Ma 20.01.2014

Hämeenkoskelta tuomisina yksi sarjapiste

Westend Indiansin C-tyttöjen edustusjoukkueen pistesaldo kasvoi laihan puoleisesti SM-sarjan turnauksessa Hämeenkoskella. Ensimmäisessä ottelussa Pirkkoja vastaan Indians kiri loppuhetkillä tasatulokseen 2-2 ja toisessa pelissä Indians koki kauden toisen tappionsa kun SB-Pron hurja kolmas erä jätti espoolaiset täysin jalkoihin 7-3 lopputuloksella.

C - Tytöt Edustus

Pirkat – Indians 2-2 (0-1, 2-0, 0-1)

Pirkkoja vastaan Indians sai otteluun loistavan alun. Hyökkäykset vyöryivät tasaisesti vastustajan maalille ja jo toisessa vaihdossa Eliena Landy napautti maalin edustalta Julia Santaharjun laukauksen paluupallon ohi Pirkkojen maalivahdin. Kun Indians ei hyvistäkään paikoista enempää maaleja saanut aikaan, onnistui Pirkat tulemaan toisessa erässä tasoihin komealla maalilla. Tea Hoikkala voitti Indiansin kulmassa kaksinkamppailun ja löysi upealla syötöllä Indiansin maalin eteen vartioimatta jääneen Julia Jokelan, jonka kuti suoraan syötöstä ei  jättänyt Indiansin maalivahti Satu Pekkariselle mitään mahdollisuuksia torjuntaan.

Upean pelin pelannut Pirkat nousi toisessa erässä 2-1 johtoon Iiris Pyykön komealla laukauksella. Pirkkojen johtomaalin jälkeen Indians sai etenkin kolmannessa erässä hurjan kirivaihteen päälle. Pirkkojen maalivahdin Nora Virtarannan pelivire oli kuitenkin huipussaan. Indiansin yritys palkittiin lopulta tasoitusmaalilla ajassa 41:47. Kira Ahonen kanttasi laidasta keskelle ja terävä laukaus upposi Virtarannan kainalosta sisään.

-  Hyvä peli meiltä lukuunottamatta maalintekoa. Saatiin luotua hieno määrä laadukkaita maalipaikkoja, mutta keskittyminen ratkaisupaikoissa ei vieläkään ole sillä tasolla, että pelin hallinta pystyttäisiin hyödyntämään myös tulostaululla. Toisaalta tulos oli paljolti myös vastustajan hyvyyttä ja maalivahdille on annettava tunnustus erinomaisesta pelistä, joten pisteeseenkin täytyy olla tyytyväinen. Harjoitukset jatkuvat, kommentoi Indiansin päävalmentaja Jyrki Paajanen.

Ottelun tilastot
Lisää Tapio Hämeen-Anttilan ottamia kuvia

Indians – SB-Pro 3-7 (2-1, 0-0, 1-6) tilastot

Toisessa ottelussa Indians kohtasi SB-Pron. Edellisen ottelun tapaan Indians oli pelin alussa terävänä ja jo kolmannella minuutilla Jonna Hagström laukoi vasemman laidan nousun päätteeksi Indiansin johtoon. Avauserä oli vahvaa Indiansin hallintaa, mutta terävästi vastaiskuin hyökännyt SB-Pro onnistui tasoituksessa pahaan aikaan aivan ensimmäisen erän lopulla ajassa 14:53 Erika Laaksosen kiitettyä Saara Lehtosta hyvästä poikittaissyötöstä ylivoimahyökkäyksen päätteeksi. Perään nähtiin kuitenkin huikea Indians-suoritus kun suoraan aloituksesta Susanna Korpela sinkosi SB-Pron puolustajien välistä maalin edustalle ja laukoi Indiansin 2-1 johtoon kun erää oli jäljellä enää yksi sekunti.

Indiansin ilon hetket jäivät kuitenkin erinomaiseen ensimmäiseen erään. SB-Pro tuli toiseen erään huomattavasti ensimmäistä terävämmin. Indians koki lukuisia pallonmenetyksiä keskikentällä ja SB-Pro pääsi kääntämään vaarallisiin hyökkäyksiin. Satu Pekkarinen piti Indiansia toisessa erässä pystyssä eikä lisää maaleja toisen vartin aikana syntynyt.

Indiansin sinniteltyä kolmanteen erään yhden maalin johdossa palkittiin SB-Pron vahva peli viimein päätöserässä, missä ajoittain kentällä näytti olevan vain yksi joukkue. Roosa Räsänen tasoitti pelin ajassa 34:42. Indiansilla oli suuria vaikeuksia peittää SB-Pron pelaajien vahvoja kanttilaukauksia ja tähän pyrittiin saamaan tarkkuutta aikalisällä. Kauaa ei aikalisästä ehtinyt kulua kun kovalaukauksinen Erika Laaksonen teki juuri sen, mitä Indians yritti pelata pois, eli nousi laidasta ja laukoi kenenkään estelemättä hurjalla laukauksella SB-Pron 3-2 johtoon.

Tästä käynnistyikin sellainen neljäminuuttinen ettei vastaavaa ole Indiansin peleissä koskaan nähty. Indiansin hyökkäys, puolustus ja maalivahti lamaantuivat täysin kun SB-Pro iski neljässä seuraavassa vaihdossa maalin. Eliena Landy kaunisteli loppuhetkillä Indiansin maalisarakkeen kolmeen, mutta lohtu oli laiha kun SB-Pro oli iskenyt tähän mennessä jo seitsemästi.

-  Ensimmäinen erä oli meiltä erittäin hyvä. Toisesta erästä lähtien vastustaja oli vaan yksinkertaisesti parempi. Vaikka toinen erä oli maaliton, roikkui SB-Pron tasoitus ilmassa jo useita kertoja. Tänään ei tässä ottelussa tasomme riittänyt taistelemaan voitosta, ehdottomasti parempi joukkue voitti, Paajanen myöntää.

Hämeenkosken turnauksen myötä Indians putosi SM-sarjan sarjataulukossa toiselta sijalta kolmanneksi SB-Pron kirittyä tasapisteisiin mutta ohi paremman keskenäisten otteluiden maalieron myötä. Sarjan on huikean tasainen, sillä Indiansin ja SB-Pron perässä PSS vaanii vain yhden ja Pirkat kahden pisteen päässä. Kevätkaudella taistelu pudotuspelipaikoista tulee olemaan todella mielenkiintoista.

Seuraavat SM-sarjan ottelut pelataan 9.2. Kirkkonummella. Tällöin Indians saa vastaansa ÅIF:n ja HK Dynamon.