuetta vastaan liikaa.

Pieniä virheitä ja huolimattomuutta ei tietenkään voikaan täysin kitkeä. Niihinkin pätee silti vanha viisaus, joka kuuluu: Niin pelaat kuin harjoittelet.

– Jos treeneissä tekee kaiken kunnolla ja huolellisesti, niin näin tapahtuu yleensä myös peleissä, Vartiainen totesi.


HEIMO–Happee 4–5 (2–2, 0–2, 2–1)

01:17 Niko Laiti (Jonne Junkkarinen) 0–1
12:55 Juuso Heikkinen (Eppu Suhanto) 0–2 av.
18:17 Rasmus Pasanen (Samuli Junnila) 1–2 yv.
18:29 Christian Remes (Samuli Huppunen) 2–2
29:11 Suvanto (Markus Salmi) 2–3
32:11 Jami Manninen (Markus Sipronen) 2–4 yv.
46:42 Perttu Koljonen (Manninen) 2–5
50:52 Leevi Auranen (Huppunen) 3–5
58:25 oma maali 4–5 im.

Maalikooste täältä!

Kuvia ottelusta täällä!