Su 10.03.2019

Hankala alku jätti Heimon tekemättömään paikkaan Otahallissa

Westend Indians ei pystynyt horjuttamaan Salibandyliigan ylivoimaista mestaruussuosikkia Classicia toisessakaan puolivälieräottelussa. Tiipiin kotiyleisön näki taistelevan Indians-ryhmän, joka ei missään vaiheessa toipunut huonosta alusta. Pienetkin kirimahdollisuudet eliminoi vastustajan maalivahti, ja Otahallin taululle jäivät loppulukemat 3–10.

Kotijoukkue ei saanut toivomaansa vahvaa alkua. Sen sijaan pian Classic pääsi ylivoimalle ja hyödynsi tilanteen avausmaalin muodossa. Tämän jälkeen se lisäsi tulostaululle nopeaan tahtiin vielä kaksi, ja Heimo oli lirissä.

Taisteluilme saatiin kuitenkin kaivettua. Kevin Nylund iski kavennuksen, ja sen jälkeen edettiin melko tasaisesti. Kotijoukkue peitti isolla sydämellä ja pääsi välillä hyökkäämäänkin melko mukavan näköisesti. Ikävä kyllä Classic on mestari myös puolustamisessa ja hyvin pinkkipaidatkin söivät palloja.

Toisessa erässä Classic pääsi tekemään vielä yhden osuman käännön käännöstä, mutta Heimo pelasi ihan hyvin. Maailmanmestarijoukkueen toinen maalivahti Lassi Toriseva teki useita huippuluokan torjuntoja, eikä kiri päässyt alkamaan vieläkään.

Tunnelma Otahallissa alkoi selvästi sähköistyä. Sekä pelaajat että yleisö olivat selvästi laittaneet pudotuspelivaihteen silmään. Ainoastaan Heimon kavennusmaalit jäivät puuttumaan.

Yritteliäs Sami Niskanen pääsi kolmannessa erässä yklösketjuun Valtteri Kainulaisen ja Aaro Astalan rinnalle. Heti ensimmäisessä vaihdossa aukenikin hyvä vetopaikka, mutta tutulla lopputuloksella, Toriseva torjui.

Kakkosketjuna pelasi alkukaudesta vakuuttanut yhdistelmä, jossa sentteri Mikael Sievänen on pihvinä porvoolaisessa hampurilaisessa Joonas Föhrin ja Nylundin välissä.

Tämä vitja onnistui tuomaan kotijoukkueen kahden päähän, kun Nylund katkaisi syötön, juoksi muutaman askelen ja pommitti alakulmaan.

Heti seuraavassa vaihdossa myös kolmoskentällinen oli onnistua. Toriseva selvitti kuitenkin Oskari Möykkysen vedon.

Ja sitten Classic teki sen, minkä se pahuksen usein tekee. Nico Salo maalasi Heimon nukahdettua vaparitilanteessa. Minuuttia myöhemmin maailman paras seurajoukkue teki pelistä lopullisesti selvää iskemällä kaksi häkkiä 18 sekunnissa.

Indians pelasi suurimman osan toisesta puolivälieräottelusta "ihan hyvin". Classicia vastaan se ei vain ole lähimainkaan riittävästi. Mestarit pystyvät lisäämään suoritustasoaan aina tarvittaessa ja tekemään tarvittavat maalit.

Ottelun päätöskympillä nähtiin vielä kosmeettisia osumia. Sievänen iski Heimolle tyylikkään vastahyökkäysmaalin, ja Classicin Sami Johansson pääsi täydentämään hattutemppunsa.

"Jännitettiin käsittämättömästi ensimmäiseen erään ja siitä 3–0. Kun Classicia vastaan jää takaa-ajoasemaan, siitä on vaikea nousta", päävalmentaja Mikko Laurikainen sanoi.

Hän oli tyytyväinen toiseen erään, jossa Heimo kehittikin maalipaikkoja. Siitä ei ole kuitenkaan mitään hyötyä, jos verkko ei veny.

"Lassi [Toriseva] oli hyvä tänään. Pitäisi saada vielä laadukkaampia laukauksia ja laittaa riparit sisään. Ei hän kuitenkaan liimaa niitä torjuntoja", Laurikainen huomautti.

Kolmannessa erässä kotijoukkue sai pari maalia, mutta omissa alkoi kolista vielä pahemmin. Tähän oli selvä syy.

"Nostimme karvausta, mutta se kostautuu Classicia vastaan", Laurikainen sanoi.

Molemmat Heimon maalit kolmannessa erässä teki uusvanha kakkonen. Laurikainen ei vielä tiennyt, jatketaanko kolmannessa ottelussa näin.

"Pitää katsoa. Oltiin otettu viisi erää turpiin, joten jotain pitää kokeilla."

Pienellä otoskoolla arvioituna uusitut kentälliset ovat ehdottomasti kokeilun arvoisia. Tosiasia on kuitenkin sekin, että Classicin kaatamiseen edes yhdessä ottelussa vaaditaan paljon muutakin.

Mikko Laurikainen tiivisti asian näin: "Meidän pitää viimeistellä kliinisesti omissa maalipaikoissa, eikä vastustalle saa antaa lahjamaaleja."

Yksinkertainen ohje, jota on hankala toteuttaa. Seuraavan kerran sitä yritetään tiistaina Tampereella.

HEIMO–Classic 3–10 (1–3, 0–1, 2–6)

04.13 Eemeli Salin (Sami Johansson) 0–1 yv.
04.38 Johansson (Janne Lamminen) 0–2
07.25 Oskari Heikkilä 0–3
08.35 Kevin Nylund (Aaro Astala) 1–3
23.19 Aaro Helin (Albert Koskinen) 1–4
43.41 Nylund 2–4
44.02 Nico Salo (Salin) 2–5