Ke 13.06.2012

Haastattelussa Samu Nikkinen

Westend Indiansin miesten edustusjoukkueessa ensimmäisen kautensa aikuisten sarjoissa aloittaa 20-vuotias Samu Nikkinen. Menneellä kaudella Nikkinen pelasi Indiansin A-pojissa nuorten SM-sarjaa ja keräsi tehoja hyökkääjän tontilla piste per peli tahtia. Valmistautuminen kohti ensimmäistä divarikautta on sujunut hyvissä merkein ja kova kesätreeni on sopinut Nikkiselle.

Viime kausi oli Nikkisen osalta rikkonainen, sillä armeija sotki kuvioita aina tammikuuhun asti eikä mies päässyt harjoittelemaan ja pelaamaan täyspainoisesti ennen kevättä. A-poikien hyvät suoritukset alkukaudesta sekä pudostuspelipaikka äärimmäisen tasaisessa nuorten SM-sarjassa jättivät hyvin nälkää myös seuraaville kausille.

-Kevätkausi oli omalta osalta nousujohteista tekemistä. Meillä meni syyskausi yllättävänkin hyvin ja vaikka kevät hieman heikommin, niin pääsy pleijareihin oli hieno saavutus, kertoo Nikkinen.

Siirtyminen nuorten SM-sarjasta miesten Divariin oli Nikkisille ensisijainen vaihtoehto. Vaikka ensimmäiset divaripelit ovat vasta edessä, on Nikkisellä jo pieni aavistus siitä, millä tasolla Divarissa mennään.

-Kyllä tässä vaiheessa pitää ehdottomasti katsoa, mihin rahkeet riittävät ja olisi ollut todella hölmöä olla tarttumatta tarjottuun tilaisuuteen. Odotan, että Divari on kovatasoinen sarja ja uskon, että eroaa nuorten SM-sarjasta juuri fyysisyydessään.

Koko ikänsä hyökkääjänä pelannut Nikkinen näkee vahvuudekseen joukkuepelaamisen ja monipuolisuuden. Parannettavaa löytyy pelaajan mukaan puolustuspelaamisessa sekä hyvistä testituloksista huolimatta myös fysiikassa.

Aktiivinen kesäharjoittelu on maistunut Nikkiselle erinomaisesti. Toista kesää Otto Pihkalan ohjauksessa harjoitteleva Nikkinen arvioi omaksi vahvuudekseen erityisesti nopeustreenit.

-Harvoin kesällä on näin hyvältä tuntunut. On menty kovempaa kuin ennen ja olen kyllä tykännyt.

Tavoitteet ensimmäiselle divarikaudelle ovat selvät.

-Ehjä ja terve kausi on ensimmäisenä tavoitteena. Tähtäimessä pelipaikan vakiinnuttaminen, sillä kova on halu päästä pelaamaan ja katsomaan riittääkö rahkeet.

// WI Tiedotus